Setari Cookie-uri

Te chinuie durerea de mijloc? Iată ce trebuie să faci!

Care este tratamentul în cazul durerii de mijloc?

comunicat de presa

Durerea de mijloc (criza de lumbago) este o situație medicală de care se plânge tot mai multă lume. Fie că vorbim despre o poziție nesănătoasă, fie că vorbim despre sedentarism, fie că această neplăcere vine pe fondul unei afecțiuni mai vechi, expunerea la frig, ridicarea de greutăți sau o mișcare incorectă, durerea de mijloc trebuie tratată corect și rapid pentru că altfel pacientul poate ajunge în imposibilitatea de a mai merge.

„Oricare dintre noi se poate confrunta la un moment dat și cel puțin o dată în viață cu o criză de lumbago - popular spus „durere de mijloc”. Criza de lumbago se manifestă cu o durere severă, intervenită brusc, și spasme care pur și simplu, duc la blocarea spatelui. Practic bolnavul nu mai poate face mișcări de aplecare, extensie sau rotație a trunchiului.”, explică dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare și Medicină Fizică Balneologie.

Citește și:

Durerea de mijloc are mai multe faze pe care ni le-a explicat specialistul. „Există perioada acută, caracterizată de dureri acute, care nu pot fi ameliorate indiferent de poziția adoptată de pacient. În perioada subacută, următoarea, bolnavul se poate mișca în pat fără dureri, se poate deplasa prin cameră, poate să stea pe scaun un timp mai mult sau mai puțin limitat. Durerea este suportabilă dacă nu își mobilizează coloana. Perioada cronică este aceea în care durerile sunt moderate, însă se pot acutiza dacă pacient stă mult în picioare sau dacă merge mult. Și mai există ultima fază, cea de remisie completă, în care pacientul nu mai are simptome, dar asta nu înseamnă că durerea nu poate reapărea”, explică specialistul.

Citește și:

Care este tratamentul în cazul durerii de mijloc?

„În cazul crizei de lumbago avem, în primul rând, indicație de tratament analgezic și antiinflamator. Aici vorbim evident despre ameliorarea simptomelor prin reducerea infamației și a contracturii musculare a spatelui. De asemenea, în cazul acestei patologii recomand mișcare ușoară și fizioterapie (TENS, terapia cu ultrasunete). Sunt contraindicate kinetoterapia, tracțiunile și masajul”, conchide dr. Cornel Brotac.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.