Setari Cookie-uri

3 greșeli frecvente făcute de femeile care se pregătesc pentru vară

Din dorința de a arăta perfect pentru venirea sezonului de plajă, unele doamne și domnișoare pot lua decizii neinspirate pentru sănătatea lor.

vara

Am intrat în perioada de primăvară și mai avem câteva luni de așteptat până când ne vom putea relaxa la plajă, într-un decor de vis, cu un fresh alături. Această imagine idilică vine de obicei cu câteva capcane în care multe femei pică. Din dorința de a arăta perfect pentru venirea sezonului de plajă, unele doamne și domnișoare pot lua decizii neinspirate pentru sănătatea lor.

3 greșeli frecvente făcute de femeile care se pregătesc pentru vară:

1. Expunerea prelungită a pielii la razele ultraviolete

Poate părea paradoxal, însă unele femei aleg să se pregătească de vară furând puțin startul și mergând la saloanele de bronzat, fără să fie complet conștiente de toate riscurile la care s-ar putea expune. Bronzul, în general, fie că vorbim despre cel de la plajă sau cel de la solar, reprezintă expunerea prelungită a pielii la razele ultraviolete, ceea ce afectează celulele pielii. Acest lucru poate duce la îmbătrânirea prematură a tenului, prin lăsarea pielii, apariția ridurilor, petelor, dar și a altor lucruri mult mai grave. Astfel de semne pentru cancer de piele trebuie tratate cu maximă seriozitate și promptitudine, această afecțiune deosebit de gravă fiind în dese rânduri un rezultat direct al expunerii la razele ultraviolete. Mai mult, Fundația pentru Cancer de Piele din Statele Unite ale Americii a avertizat că folosirea solarului înaintea vârstei de 35 de ani crește cu 75% riscul de melanom.

Citește și:

Același lucru este însă valabil și pentru expunerea la raze UV direct pe plajă, în sezonul în care soarele este cel mai puternic. Aici, greșeli precum: nefolosirea unei creme protectoare sau a uneia mult prea slabe, eroarea de a crede că dacă stai în apă nu ai cum să te bronzezi și expunerea la orele de vârf ale zilei pot fi extrem de nocive pentru pielea și sănătatea ta.

2. Înfometarea pentru o siluetă cât mai slim

Dorința de a avea o siluetă demnă de reviste le poate împinge pe unele femei să ia decizii grave în privința dietei zilnice. Înfometarea făcută din dorința de a da kilogramele jos este una dintre deciziile catastrofale pe care le poți lua pentru corpul și sănătatea ta. Primul efect va fi să pierzi rapid câteva kilograme, însă și din energia și vitalitatea ta zilnică, prin consumarea masei musculare, alături de grăsime.

Citește și:

Ceea ce este foarte periculos este efectul pe termen mediu și lung, prin scăderea metabolismului, ceea ce înseamnă că vei arde tot mai puține calorii în fiecare zi. Tocmai din acest motiv, cu prima ocazie cu care vei reveni la meniul tău obișnuit, kilogramele se vor aduna rapid, cu riscul de a depăși chiar greutatea de care doreai să scapi.

Soluția ideală și indicată de specialiștii în nutriție este alimentația echilibrată, bogată în vitamine și nutrienți de calitate, la care trebuie să adaugi exercițiile fizice regulate.

3. Riscurile implanturilor

Micile upgrade-uri făcute pentru un fizic mai spectaculos pe timpul verii se pot dovedi nocive în unele cazuri. Vorbim aici despre implanturile mamare, populare și printre unele femei tinere din România.

Citește și:

Un studiu realizat în Marea Britanie în anul 2014 și preluat de Daily Mail arată că implantul mamar ales de 99% dintre femeile britanice, cu înveliș texturat, favorizează apariția unei noi forme de cancer, limfom anaplastic cu celula mare T.

Sursă foto: Shutterstok / Copyright: Zoom Team

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.