15 motive pentru care să alegi masajul cu bambus

15 motive pentru care să alegi masajul cu bambus

Masajul cu bețe de bambus se numără printre terapiile care o dată descoperite, au toate șansele să creeze dependență. O dependență benefică atât pentru organism, cât și pentru siluetă și psihic. Nu întâmplător, atunci când explicăm pacienților în ce constă masajul cu bambus, facem referire la tot ceea ce înseamnă “wellbeing” – un corp armonios și sănătos, mobilitate, tonus și acel sentiment unic de echilibru. Dacă ar fi să enumerăm câteva dintre principalele motive pentru care masajul cu bambus ar trebui să devină parte din stilul de viață, am miza pe următoarele: 

Masajul cu bețe de bambus se numără printre terapiile care o dată descoperite, au toate șansele să creeze dependență. O dependență benefică atât pentru organism, cât și pentru siluetă și psihic. Nu întâmplător, atunci când explicăm pacienților în ce constă masajul cu bambus, facem referire la tot ceea ce înseamnă “wellbeing” – un corp armonios și sănătos, mobilitate, tonus și acel sentiment unic de echilibru. Dacă ar fi să enumerăm câteva dintre principalele motive pentru care masajul cu bambus ar trebui să devină parte din stilul de viață, am miza pe următoarele:

1. Remodelare corporală rapidă și fără efort – știm prea bine cât de frustrant poate fi procesul de slăbire, însă rezultatele oferite de masajul cu bambus sunt de natură a alunga orice urmă de îndoială și de a mulțumi chiar și cele mai nerăbdătoare doamne. Ne referim aici atât la diminuarea vizibilă a circumferinței taliei, a șoldurilor sau a coapselor, cât și la atenuarea celulitei sau la redarea tonusului pielii. Efectele transformatoare se văd chiar de la primele trei ședințe, majoritatea pacienților reușind ca după urmarea unui program intensiv de 10-12 ședințe să poarte haine cu până la două mărimi mai mici.

2. Rezultate ca după un antrenament la sală – tehnicianul terapeut Dănuț Bujor a pus la punct tehnica de masaj cu bambus la 4 mâini, special pentru persoanele care nu au timp sau cărora nu le face plăcere să meargă la sală. Este un masaj extrem de energic, dar în același timp foarte relaxant. Practic toți mușchii sunt puși în mișcare, rezultatele fiind vizibile într-un timp și mai scurt. Nu doare absolut deloc și este cea mai plăcută formă de “antrenament”.

3. Eliminare naturală a retenției de apă – dat fiind că prin mișcările de rulare a bețelor de bambus este stimulat drenajul limfatic, retenția de apă din organism este eliminată în mod natural și eficient. Spre deosebire de suplimentele sau ceaiurile drenante, care forțează organismul să elimine nu doar surplusul de apă, ci odată cu acesta și mineralele și vitaminele esențiale, masajul cu bambus oferă rezultate sigure și de durată.

4. Nu doare absolut deloc, indiferent de cât de sensibilă este pielea – „Tehnica unică pe care am conceput-o îmi permite să personalizez fiecare ședință, astfel încât indiferent de gradul de toleranță la durere, masajul să nu provoace absolut nicio leziune sau disconfort. Mă ajută și faptul că lucrez cu șase tipuri diferite de bețe de bambus, tocmai pentru a putea adapta masajul nevoilor și particularităților individuale”, explică Dănuț Bujor, tehnicia maseur cu o experiență de peste 10 ani în domeniu.

5. Poate fi efectuat inclusiv de femeile care au varice – masajul cu bambus, așadar, se poate face în deplină siguranță și fără niciun risc de leziuni chiar și de către pacienții care au varice. În aceste cazuri se apelează la bețe de bambus cu un diametru mai mare, care facilitează masajul pe zonele varicoase.

6. Este ideal pentru femeile gravide – masajul cu bambus este recomandat din luna a patra de sarcina atât ca soluție 100% naturală de eliminare a retenției de apă, cât și pentru atenuarea durerilor musculare, prevenirea apariției vergeturilor și îmbunătățirea elasticității și a supleții pielii. Mai mult decât atât, ședințe de masaj cu bambus contribuie la alungarea insomniilor și la combaterea eventualelor stări de irascibilitate care pot surveni în perioada sarcinii.

7. Întărește imunitatea – dat fiind că stimulează drenajul limfatic, masajul cu bambus facilitează implicit eliminarea naturală a toxinelor din organism. Asta înseamnă că în afara faptului că te ajută să arăți mai bine, îți fortifică sistemul imunitar astfel încât să câștigi orice bătălie cu virușii.

8. Combate eficient insomniile și luptă împotriva depresiei – masajul cu bambus este un remediu natural excepțional pentru personale care nu reușesc să se odihnească așa cum trebuie în timpul nopții și care se confruntă frecvent cu insomnii. Câteva ședințe de masaj cu bambus contribuie semnificativ la reglarea ciclului somn-trezire și la alungarea oboselii cronice. Un corp odihnit înseamnă o minte limpede și o stare de spirit bună.

9. Ajută organismul să se refacă rapid după efort – indiferent dacă ești adepta exercițiilor moderate sau dacă ești o împătimită a antrenamentelor la sală, masajul cu bambus te ajută să te recuperezi rapid după efort fizic și să îți refaci plinul de energie. De aceea, ședințele de masaj cu bambus sunt apreciate în egală măsura de pasionați de sport și de profesioniști în domeniu.

10. Îmbunătățește aspectul pielii – o piele frumoasă, fermă și suplă nu implică doar un ritual cosmetic bine pus la punct, ci și un masaj cu beneficii reale în ceea ce privește aspectul pe termen lung. Bețele de bambus conțin o substanță care se activează în momentul rulării acestora pe piele și care stimulează producția de colagen și de elastină.

11. Accelerează metabolismul celular – prin masajul cu bambus este pus în mișcare întreg organismul, iar procesele responsabile cu arderea grăsimilor sunt stimulate să funcționeze la capacitate maximă. Rezultatul: slăbești într-un timp mult mai scurt.

12. Este de 8 ori mai eficient decât masajul clasic anticelulitic – tehnica de masaj cu bambus oferă rezultate net superioare celei clasice de masaj viguros, fără durerea și leziunile asociate acesteia din urmă. În plus, masajul cu bambus permite lucrul pe orice tip de țesut, bețele de bambus de diferite dimensiuni permițând adaptarea proceducerii la toate gradele de celulită.

13. Sporește capacitatea de concentrare – în afara beneficiilor sale pentru silueta, masajul cu bambus are un profund efect de relaxare psihică și implicit de sporire a capacității de concentrare asupra task-urilor cotidiene.

14. Lucrează în special zonele “imposibile” – mai precis, șoldurile, partea interna a coapselor și flancurile. Adică exact acele porțiuni foarte greu de lucrat la sala și în care se observă efectele “derapajelor culinare”.

15. Poate fi efectuat de oricine – masajul cu bambus nu prezintă restricții (în afara situațiilor medicale) și nu impune limite de vârstă, fiind recomandat oricărei persoane care își dorește să aibe grijă de siluetă, sănătate și psihic – de la adolescenți, până la seniori și de la pasionați de sport, până la atleți profesioniști.

Foto by Poznyakov via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri