Setari Cookie-uri

Disprețuite ani la rând, plantele artificiale își fac revenirea în forță

Vezi de ce le apreciază milenialii atât de mult

Multă vreme, plantele și în special florile artificiale au avut parte de o reputație cât se poate de rea, fiind considerate de prost gust. Ba mai mult, unii specialiști în bune maniere descurajează și acum folosirea florilor artificiale în casă. Principalul motiv pentru care florile de plastic au fost urâte de toată lumea era lipsa lor de calitate. Oricine putea recunoaște de la o poștă plantele artificiale din plastic. Dar lucrurile au început să se schimbe ușor, ușor.

Un studiu efectuat în urmă cu 3 ani de Asociația Americană a Grădinăritului arăta că peste 6 milioane de americani, în special tinerii până în 34 de ani, se ocupă într-o formă sau alta de îngrijirea plantelor și au plante în casă, naturale sau artificiale. Principalele motive pentru care tinerii spun că recurg la plantele artificiale sunt: lipsa de timp, lipsa de cunoștințe și comoditatea.

Citește și:

Începe să dispară mitul florilor artificiale detestate

Dar apetitul tinerilor pentru astfel de plante e întemeiat. Plantele artificiale de astăzi sunt realizate cu scopul expres de a imita în cele mai mici detalii plantele naturale. Unii producători merg atât de departe, încât creează plante artificiale cu imperfecțiuni, tocmai pentru a arăta cât mai realist. Și să nu crezi că sunt ieftine. Unele aranjamente, buchete sau flori artificiale bine realizate pot costa chiar și de 10 ori mai mult decât echivalentele naturale. Magazinele de profil din Anglia raportau anul trecut, de exemplu, o creștere de 84% a vânzărilor de flori artificiale.

Create special pentru a fi expuse multă vreme, acestea pot fi folosite cu succes atât în casă, cât și în magazine, firme, vitrine sau restaurante. Plantele de acest gen pot fi produse dintr-o varietate de materiale, de la catifea, bumbac imprimat sau mătase, până la hârtie sau o gamă specială de latex moale, cu aspect catifelat, folosit pentru petale.

Citește și:

Latexul în sine este o substanță vegetală, prezent în aproximativ 10% dintre plantele care fac flori. Spre deosebire de florile din plastic, cele din latex se produc în matrițe luate după forma exactă a florilor naturale, ceea ce face foarte ușor de simulat aspectul lor natural, chiar și imperfecțiunile.

Avantajul acestor materiale este faptul că diferența dintre planta naturală și cea artificială este, de cele mai multe ori, imperceptibilă, fiind nevoie de o examinare atentă, de aproape, sau să atingi florile pentru a-ți da seama.

Avantajele florilor artificiale nu sunt puține

Mai nou, producătorii încearcă acum să producă materiale aromate, care să imite miresmele florilor naturale. Pentru unele persoane, astfel de plante sau flori artificiale pot fi o alternativă ideală la cele naturale, deoarece nu cauzează alergii.

Citește și:

Un alt avantaj major al florilor artificiale îl reprezintă ușurința întreținerii. Florile artificiale din materiale textile, de exemplu, au nevoie doar să fie șterse de praf în mod regulat. Pentru asta, poți folosi o lavetă din microfibră sau chiar un uscător reglat pe temperatură rece. Unele magazine de profil mai oferă și spray-uri speciale, care să dea florilor un aspect umed, de rouă. O metodă de curățare în profunzime e să scufunzi floarea într-un amestec de apă călduță și săpun, apoi, după clătire, să o lași să se usuce singură. Florile artificiale din plastic sau cauciuc moale se pot șterge de praf foarte ușor, folosind o lavetă din microfibră, pentru a reînnoi culorile.

Acestea nu sunt singurele atuuri ale plantelor artificiale. Disponibilitatea lor nu depinde de sezon și pot fi amplasate oriunde, indiferent de condițiile de lumină sau căldură. Pe lângă acest aspect, pot fi și unele dintre cele mai plăcute investiții în decorul casei tale, un astfel de aranjament peren putând fi folosit atât pentru o cină romantică, cât și pentru decorarea unor elemente de mobilier sau pentru a da viață unui colț al camerei.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.