Setari Cookie-uri

Cum să îți gestionezi mai inspirat veniturile lunare atunci când ai un buget limitat

Nu trebuie să fi terminat o școală de profil economic ca să îți poți calcula mai bine banii pe care îi ai. Trebuie doar să îți acorzi lunar cel mult o oră ca să pui totul la punct.

Facturile, vacanțele, ratele la bancă, cheltuielile imprevizibile, școala celui mic, cursurile din timpul liber, abonamentul la sală, reparațiile mașinii, impozitele anuale, renovarea locuinței. Toate acestea sunt lucruri de care te lovești constant, iar multe dintre ele reprezintă obligații lunare pe care trebuie să le gestionezi cu echilibru, mai ales atunci când ai un buget strict. Subiectul financiar nu a fost niciodată unul simplu pentru nicio persoană și nicio familie. Necesită responsabilitate, planificare și cumpătare, pentru că altfel există riscul de a te trezi în fața unor găuri în buget foarte greu de acoperit. Din fericire, nu trebuie să fi terminat o școală de profil economic ca să îți poți calcula mai bine banii pe care îi ai. Trebuie doar să îți acorzi lunar cel mult o oră ca să pui totul la punct.

Citește și:

Cum să îți gestionezi mai inspirat veniturile lunare atunci când ai un buget limitat:

Fă-ți singură contabilitatea casei

La prima vedere, poate suna destul de complicat, dar în realitate nu este așa. Pe computer sau pe un caiet trebuie să îți notezi lună de lună care sunt facturile tale obligatorii și care sunt veniturile de care gospodăria ta dispune. Plecând de aici, împarte cheltuielile pe facturi fixe, cum ar fi chiria, întreținerea, gazele, telefonul, lumina, televizorul și internetul, facturi flexibile, precum combustibilul și țigările și un buget mic pentru alte cheltuieli imprevizibile. Plecând de aici, suma cu care vei rămâne va fi destinată alimentelor, hainelor și altor planuri care pot apărea. Odată ce știi foarte clar câți bani dai pentru fiecare activitate sau nevoie în parte, vei putea să iei și primele tale decizii pentru o optimizare a cheltuielilor. Poți reduce plimbările cu mașina, ca să nu dai la fel de mult pe combustibil sau poți schimba unele contracte la telefon sau TV, dacă ți se par prea mari.

Citește și:

Încearcă să ceri ceva în plus de la locul de muncă

Atunci când știi care sunt principalele tale nevoi și ai toate cheltuielile puse pe hârtie, poți aborda ideea unei creșteri salariale la birou și într-un alt fel. Ce înseamnă acest lucru? Nu trebuie să ceri neapărat bani mai mulți din partea angajatorului tău, ci să găsești o cale mai avantajoasă, atât pentru tine, cât și pentru el, prin care ambele părți să fie mulțumite la final. Spre exemplu, poți cere un telefon de serviciu cu abonament, iar astfel vei fi scutită de plata acestui serviciu în fiecare lună. Apoi, poți aborda problema unui card pentru tichete de masă, o soluție care poate fi la fel de utilă ca o creștere salarială. Un astfel de card pentru angajați poate fi avantajos și pentru firmă, datorită felului cum sunt gestionate în contabilitate tichetele de masă, fiind sunt scutite de la plata taxelor sociale salariale și patronale și deductibile de la plata impozitului pe profit.

Citește și:

Cum trebuie să abordezi cheltuielile mari ale familiei

Fie că vorbim despre o renovare, fie că vrei să îți achiziționezi o mașină sau să pleci împreună cu toată familia într-o vacanță exotică, toate acestea reprezintă cheltuieli semnificative pentru orice buget. Una dintre cele mai neinspirate căi de urmat pentru toate acestea este un credit, care poate aduce instabilitate acasă, te obligă să plătești mai mult decât ai împrumutat și vine la pachet cu riscul nesiguranței în cazul în care apar probleme la locul de muncă. Aici intră în prim-plan planificarea. Atâta timp cât știi ce vrei și cât costă, poți încerca să fii mai flexibilă în privința intervalului de timp în care poți obține acel lucru. Spre exemplu, o vacanță mai scumpă poate fi planificată și cu un an în avans, interval mai mult decât suficient ca să poți strânge bani fără să simți că bugetul tău este sufocat. Astfel de planificări te pot ajuta să reduci stresul produs de lipsa banilor, să îți gestionezi mai ușor veniturile și să ai un obiectiv pe termen lung care te poate motiva.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.