Setari Cookie-uri

Tolle, Taleb, Pausch, Esterhazy, Codrescu, Chivu, Jamie pentru Gaudeamus 2008

Unul din liderii spirituali ai momentului, Eckhart Tolle, prezinta in Un pamant nou. Trezirea constiintei umane o perspectiva asupra stadiului actual al umanitatii care are oportunitatea de a crea acum o lume noua, printr-o schimbare in constiinta fiecaruia. Un pamant nou s-a vandut in peste 2 milioane de exemplare, fiind numarul 1 in topul celor mai bine vandute titluri ale New York Times, Amazon, Publisher's Weekly si a fost inclus in Oprah痴 Book Club.

Editie revazuta este o addenda la Harmonia cælestis, celebrul roman al lui Peter Esterhazy. La cateva zile dupa ce autorul a finalizat manuscrisul romanului Harmonia cælestis, in care aduce un omagiu, printre altele, Tatalui, afla intamplator ca acesta fusese agent al politiei politice din Ungaria. Autorul considera ca e datoria lui morala sa prezinte cititorului si aceasta fateta a tatalui sau − astfel, in 30 ianuarie 2000 incepe sa scrie un jurnal mai special, care va deveni apoi textul cartii Editie revazuta.

Dupa succesul inregistrat de romanul Caiet de desen, Adrian Chivu aduce cititorilor cel de-al doilea roman al sau, Exit, un basm postmodern care impune definitiv in proza autohtona un stil inconfundabil, demn de mileniul trei.

Printre noutatile Curtea Veche Publishing pentru editia din acest an a targului se numara Regele scamator Stefan Iordache – Ludmila Patlanjoglu, Gaura din steag - Andrei Codrescu, Vincent nemuritorul – Bogdan Suceava, CuMinte la Dalai Lama - Irina Szasz, si o serie de autor Paul Goma ce cuprinde titlurile Infarct, Adameva si Gherla-Lasesti. In colectia Byblos se lanseaza la targ O stea indeparata – Roberto Bolano, un prim roman din literatura chineza contemporana Scoate limba – Ma Jian si Sefarad – Munoz Molina. De asemenea, se vor lansa titlurile Cealalta jumatate a istoriei - Zoltan Rostas si Theodora Vacarescu si Jurnal de camin - Zoltan Rostas in colectia Actual.

Un alt titlu mult asteptat de cititori este Acasa la Jamie in seria Jamie Oliver. Pentru cei mici am pregatit noi surprize in colectia de carti pentru copii: Craciunul cu Norocel, Cavalerul - gata de lupta, Castelul – cronicile asediului, Miturile Greciei Antice, Nu ti-ai dori sa fii.. o mumie egipteana, un gladiator roman, Cleopatra, astronaut pe Apollo 13, bolnav in secolul al XVI-lea și Manual de aventuri pentru baietii curiosi.

In colectia Urban ce cuprinde lucrari de cercetare urbana si literatura contemporana urbana apar doua noi titluri: Femeia care a uitat sa nasca – Ina Ilie si Vant, volume, vectori – Gigi Caciuleanu.


Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.