Setari Cookie-uri

Tolle, Taleb, Pausch, Esterhazy, Codrescu, Chivu, Jamie pentru Gaudeamus 2008

Unul din liderii spirituali ai momentului, Eckhart Tolle, prezinta in Un pamant nou. Trezirea constiintei umane o perspectiva asupra stadiului actual al umanitatii care are oportunitatea de a crea acum o lume noua, printr-o schimbare in constiinta fiecaruia. Un pamant nou s-a vandut in peste 2 milioane de exemplare, fiind numarul 1 in topul celor mai bine vandute titluri ale New York Times, Amazon, Publisher's Weekly si a fost inclus in Oprah痴 Book Club.

Unul din liderii spirituali ai momentului, Eckhart Tolle, prezinta in Un pamant nou trezirea constiintei umane o perspectiva asupra stadiului actual al umanitatii care are oportunitatea de a crea acum o lume noua, printr-o schimbare in constiinta fiecaruia. Un pamant nou s-a vandut in peste 2 milioane de exemplare, fiind numarul 1 in topul celor mai bine vandute titluri ale New York Times, Amazon, Publisher's Weekly si a fost inclus in Oprah’s Book Club.

Lebada Neagra. Impactul foarte putin probabilului de Nassim Nicholas Taleb este recomandarea Curtea Veche Publishing pentru aceasta perioada definita de criza economica. Considerat ”profetul boom-ului si al doom-ului, adica al cresterii si pieirii in lumea noastra; cea financiara si politica indeosebi” (Emil Hurezeanu), Taleb dezvolta in aceasta carte una din temele sale preferate: subestimarea importantei pe care evenimentele putin probabile o au in anticiparea viitorului. El numeste aceste evenimente <<lebede negre>>, de neimaginat pana in momentul cand ele ni se infatiseaza.

Impresionanta meditatie optimista asupra sensului vietii si reusitei in viata, Ultima prelegere, apartine lui Randy Pausch, profesor de informatica la Carnegie Mellon University. Cand a fost invitat sa conferentieze in cadrul Seriilor Ultima Prelegere, practica obisnuita in sistemul universitar american, Randy Pausch era deja diagnosticat cu cancer pancreatic in faza terminala. A sustinut conferinta ”A-ti implini cu adevarat visurile din copilarie” pe data de 18 septembrie 2007 in fata unei audiente de 400 de oameni, iar la 25 iulie 2008 a incetat din viata. Conferinta a fost initial filmata si incarcata pe Youtube, filmul avand aproape 8 milioane de accesari, ulterior aparand si cartea Ultima prelegere, care a ajuns in scurt timp pe primul loc in lista de bestselleruri a New York Times.

Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.