Setari Cookie-uri

Cum să-ți transformi baia într-un sanctuar privat

Atmosfera plăcută, lumânările parfumate și tratamentele naturale sunt doar câteva din ingredientele care ar transforma orice zi într-una perfectă.

baie Cu siguranță te gândești adesea la un răsfăț precum cele din cadrul resorturilor SPA. Nevoia de relaxare crește tot mai mult, odată cu creșterea presiunii de a îndeplini cât mai bine toate sarcinile zilnice. Atmosfera plăcută, lumânările parfumate și tratamentele naturale sunt doar câteva din ingredientele care ar transforma orice zi într-una perfectă. Vestea bună e că nu trebuie să aștepți concediul pentru a te putea bucura de câteva clipe de intimitate și liniște. Sunt necesare doar câteva modificări inteligente de decor.

Camera de baie se impune tot mai mult ca o încăpere cu personalitate distinctă, dedicată momentelor de relaxare. Spațiul nu mai este caracterizat de utilitate, ci de confort. În mod ideal, este un loc care îți permite să stai cu tine însuți de fiecare dată când simți nevoia să faci asta. Și deși poate părea complicat să creezi un sanctuar privat la tine acasă, amenajarea băii devine o sarcină facilă când nu scapi din vedere detaliile importante.

Citește și:

Materiale alternative

Optează pentru materiale inovative, iar rezultatul va fi peste așteptări. De exemplu, combină sau înlocuiește clasicele alegeri precum gresia și faianța. Câteva dintre materialele care vor da un aspect deosebit băii tale și vor crea un spațiu cu personalitate sunt lemnul, piatra naturală sau metalul. O podea din piatră naturală va aduce natura mai aproape de tine. Lemnul, folosit chiar pentru chiuvetă sau cadă, va da un aer plăcut încăperii. De asemenea, poți monta lambriuri pe pereți sau pe tavan. O altă idee interesantă și de efect este montarea unui candelabru din fier forjat, de dimensiuni mari.

Cada de baie

Cada e unul dintre cele mai importante detalii dintr-o baie. Dacă este suficient de încăpătoare și comodă, îți va permite să te destinzi după o zi lungă la birou. Evită să o montezi într-un colț al încăperii, dacă spațiul îți permite, optează pentru o amplasare centrală. Perspectiva asupra spațiului va fi una mai cuprinzătoare și vei putea admira decorul în întregime.

Citește și:

De asemena, alege un model care te inspiră. Câteva variante deosebit de frumoase sunt cele din piatră, clasice, cu picioare metalice, din lemn, cu aspect retro, din metal, cu forme perfecte, minimaliste.

Pentru un plus de relaxare, alege o cadă cu funcție de hidromasaj.

Mobilierul

Uită de mobilierul special fabricat pentru baie. Printre ultimele recomandări ale designerilor se află mobilierul clasic, pe care în mod normal l-ai așeza în dormitor sau în sufragerie. Un stil retro sau antic și câteva detalii stilizate vor da un aer luxos încăperii. Optează pentru o oglindă care să completeze frumos decorul. Pentru și mai mult confort, așază în apropierea oglinzii un scaun clasic, din lemn. Vei crea astfel un spațiu perfect pentru tratamentele de înfrumusețate facială și machiaj. Alte piese de mobilă interesante pot fi un fotoliu, un taburet din piele sau stofă, în funcție de preferințe, sau o etajeră pentru plante.

Citește și:

Culorile

Pentru că îți dorești un spațiu dedicat relaxării, mizează pe culori naturale, care inspiră calmitate. Albul este în continuare o opțiune apreciată, care va face încăperea să pară mai amplă și mai luminoasă. Îl poți combina cu diferite nuanțe ale lemnului, cu negru pentru un contrast puternic sau cu accente pastel. Alte nuanțe recomandate sunt albastru pal, care amintește de reflexiile apei cristaline, verde oliv sau muștar deschis. Încearcă să echilibrezi tonurile evitând prea multe nuanțe întunecoase sau prea multe deschise.

Elemente decorative

Pentru ca atmosfera să fie completă, alege obiecte decorative care te reprezintă. Dacă, de exemplu, ești o pasionată a artei, câteva tablouri sunt o idee bună. Dacă ești o cinefilă convinsă, poți înrăma afișe pentru filme sau diferite scene celebre. În cazul în care preferi lectura, un mic raft cu cărți este o idee excelentă. Te vei putea bucura de romanul favorit în timpul unei băi fierbinți. Statuetele și plantele de interior sunt și ele opțiuni pe care le poți avea în vedere.

Citește și:

Alte detalii ce nu trebuie omise sunt: să așezi la îndemână prosoape de mai multe dimensiuni, din materiale cât mai plăcute; să ai un sertar dedicat răsfățului, care să conțină spumă și sare de baie, diferite măști și produse cosmetice; să așezi pe marginea căzii sau a chiuvetei lumânări parfumate.

Există nenumărate moduri de a te răsfăța și relaxa la tine acasă. Amenajarea băii este unul dintre cele mai eficiente, deoarece vei crea un spațiu special destinat acestor activități. Și, în plus, ce este mai plăcut după o zi obositoare decât o baie fierbinte?

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.