Setari Cookie-uri

6 moduri în care telefonul mobil îți poate ușura viața

Cele mai multe telefoane au aplicații încorporate sau îți poți instala chiar tu aplicațiile care îți plac.

Îți este greu să îți imaginezi viața fără el. Telefonul mobil a devenit o extensie a noastră, de care nu ne despărțim niciodată. Uneori pare că el ne foloșește pe noi și nu invers. Iată cum poți inversa rolurile.

1. Atingerea obiectivelor de fitness și sănătate

Fiecare dintre noi are anumite obiective legate de starea de fitness și sănătate. Poate fi vorba de slăbit, tonifiere, adoptarea unei diete mai sănătoase. Iar smartphone-ul tău te poate ajuta în demersul tău. Cele mai multe telefoane au aplicații dedicate încorporate sau îți poți instala chiar tu aplicațiile care îți plac. Poți măsura cantitatea de calorii arse, numărul de pași făcuți sau de kilometri parcurși, de exemplu. De asemenea, poți monitoriza dacă dormi suficient și dacă mănânci sănătos.

Citește și:

2. Găsirea drumului (cel mai scurt și mai liber)

Nu știu ce m-aș fi făcut în Statele Unite fără aplicația de Google Maps sau Waze de pe telefonul mobil. Le-am folosit chiar și în București, pentru a ajunge în catiere mai puțin cunoscute. Acu mă întreb cum m-am descurcat înainte doar cu o hartă sau uneori fără.

3. Conectare și relaționare

Sunt adepta întâlnirilor față în față și a discuțiilor telefonice atunci însă fără smartphone ne-ar fi mult mai greu să ținem legătura cu prietenii și rudele care trăiesc peste mări și țări. Folosit cu înțelepciune și măsură, smartphone-ul poate anula efectele zicalei ”ochii care nu se văd, se uită.” Ba mai mult decât atât, te poate ajuta să menții și să construitești relații de afaceri cu parteneri din alte țări.

Citește și:

4. Administrarea finanțelor

Nu este neapărată nevoie să fii specialistă în economie pentru a-ți administra finanțele. Poți utiliza telefonul smartphone. Există aplicații gratuite care te pot ajuta să îți gestionezi veniturile și să îți cheltuiești banii în mod eficient. Este mult mai ușor atunci când ai cifrele în față.

5. Învățare

Știai că îți poți folosi telefonul mobil pentru a învăța să cânți la un instrument sau să înveți. Ai la dispoziție aplicații și cursuri pe care le poți instala gratuit pe telefonul tău. Eu am găsit câteva cursuri interesante de fotografie și unul de chitară.

6. Agendă electronică

S-au dus vremurile în care trebuia să purtăm în poșetă o agendă grea și voluminoasă. Telefonul mobil este cea mai bună agendă pe care o poți avea, mai ales că îți și reamintește când trebuie să pleci la o întâlnire sau ai ceva important de cântat.

Citește și:

Foto by GaudiLab via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.