Setari Cookie-uri

3 modalități prin care poți evita tulburările de statică vertebrală

Depistarea timpurie a acestor tulburări de statică vertebrală este vitală pentru recuperarea fără probleme.

tulburari de statica vertebrala Tulburările de statică vertebrală reprezintă deformări ale coloanei vertebrale, ce pot apărea încă din adolescență, punându-și amprenta într-un mod ireversibil asupra calității vieții unui pacient, în cazul în care nu sunt tratate din fază incipientă. Printre cele mai cunoscute tulburari de statica vertebrala în rândurile pacienților se află:

Cifoza - deformarea coloanei vertebrale toracale prin curbarea acesteia;

Scolioza - deformarea coloanei vertebrale (toracală sau lombară), prin curbarea acesteia în forma literei C sau în forma literei S;

Lordoza - curbura fiziologică a coloanei la nivel lombar sau cervical, ce poate deveni patologică în cazul în care este identificată în alte zone ale coloanei vertebrale.

Citește și:

Depistarea timpurie a acestor tulburări de statică vertebrală este vitală pentru recuperarea fără probleme a pacientului. În caz contrar, singura varianta rămasă pe masă, în cazul în care se constata că afecțiunea are caracter ireversibil, este intervenția chirurgicală. Mai mult decât atât, deformările grave ale coloanei vertebrale pot avea implicații psihologice majore, așadar identificarea timpurie reprezintă o soluție benefică pe absolut toate planurile.

Însă diagnosticarea și tratarea din timp a unei tulburări de statică vertebrală nu reprezintă de fiecare dată răspunsul cel mai potrivit, ci mai degrabă prevenirea apariției unei deformări de coloană. Așadar, iată câteva modalități prin care poți ocoli cât mai ușor aceste probleme medicale, pentru a te bucura de un stil de viață sănătos și un tonul psihic excelent:

Citește și:

1. Tonifierea musculaturii paravertebrale

Dacă vrei să ai o poziție sănătoasă a coloanei vertebrale, poți începe o serie completă de exerciții fizice specifice, ce joacă un rol important în tonifierea musculaturii paravertebrale. În cazul în care mușchii din această zonă sunt mai puternici, postura este îmbunătățită, iar coloana vertebrala nu va mai fi supusă unei deformări nefirești. Scopul acestor exerciții (îți recomandăm să stabilești împreună cu un specialist în gimnastică medicală programul de antrenamente) este să ofere un tonus muscular foarte bun, indiferent de vârsta pacientului.

2. Evitarea sedentarismului

Să faci sport încă de la o vârstă fragedă este poate cel mai frumos cadou pentru propriul organism. Sedentarismul lasă urme adânci în tot corpul - sistemul cardiovascular, kilogramele, coloana vertebrală - și te vor urmări pe întreaga durată a vieții. Modul în care porți geanta sau ghiozdanul pe un singur umăr, poziția incorectă la birou, utilizarea unui scaun care face mai mult rău decât bine - toate acestea pot fi la rândul lor cauze clare pentru deformarea coloanei vertebrale, iar sedentarismul nu vine decât să completeze acest mix nefast pentru spate.

Citește și:

3. Atenție la greutatea corporală

În final, discutăm despre una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI: obezitatea. Greutatea îți poate fi cel mai mare dușman, atunci când discutăm despre tulburările de statică vertebrală. De aceea, specialiștii recomandă un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată și mișcare în fiecare săptămână, precum și menținerea unui indice al greutății corporale în cadrul limitelor normale (în funcție de vârsta și înălțimea pe care o ai).

Iată cum poți evita cu succes tulburările de statică vertebrală, prin câteva modalități simple ce pot fi integrate în cel mai natural mod posibil în stilul tău de viață.

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.