Setari Cookie-uri

Cum să alegi un fierbător bun în funcție de nevoi și preferințe

Fierbătorul a devenit unul dintre aparatele electrocasnice indispensabile, atât acasă cât și la birou.

Acesta este cel mai eficient dispozitiv prin care poți aduce apa la temperatura de fierbere într-un timp extrem de scurt. Este ideal atunci când vrei să prepari ceai, cafea instant, ciocolată caldă, supă rapidă, lapte praf sau orice altceva care necesită apă fierbinte.

Spre deosebire de ibric, fierbătorul încălzește apa într-un mediu închis, eliminând astfel excesul de vapori care provoacă umezeală. Cana electrică nu are nevoie de supraveghere și este mult mai sigură deoarece capacul de deasupra împiedică sărirea stropilor fierbinți sau vărsarea lichidului clocotit.

În plus, anumite modele au funcția de oprire automată integrată. Există numeroase fierbătoare de calitate pe piață, iar în cele ce urmează îți prezentăm caracteristicile de care este bine să ții cont atunci când cumperi acest produs.

Citește și:

Alegerea fierbătorului în funcție de capacitate

Majoritatea fierbătoarelor au un volum cuprins între 0.5 - 2 litri de apă, cele mai uzuale fiind cele de 1.5 litri. Alegerea ta trebuie să se bazeze pe scopul achiziționării produsului.

  • Dacă ai nevoie de un fierbător pentru la birou, cu siguranță nu îl vei folosi doar pentru tine, motiv pentru care este indicat să optezi pentru unul cu o capacitate cât mai mare.
  • Pentru utilizarea sa acasă, cantitățile de apă necesare pentru a prepara diferite băuturi sunt medii, iar un model de 1 – 1.5 litri este mai mult decât suficient.
  • Însă, în cazul în care, ocazional sau în mod regulat, îți trebuie mai multă apă fierbinte, optează pentru un model cu volum mare. Acesta va fi perfect pentru orice situație, însă nu uita de faptul că anumite dispozitive solicită o cantitate minimă de lichid pentru a fi folosite în condiții optime.

Viteza de fierbere asigurată

De regulă, puterea cănilor fierbător este suficient de mare ca să încălzească apa rapid.

Citește și:
  • Cele mai bune produse ajung la temperatura maximă în 3 – 4 minute. Prin urmare, este recomandat să iei în calcul și acest aspect atunci când cumperi un fierbător. Modelele mai puțin eficiente pot ajunge chiar și la 10 minute și atunci va fi mai economic să încălzești apa în ibric sau în cuptorul cu microunde.
  • Pentru că puterea influențează timpul de fierbere, este indicat să optezi pentru un produs de calitate care să aibă cel puțin 1500 W. Chiar dacă te gândești că vei avea un consum energetic ridicat, amintește-ți că vei folosi produsul doar câteva minute în fiecare zi. Cu cât puterea este mai mare, cu atât timpul de așteptare pentru încălzirea lichidului este mai mic.

Funcțiile utile ale unui fierbător

Funcționalitatea, ergonomia și fiabilitatea unui fierbător bun rezultă din combinarea funcțiilor acestuia. Prin urmare, pe lângă capacitate, putere și viteză de fierbere, un fierbător poate beneficia de opțiuni diferite pentru o utilizare sigură și confortabilă.

Citește și:
  • Un indicator de volum, reglajul de temperatură și oprirea automată sunt unele dintre cele mai importante funcții.
  • Este mult mai sigur un produs care are cana detașabilă, mai ales în cazul în care este folosit și de persoane cu mișcări nesigure.
  • Un filtru anti-calcar este recomandat pentru a elimina depunerile și mirosurile neplăcute care pot apărea.
  • În afară de acesta, filtrul anti-stropi, care împiedică răspândirea picăturilor fierbinți atunci când torni apa, este, de asemenea, util.
  • În cadrul zonei de protecție se încadrează și funcția anti-alunecare. La baza fierbătorului este necesar să existe piciorușe cauciucate cu capacitate anti-derapantă.
  • Modelele mai noi au o funcție care permite păstrarea temperaturii apei pentru 30-60 minute după ce a fost adusă la punctul de fierbere. De asemenea, acestea includ un vas și mânere termoizolante, care au rolul de a preveni situațiile neplăcute.

Tipul de alimentare potrivit

În cazul fierbătoarelor electrice există două tipuri de alimentare, cea cu fir și cea prevăzută cu o cană detașabilă.

Citește și:
  • Prima categorie presupune un grad de manevrabilitate scăzut deoarece, de obicei, firul este destul de scurt și trebuie să scoți dispozitivul din priză pentru a ajunge acolo unde ai nevoie.
  • A doua variantă este mult mai comodă pentru că are o bază plată fixă alimentată la energia electrică și o cană detașabilă care îți permite să transporți apa fierbinte oriunde, fără să te împiedici de cablu.

La fel ca orice alt aparat electrocasnic, fierbătorul trebuie ales cu grijă pentru a îndeplini cu succes sarcinile zilnice. Este important să te orientezi după funcțiile dorite ținând cont de nevoile tale. Cu ajutorul proprietăților prezentate, ai posibilitatea de a opta pentru un produs potrivit, care se va dovedi mult mai util decât orice altă variantă de încălzire a apei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.