Setari Cookie-uri

Ce este spirulina și pentru ce este recomandată

Spirulina a fost încadrată în categoria superalimentelor, în special datorită conținutului ridicat de proteine vegetale, vitamine și minerale.

Spirulina se numără printre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. Aceasta este o microalgă de culoare verde-albăstruie, care a fost descoperită pentru prima oară în apele alcaline din Africa și America de Sud.
Spirulina a fost încadrată în categoria superalimentelor, în special datorită conținutului ridicat de proteine vegetale, vitamine și minerale. Proprietățile sale extraordinare o recomandă drept remediu pentru o mulțime de afecțiuni. Află mai multe despre spirulina și efectele sale în cele ce urmează.

Care sunt beneficiile spirulinei?

Spirulina conține foarte mult fier, având în vedere că face parte din clasa algelor. De aceea, suplimentele de spirulină reprezintă un aliat de încredere împotriva bolilor ficatului.
De asemenea, spirulina conține iod, astfel că aceasta contribuie la reglarea activității glandei tiroide. Adesea, spirulina este recomandată ca remediu pentru pacienții care suferă de hipofuncție tiroidiană. Fiind o sursă bogată în acid linoleic, spirulina ajută la formarea prostaglandinelor, substanțe care au rol în menținerea tensiunii arteriale în cote normale.

Citește și:

Consumul constant de spirulină produce efecte benefice la nivelul întregului organism, consolidând sistemul imunitar. Spirulina favorizează producerea de celule de la nivelul măduvei osoase, diminuând în același timp efectele toxice ale radiațiilor asupra celulelor.

Spirulina are multiple acțiuni benefice, fiind o componentă importantă din orice dietă bogată în nutrienți. Deseori, aceasta este utilizată și ca adjuvant în curele de slăbire, tocmai pentru că asigură necesarul de substanțe necesare pentru fortificarea organismului în timpul acestui proces.

De-a lungul timpului, alga-minune a fost considerată și o importantă sursă de energie. Administrată cu regularitate, spirulina menține un tonus bun și o stare generală de bine.

Citește și:

Cum trebuie consumată spirulina

Spirulina este recomandată, în doze diferite, tuturor adulților și copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Aceasta este indicată copiilor care nu consumă suficiente legume verzi, adolescenților în perioada de dezvoltare și creștere a organismului, dar și adulților care adoptă o dietă dezechilibrată.

Femeile însărcinate sau cele alăptează pot beneficia și ele de efectele terapeutice ale spiruline, confort indicațiilor medicului.

Spirulina poate fi consumată și de către persoanele aflate în perioada de recuperare în urma unor boli, stimulând ameliorarea simptomelor. Sportivii apelează la beneficiile spirulinei pentru că le furnizează energia necesară desfășurării efortului fizic susținut.

Citește și:

Pentru ca spirulina să își păstreze proprietățile, este recomandat ca aceasta să fie păstrată într-un loc uscat, ferit de căldură, fum și lumină. De regulă, un recipient de spirulină are o valabilitate de aproximativ 3 luni; după această perioadă, spirulina își pierde din calitate.

Poți achiziționa de pe planteea.ro spirulină la prețuri avantajoase.

Ce efecte adverse poate produce consumul de spirulină?

Fiind un produs 100% natural, spirulina nu produce, în general, efecte adverse. Totuși, există câteva semnale care, apărute ca urmare a începerii unui tratament cu spirulină, necesită prezența la medic. Printre semnele de îngrijorare se numără apariția dereglărilor tranzitului intestinal (balonare, diaree sau constipație), febră, amețeli sau dureri de cap, chiar și mâncărimi ori erupții cutanate.

Citește și:

Alege spirulină 100% naturală și evită produsele contaminate cu mercur sau alte metale grele, pe care alga le absoarbe din apă.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.