Setari Cookie-uri

Trei motive pentru a nu lăsa lucrurile în aer

Aprinde lumina!

Atunci cân vorbele, gândurile și acțiunile tale sunt în dizarmonie, în viața ta apare o stare de disconfort. Poate că nu atât de pregnantă încât să te facă să iei atitudine însă cumva supărătoare pe alocuri ca un țânțar care bâzâie noaptea și nu știi de unde să îl iei. Iată trei motive pentru a aprinde lumina și a nu lăsa lucrurile în aer.

1. Îți vei lua o povară de pe umeri.

Orice situație nerezolvată atârnă ca un balast energetic pe umerii tăi. Poate că cealaltă persoană nu înțelege sau se face că nu înțelege însă este important ca tu să faci și să spui ceea ce este necesar pentru ca tu să fii împăcată cu tine că ai făcut tot ceea ce îți stă în putință pentru a lămuri lucrurile.

Citește și:

2. Vei căpăta ma multă încredere în tine.

Unul dintre principalele motive pentru care nu le spunem celorlalți verde în față ce gândim, ce credem, ce vrem, este frica. Frica de a nu fi respinse, judecate, de a nu ne pune într-o situație stânjenitoare, de gura lumii și de ce anume vor spune ceilalți dintre noi. Te asigur că ceilalți îți vor aplauda franchețea și faptul că ai coloană vertebrală. Iar asta nu va face decât să te ajute să ai și mai mare încredere în tine și să te comporți ca o persoană adultă emoțional în loc să acționezi ca un copil speriat de cum ar putea să îl pedepsească oamenii mari.

3. Situația chiar se va rezolva.

Să te ascuzi așa cum își ascunde struțul capul în nisip pretinzând că ceva nu există sau ignorând mesajele cuiva nu te va duce nicăieri. Fiecare interpretează gesturile altor persoane conform experiențelor și aștepărilor lor. Degeaba speri ca tăcerea ta să fie interpretată ca un refuz. Sunt șanse mari ca celălalt să o interpreteze ca pe o aprobare tacită și să își facă speranțe deșarte. Tocmai de aceea atunci când îți exprimi clar punctul de vedere și poziția într-o anumită situație, sunt șanse mari ca aceasta să se rezolve în sfârșit. Nu este nevoie să fie agresivă sau lipsită de politețe. Uneori, o ușoară ironie sau o simplă întrebare, este îndeajuns. Nu uita însă să fii fermă și să exprimi mesajul tău într-un mod clar, pe care cealaltă persoană să îl poată înțelege.

Citește și:

Featured foto by fizkes via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.