Setari Cookie-uri

Snacksuri si dulciuri fara gluten pentru persoane cu alergii

Este la "moda" sa eliminam glutenul din alimentatie, dar cati dintre cei care fac asta stiu exact ce este glutenul si de ce ne pune cu adevarat viata in pericol?

Cand vine vorba de chestii de genul, sa-mi fie rusine, dar sunt o ignoranta. Sau eram, pentru ca, nici nu stiu daca e potrivit sa precizez acest lucru in material, in urma cu doar patru zile am pierdut prematur pe cineva care suferea de intoleranta la gluten. A fost momentul in care m-am trezit la realitate. Inca o data, desi nu asta imi doresc.

Sincer, cu riscul de a parea ciudata si nebuna, uneori vreau sa ma refuziez intr-o lume a mea si sa nu mai fiu la curent cu nicio rautate, niciun pericol, si cand o fi sa vina ziua, sa vina... Doar ca acum, incepe deja sa ma preocupe mai mult sanatatea mea.

Asa ca astazi vorbim putin despre gluten si vin cu cateva recomandari de snacksuri si dulciuri fara gluten pentru persoanele cu alergii.

Ce este glutenul

Sa eviti glutenul este o sarcina extrem de dificila, pentru ca acesta se gaseste in paine, paste fainoase, produse de patiserie, cereale, bere, dar si in mezeluri, sosuri gata preparate pentru salata, sos de soia si supe.

Citește și:

Glutenul reprezinta un amestec de substante naturale proteice, intalnit in grau, secara, orz si ovaz. El constituie partea proteica a acestor alimente si are o mare importanta in fabricarea aluaturilor - este substanta lipicioasa care face aluatul elastic si pufos.

Ar trebui sa il evitam? Multi ar spune ca da, bineinteles, insa in urma unui sondaj realizat in Marea Britanie, 42% dintre cei chestionati au crezut ca glutenul este o substanta artificiala si ca au decis sa il elimine din alimentatie pentru ca celebritatile promoveaza astfel de diete.

Produse fara gluten

Budinca de frisca fara gluten Gem de capsune fara gluten Bezele fara gluten

Dulciuri fara gluten pentru cei alergici

Ok, poate ca glutenul nu ne afecteaza pe toti in egala masura, dar pentru cei alergici poate fi mortal. Acestia sunt obligati sa elimine glutenul, insa se pot bucura in continuare de micile placerie dulci ale vietii.

Citește și:

Sunt magazine online dedicate produselor fara gluten si de acolo isi pot achizitiona de la paste fainoase si gemuri, la caramele, budinca si ciocolata.

Nu le-am gustat, dar presupun ca aromele lor nu sunt departe de cele obisnuite, bogate in zahar si toate celelalte ingrediente ce ne pun sanatatea in pericol.

Dulciuri fara gluten

Ciocolata alba fara gluten Snack fara gluten Bomboane fara gluten

Eu una nu stiu cum as putea sa elimin glutenul din alimentatie. Nu concep o masa fara paine, pentru ca nu ma pot satura, si iubesc produsele de patiserie.

Dar tot ce pot spune este ca o sa incep prin a lucra la psihicul meu, care-mi afecteaza fizicul din cauza gandurilor negative, prin a ma preocupa mai mult de alimentatie, o sa fac sport si o sa merg de doua ori pe an la medicul de familie pentru controlul de rutina.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Teri Virbickis

Citește și:
  • Idei de mărturii pentru botez 2024

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.