Setari Cookie-uri

Secretul dinților albi. Ce trebuie să faci ca să-i ai?

Aceasta este întrebarea la care am încercat să găsim câteva răspunsuri de la doamna doctor Saied Saki, medic stomatolog Dental Clinic Saki.

comunicat de presa

O dantură strălucitoare, cu dinți foarte albi, este visul oricui. Albirea dinţilor este un subiect de interes pentru toată lumea pentru că, nu-i așa, asemenea mâinilor, dinții sunt ca și o carte de vizită pentru oricine. Dinții se îngălbenesc în timp, de la produsele pe care le consumăm: cafea, țigări, băuturi colorate.

Secretul dinților albi. Ce trebuie să faci ca să-i ai?

Aceasta este întrebarea la care am încercat să găsim câteva răspunsuri de la doamna doctor Saied Saki, medic stomatolog Dental Clinic Saki.

1. Periajul zilnic corect. De 2 ori pe zi, periajul zilnic se realizează corect astfel:

- periuţa se aşează la 45 de grade faţă de suprafaţa verticală a dinţilor şi se efectuează mişcări verticale dinspre gingie spre dinte (de la roşu la alb). Periuţa nu se apasă în mod excesiv, placa bacteriană este îndepărtată în special de către vârfurile perilor periuţei de dinţi.
- prin mişcări repetate (minim 5 pentru fiecare suprafaţă) se periază feţele externe (situate spre obraz) şi cele interne (spre limbă). Cu mişcări de du-te-vino se periază numai suprafeţele ocluzale. Periajul trebuie să dureze minim 3-4 minute.

2. Albirea dentală. Este o procedură cosmetică pe care trebuie să o faci sub strictă supraveghere medicală. Condiţia esenţială pentru a ți se recomanda procedura de albire este o dantură sănătoasă. Albirea dentară nu se realizează pe dinţi cu leziuni carioase, pe o dantură afectată de boală parodontală netratată sau resturi dentare ce trebuie extrase.

3. Nu rata controalele de rutină. O dată la 6 luni este obligatoriu să te vadă un medic stomatolog. Mai bine prevenim decât să tratăm, corect?

4. Hidratează-te! Suntem 70% apă, iar acest lucru „se simte” și la nivelul cavității bucale pentru că o gură uscată, cu salivă puţină, este un factor care duce la apariţia cariilor dentare.

5. Fațete ceramice care sunt nişte foiţe subţiri din ceramică. Ele sunt aplicate pe dinți, după o minimă pregătire a acestora. Procedura de pregătire este nedureroasă deoarece manopera se efectuează sub anestezie locală. Cu ajutorul faţetelor se poate modifica atât culoarea cât şi forma dinţilor, ceea ce în cazul albirii dentare nu se realizează. Un zâmbet nou se poate obţine cu ajutorul faţetelor, cu atât mai mult cu cât sunt faţetaţi toţi dinții vizibili într-un zâmbet. O condiţie de bază este ca ocluzia (muşcătura) să fie perfectă şi să nu existe interferenţe. În caz contrar s-ar produce ciobirea faţetelor. Faţetele au o durată de viaţă de aproximativ 15 ani, dar, bineînţeles, aceasta poate fi influenţată de modul de îngrijire al danturii.

Citește și:

Featured foto by ADragan via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.