Setari Cookie-uri

Cinci metode pentru a onora și vindeca copilul tău interior

In fiecare dintre noi se află un copil interior care are nevoie de atenție și iubire.

Cu cât relația cu copilul anterior este mai armonioasă, cu atât viața devine mai bună. Iată cinci metode pentru a onora și vindeca copilul tău interior.

1. Identifică ceea ce ți-ai fi dorit să fi avut sau să fi avut mai mult în copilărie

Indiferent dacă am avut o copilărie idilică sau una extrem de provocatoare sau undeva la mijloc, cu toții avem răni din copilărie. Putem privi înapoi și dori să fi avut parte de mai multă atenție, dragoste necondiționată, protecție, securitate, resurse, îndrumare, libertate, acceptare, încurajare, recunoaștere sau orice altceva. Descoperă ce anume ți-ai fi dorit tu.

2. Nu fugi de emoțiile tale

Identificarea rănilor din copilărie nu presupune învinovățirea părinților. Cu toate acestea, poate genera emoții puternice precum furia, resentimentele, tristețea, furia, depresia, regretul, frica, anxietatea și amărăciunea. Fii blândă și amabilă cu tine însăți și conectează-te cu copilul tău interior doar atât cât este benefic pentru tine. Și mai ales nu uita că dincolo de aceste emoții incomode vei găsi o mai mare pace, înțelegere și acceptare.

Citește și:

3. Recunoaște tiparele de auto-sabotare care persistă încă din copilărie.

Uneori, recreăm lucrurile care nu ne plac pentru că sunt familiare. Dacă ai probleme legate de abandon încă din copilărie, este posibil să alegi uneori relații, atât personale cât și profesionale, în care există șanse mari ca cealaltă persoană să dispară. Sau s-ar putea să proiectezi această frică de abandon asupra oamenilor care merită cu adevărat o șansă de a fi în viața ta. Simpla conștientizare a tiparelor negative ale copilăriei recreate la vârsta adultă poate face minuni pentru a le înlocui cu unele pozitive.

Citește și:

4. Oferă-ți astăzi lucrurile pe care le-ai fi dorit de alții în copilărie

Una dintre provocările copilăriei este fapul că depindm în mare măsură de ceilalți. Așadar, acordă acum atenție propriilor nevoi și dorințe. Cultivă relațiile cu oameni care te apreciază ca fiind unică și specială și se simt privilegiați să interacționeze cu tine.

5. Adu bucurie unui copil

Dacă ești mama, este ușor. Dar dacă nu, găsește un copil care s-ar putea bucura de atenția și prezența ta. Poate fi copilul unei rude, copilul unui prieten sau unul din elevii tăi. Pretuiește-l pe acest copil și fă-l să se simtă special.

Featured foto by Olesia Bilkei via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.