Ce este mierea de Manuka? - definitie, beneficii, utilizare cosmetica

Ce este mierea de Manuka? - definitie, beneficii, utilizare cosmetica
Kudika
19 Octombrie 2018

Mierea de Manuka este cunoscuta de secole in Noua Zeelanda pentru beneficiile sale in materie de sanatate si frumusete.

mierea de manuka

Este un remediu natural unic datorita proprietatilor antibacteriene si de vindecare deosebite, mult mai puternice decat cele ale altor tipuri de miere.

Recent, calitatile curative si nutritive ale mierii de manuka au inceput sa fie recunoscute la nivel mondial, devenind un ingredient de lux favorit atat pentru industria alimentara, cat si pentru cea cosmetica.

Spre deosebire de alte tipuri de miere, mierea de manuka este o miere rara, fiind produsa doar in zonele unde creste arborele de manuka. Pe piata o regasim intr-o gama limitata de produse alimentare si cosmetice premium: bomboane cu miere de manuka, pasta de dinti cu miere de manuka, spray de nas cu miere de manuka, precum si crema cu miere de manuka, lotiune de corp cu miere de manuka, crema antiinflamatoare pentru bebelusi cu miere de manuka etc.

Miere de Manuka originala

Mierea de Manuka este produsa de albinele care polenizeaza nectarul arborelui de manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelanda.

Mierea de Manuka are un rating UMF (Unique Manuka Factor) afisat pe eticheta sa, care variaza de la 5+ la 20+. Numarul face referire la potenta efectului medicinal (antibacterian, antiseptic, regenerant, antifungic etc) al mierii, cu cat cifra este mai mare, cu atat proprietatile sunt mai concentrate, iar actiunea este mai puternica. Rezultate optime sunt obtinute, in general, cu UMF 10+ si 18+.

Echivalentul francez al standardului UMF este IAA. Acesta garanteaza, de asemenea ca mierea a fost testata de un laborator independent pentru a masura proprietatile sale antibacteriene si antiseptice si ca este autentica, produsa din florile arborelui de manuka. Clasificarea se face la fel, in ordine ascendenta (IAA 5+, IAA 10+, IAA 15+).

Miere de Manuka - Beneficii

Mierea de Manuka are proprietati antivirale, antimicrobiene si antibacteriene si poate fi folosita de la calmarea unei dureri de gat si pana la utilizarea locala pe piele (taieturi, rani) pentru a grabi procesul de vindecare.

Calmarea tusei si a simptomelor de raceala - o cana de ceai si o lingurita de miere de Manuka ajuta la tratarea durerii in gat. In acelasi timp, are efect de intarire a sistemului imunitar, ajutand la prevenirea altor raceli

Imbunatatirea digestiei - mierea de Manuka contribuie la sanatatea intestinului, amelioreaza disconfortul abdominal si balonarea.

Adjuvant in vindecarea taieturilor minore si a arsurilor - mierea de Manuka poate fi utilizata direct pe piele pentru a grabi procesul de vindecare al ranilor.

Solutie pentru diferitele probleme ale pielii - mierea de Manuka fiind un antiinflamator, cu ajutorul ei pot fi calmate roseata, acneea, chiar si eczemele. De asemenea, este foarte buna pentru hidratarea pielii.

Utilizare cosmetica

Cosmeticele pe baza de miere de Manuka au fost create datorita proprietatiilor antioxidante si antimicrobiene ale acestui ingredient natural. Mierea de Manuka are avantajul si de a fi un bun umectant, mentinand pielea hidratata pe tot parcursul zilei.

Cremele si lotiunile cu miere si ulei esential de manuka au avantajul ca pot fi folosite pentru orice tip de piele. Cosmeticele cu manuka exceleaza mai ales in tratamentul tenului si pielii cu probleme, fiind un ingredient natural deosebit de eficient. Din acest motiv, mierea de manuka este un ingredient ideal pentru cosmeticele pentru copii, fiind utilizata in produsele premium pentru acestia. De asemenea, datorita proprietatilor regenerante si antioxidante, cremele antirid cu miere de manuka sunt ideale pentru ingrijirea tenului matur, protejand contra efectelor nocive ale radiatiilor soarelui si oferind un aspect intinerit pielii.

Bucura-te si tu de proprietatiile mierii de Manuka, alege cosmetice bio care au la baza acest ingredient si vezi diferenta!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: