Setari Cookie-uri

4 infecții care apar frecvent pe timpul verii și pe care poți să le previi

Care sunt infecțiile care apar cu precădere în timpul verii și cum le poți preveni în mod corect.

infectii

Pentru multe dintre noi, vara înseamnă perioada în care putem să ne distrăm în aer liber și să ne relaxăm la soare. Din păcate, deși vremea caldă ne stimulează și ne dă mai multă energie ca să ne bucurăm de zilele cu soare, ne putem trezi dintr-o dată cu o infecție care să ne dea peste cap toate planurile.

Însă asta nu înseamnă că ar trebui să te închizi în casă. În schimb, ar trebui să știi din timp care sunt infecțiile care apar cu precădere în timpul verii și cum le poți preveni în mod corect. Iată, așadar, patru dintre cele mai frecvente infecții de care ar trebui să te ferești:

Candizoză

Candidoza este o infecție vaginală comună care poate să afecteze în jur de 75% dintre femei, pe parcursul vieții, conform celor de la medicinenet.com. Tot aceștia susțin că cele mai multe infecții, 90% mai exact, sunt cauzate de o ciupercă denumită Candida albicans.

Citește și:

Principalul motiv pentru care candida apare cu precădere vara este nivelul ridicat de umezeală, în special dacă porți timp îndelungat un costum de baie care se usucă greu. Totodată, lenjeria intimă din materiale sintetice favorizează apariția infecției, deoarece reține căldura și umezeala. Încearcă pe cât posibil să porți lenjerie din bumbac care permite pielii să respire.

Infecții urinare

Dacă în cazul candidozei, infecția este provocată de prea multă umezeală, în cazul infecțiilor urinare se pare că unul din motivele pentru care sunt mai frecvente pe timpul verii este deshidratarea organismului. Astfel, este creat mediul ideal pentru înmulțirea bacteriilor. De altfel, și apa sărată, bacteriile sau clorul din piscină favorizează apariția infecțiilor urinare.

Citește și:

Urinările dese, în special atunci când sunt însoțite de o senzație de usturime, sunt primul semn care ar trebui să te îngrijoreze și care ar trebui să îți spună că ceva nu este în regulă. Infecțiile urinare trebuie tratate la timp, deoarece complicațiile pot fi severe și pot ajunge să afecteze chiar și rinichii. Hainele lejere, lenjeria din bumbac și o igienă corectă te pot feri de apariția acestei infecții.

Colită

Deși una din cele mai distractive activități pe timpul verii este să înoți în piscină sau în mare, e bine că există numeroase bacterii care pot duce la apariția infecțiilor, una din ele fiind colita. Un studiu publicat de American Family Physician în 2017 a arătat că algele și clorul din apă, pe lângă alte bacterii și paraziți pot provoca apariția acestei probleme gastrointestinale.

Citește și:

Primele simptome care pot să apară sunt durerile abdominale, crampe și diaree, pe lângă febră, deshidratare și stări de oboseală. O igienă corectă și evitarea pe cât posibil a piscinelor care nu oferă condiții optime de igienă te pot ajuta să previi apariția colitei.

Micoza piciorului

Această afecțiune mai este cunoscută și sub denumirea de Piciorul atletului și reprezintă o infecție a pielii care duce la apariția iritațiilor, senzației de mâncărime și bășicilor. Nivelul crescut de umiditate face ca micoza piciorului să apară cu precădere vara.

Cea mai simplă modalitate ca să previi apariția infecției este să porți întotdeauna șlapi în locurile unde aceasta se poate răspândi cel mai ușor, iar aceste locuri includ piscinele sau saunele. În plus, este recomandat să te speli cât mai des pe picioare, mai ales după ce vii de la piscină sau saună. Sandalele sunt o alternativă ideală la teniși, deoarece permit pielii să respire și previn apariția transpirației.

Citește și:

Dacă vrei să te bucuri din plin de vară, fără să îți faci griji că o simplă infecție îți poate strica buna dispoziție, trebuie să știi care sunt cele mai comune afecțiuni care pot să apară și cum să le previi.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.