Setari Cookie-uri

Donorium, aplicația care susține donarea de sânge, numărul 1 pe AppStore în mai puțin de 24 de ore

 Aplicația Donorium are ca obiectiv interconectarea nevoilor centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor și facilitarea comunicării dintre aceștia. La mai puțin de o zi de la evenimentul care a anunțat proiectul, aplicația Donorium era deja descărcată de aproape 2000 de oameni. Din acest proiect fac parte cele cinci Centre Inițiatoare de Transfuzie Sanguină din țară: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, iar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă 10 centre din țară.

comunicat de presa

La mai puțin de 24 de ore de la evenimentul de lansare al proiectului social Donorium, aplicația care conectează posibilii donatori de sânge cu centrele de transfuzie sanguină este pe primul loc în topul descărcărilor la aplicații mobile medicale pe iOS. Proiectul social este realizat de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge și își propune să dubleze numărul donatorilor din România până în 2025.

Aplicația Donorium are ca obiectiv interconectarea nevoilor centrelor de transfuzii cu disponibilitatea donatorilor și facilitarea comunicării dintre aceștia. La mai puțin de o zi de la evenimentul care a anunțat proiectul, aplicația Donorium era deja descărcată de aproape 2000 de oameni. Din acest proiect fac parte cele cinci Centre Inițiatoare de Transfuzie Sanguină din țară: București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, iar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă 10 centre din țară.

Citește și:

“Mă bucur foarte mult pentru interesul pe care l-au manifestat internauții pentru aplicație. Îi așteptăm cu drag să se programeze și să doneze. Ne dorim foarte mult să putem să lucrăm pe viitor doar în baza programărilor la donare. Acest lucru este benefic și pentru donatori, care vor petrece mai puțin timp să doneze, și pentru doctori, care vor putea avea un flux constant de consultații. ” a declarat Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină din București.

„Pentru un proiect social, realizat în mare parte cu voluntarii noștri dragi din toate colțurile țării, este o bucurie enormă că aplicația a stârnit un asemenea val de interes la nici 24 de ore de când a fost lansată. Este încă o reconfirmare a faptului că era mare nevoie de ceea ce oferă Donorium. Cei care au aplicația pe telefon trebuie acum doar să se programeze, să doneze și să salveze. Și sigur, să își invite și prietenii în aplicație, ca să afle cine este ‘cel mai tare la donare’. Le mulțumim încă o dată Centrelor de Transfuzie Sanguină partenere, și investitorului nostru major, Kaufland România, fără de care ne-ar fi fost tare greu să ajungem aici.” a declarat Diana Stoica, Strategul Asociației Smart Society și unul din inițiatorii acestui proiect, cu o experiență mare în colaborarea cu Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

Citește și:

Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge își vor concentra eforturile pentru actualizarea și îmbunătățirea legislației și a finanțării corespunzătoare a centrelor de transfuzie sanguină pe termen lung, propunându-și ca până în în 2025 să se dubleze numărul de donatori de sânge fideli și să se reorganizeze și eficientizeze sistemul de transfuzie sanguină din România.

Până în septembrie 2019 proiectul Donorium va fi în 15 centre de transfuzie din țară, până în septembrie 2021 în toată țara. Proiectul Donorium este susținut de Kaufland România și de voluntari din domenii precum IT, comunicare, juridic, marketing, științe comportamentale din toată țara.

Citește și:

Despre Echipa Asociației Smart Society

Dream Architect: Dragos a fost dintotdeauna pasionat de inovare. A căutat mereu să rezolve probleme prin soluții software, atât în Orange România în departamentul de inovare, cât și în Vodafone Group, având rolul de a automatiza eforturile de management al rețelei. A crezut mereu că poate aduce un impact social mare pentru România, așa că în ultimii 2 ani și jumătate a pus la bătaie toate abilitățile și cunoștiintele sale pentru a rezolva criza donării de sânge. Astfel a apărut Donorium, un proiect dezvoltat astfel încât să adreseze toate dificultățile sistemului de transfuzie al României. Donorium nu este doar o aplicație sau un proiect, ci o viziune. Viziunea că lucrurile se pot îmbunătăți în profunzime doar dacă tot ceea ce facem, facem cu bucurie. Într-o lume din ce în ce mai agasantă, trebuie să ne amintim mereu de spiritul ludic, astfel că tot ceea ce facem în proiectul Donorium, facem astfel încât să provoace valuri de fericire tuturor oamenilor implicati: donatorilor, personalului centrelor de transfuzie, voluntarilor nostri și tuturor celor care ne urmăresc desfășurarea proiectului din exterior

Citește și:

Strategy Unicorn: Diana Stoica,este jurist la bază, a lucrat pentru Asociația OvidiuRo, în programul Fiecare Copil în Grădiniță, care oferea celor mai săraci copii din România șansa la o viață mai bună, prin educație. Pe 31 octombrie 2015 s-a implicat în grupul de voluntari Colectiv.info, unde făcea legătura între oamenii care voiau să ajute și cei care aveau nevoie de ajutor. Curând a lansat proiectul Programarea la donare, pe care l-a dezvoltat împreună cu Ionuț Oprea, și în care au fost sunați 500 de donatori în cele 2 luni de proiect pilot. În 2016 a fost cooptată de ministrul sănătății de atunci, Vlad Voiculescu, și a devenit consilier personal al său. Atunci și-a propus găsirea unor soluții pentru promovarea donării de sânge. La finalul anului 2017 a plecat și a revenit alături de echipa Smart Society, unde au pregătit proiectul Donorium, iar alături de ei sunt zeci de voluntari din toate domeniile și din toată țara.

Citește și:

Tech Guru: Vlad a început să programeze de la vârsta de 13 ani, iar în liceu a dezvoltat prima sa aplicație pentru smartphone. A acumulat peste 5 ani de experiență în dezvoltare software lucrând în medii diverse, de la start-up-ul olandez SwingBy la a lucra pentru unul dintre cei mai mari jucători din domeniul consultanței IT din Europa și apoi a lucrat pentru a 2-a cea mai mare bancă din Europa. Vlad a făcut parte doi ani la rând din cei peste 90 de speakeri din cadrul conferinței DevTalks, unde a vorbit despre dezvoltarea aplicațiilor Android. Atât experiența sa diversificată, cât și motivația născută din evenimentul Colectiv și întâlnirea întâmplătoare cu Dragoș, au condus la inițierea proiectului Donorium.

Citește și:

Despre Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge

Mulți oameni nu știu prea multe despre ce înseamnă donarea, dar acest lucru nu face mai mică nevoia permanentă de sânge, iar acest mesaj trebuie să ajungă la cât mai multe persoane. Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge încearcă să facă acest lucru din anul 2000, prin zeci de proiecte și parteneriate. Proiectele au avut ca public țintă copii de diverse vârste - pentru că educația trebuie începută devreme, adolescenți, studenți, populație generală. O parte din realizările Asociației pot fi găsite pe site-ul FDBS www.doneazasange.ro

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 120 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.