Setari Cookie-uri

15 minute

Un sfert de oră-sau 15 minute par puțin însă puterea lor este foarte mare. Un sfert de oră, folosită corect, îți poate schimba viața în bine și aduce echilibrul de care ai atâta nevoie. Iată cele mai eficiente patru moduri în care poți folosi aceste 15 minunte.

Un sfert de oră - sau 15 minute par puțin însă puterea lor este foarte mare. Un sfert de oră, folosită corect, îți poate schimba viața în bine și aduce echilibrul de care ai atâta nevoie. Iată cele mai eficiente patru moduri în care poți folosi aceste 15 minunte.

1. Meditează cel puțin 15 minute pe zi

Pe parcursul unei zile, este foarte ușor să te lași furată de măruntele griji cotidiene și, mai ales, de stres inutil. Meditația este ca un fel de mini-vacanță, în care renunți la tot bagajul inutil de gânduri și de emoții apăsătoare.Așadar, găsește timp pe parcursul unei zile să stai tu cu tine, în liniște, și să meditezi. Poți face asta dimineața, înainte de a-ți începe ziua sau seara, înainte de culcare, pentru a adormi liniștită și cu mintea limpede. Astfel, întâmplările de peste zi nu te vor urmări și în timpul somnului iar tu vei reuși să te odihnești.

Citește și:

2. Râzi cel puțin 15 minute pe zi

Dacă nu râzi măcar o dată pe zi, de ce te mai trezești dimineața? Majoritatea oamenilor cred că trebuie să râdă doar atunci când aud o glumă amuzantă sau când trăiesc un moment fericit. Lucrurile nu stau însă chiar așa. Poți găsi un motiv bun de râs în orice moment. Mai ales că râsul nu îngrașă și este gratuit.

3. Fă mișcare cel puțin 15 minute pe zi

A face mișcare sau sport poate părea o sarcină dificilă care necesită mult timp. Insă a face mișcare înseamnă și o plimbare simplă într-un ritm un pic mai rapid decât de obicei. Încearcă să faci exerciții fizice zilnic, în mod ideal dimineața, timp de cel puțin 15 minute.Plimbă-te, aleargă, fă exerciții simple și nu te da bătatută spunând că nu ai timp.

Citește și:

4. Planifică ziua de mâine timp de 15 minute

Atunci când stabilești câteva obiective pentru ziua următoare și te gândești și la un plan de a le duce la îndeplinire, mintea ta capătă o idee clară despre felul în care se va desfășura ziua următoare. Altfel, stresul va continua să te domine. Nu uita că poți planifica, organiza și face lucruri în avans, astfel încât să reșești să faci totul la timp.

Featured foto by Devenorr via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.