Setari Cookie-uri

3 situatii in care banii aduc fericirea

Trei situatii in care banii chiar ne pot aduce fericirea odata ce nevoile noastre de baza sunt satisfacute.

Se spune ca banii nu pot cumpara fericirea dar, cu toate acestea, ne pot face viata mai frumoasa. Exista, totusi, trei situatii in care banii chiar ne pot aduce fericirea odata ce nevoile noastre de baza sunt satisfacute si nu traim cu stresul unor datorii pe care nu le putem plati. Acestea au legatura cu relatiile noastre cu celelalte persoane, cu timpul nostru dar si cu starea noastra de bine si cate de productive suntem in viata noastra profesionala.

Situatii in care banii aduc fericirea

banii aduc fericirea foto: Masson, Shutterstock

1. Cumperi lucruri pentru alte persoane

Bunatatea si altruismul sunt calitati importante pentru majoritatea oamenilor, iar studiile arata ca a cumpara lucruri pentru altii ne face mai fericiti. Este valabil si pentru cei de la langa tine. Un barbat care ii va cumpara un buchet de flori iubitei lui doar pentru ca ii va face o bucurie se va simti foarte bine. Foloseste-ti asadar banii pentru a-i bucura pe cei dragi si permite-le si lor sa faca acelasi lucru

Citește și:

2. Utilizezi banii pentru a investi in relatiile tale

Crezi ca o noua pereche de pantofi de firma sau o masina scumpa te va face mai fericita? Poate ca da, timp de cateva luni, insa daca scopul tau este fericirea pe termen lung, esti mai bine sa investesti bani in relatiile tale cu alte persoane. Iti poti cumpara un bilet de avion sa mergi sa iti vezi un prieten sau sa angajezi o bona pentru o seara pentru a putea avea o intalnire romantica in oras.

3. Utilizezi banii pentru a economisi timp

Este vorba de actiuni care iti displac. Poate fi vorba de gatit, spalat, calcat sau adaugarea de continut intr-un cont de social media. Este mult mai bine sa iti eliberezi timpul pentru actiuni care iti fac cu adevarat placere sau care pot produce sume mai mari de bani. Daca, de exemplu, ai deja o anumita experienta profesionala si vrei sa incerci sa faci ceva pe cont propriu, cheltuieste banii pentru a angaja persoane cu mai putina experienta capabile sa faca o munca de executie, in functie de cerintele tale, iar tu concentreaza-te pe partea de strategie si new business.

Citește și:

Foto prima pagina: Melpomene, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.