Setari Cookie-uri

7 acțiuni simple prin care poți economisi mai mulți bani

Pentru a economisi nu trebuie să te afli neapărat într-o situație dificilă, ci poți să îți setezi și anumite obiective pe care să le îndeplinești pe termen scurt sau lung.

Atunci când se gândesc la economii, majoritatea oamenilor nici nu știu de unde să înceapă. Și asta deoarece mulți se gândesc să pună ceva bani deoparte atunci când vor să dezvolte un proiect personal, își doresc să meargă într-o vacanță sau să creeze un fond de pensii pentru bătrânețe. În lipsa unui buget cu ajutorul căruia să se economisească lunar o parte din câștiguri, cei mai mulți aleg soluțiile de moment pentru situațiile neprevăzute. Într-adevăr, poți obține credite online aici ca sa rezolvi rapid ceva ce nu era prevăzut în planul tău de cheltuieli.

Însă, pentru a economisi nu trebuie să te afli neapărat într-o situație dificilă, ci poți să îți setezi și anumite obiective pe care să le îndeplinești pe termen scurt sau lung. Iată 7 modalități simple cu ajutorul cărora poți salva mai mulți bani.

Citește și:

1. Vinde obiectele pe care nu le folosești

Atunci când îți dorești să economisești nu este recomandat să faci schimbări drastice și bruște. De aceea, o variantă utilă să obții niște bani în plus este să renunți la obiectele pe care nu le mai folosești. Pe lângă faptul că vei economisi mai mult, o să ai parte de mai mult spațiu în propria locuință. Așadar, fă o selecție atentă printre lucrurile tale și postează obiectele nefolositoare pe site-urile de specialitate. Nu uita încă că aceasta este o soluție de moment pentru a obține bani și că este destul de puțin probabil să ai în permanență lucruri la vânzare.

2. Încearcă să gătești mai mult acasă

Dacă obișnuiești să iei prânzul în oraș atunci când ești la serviciu și să iei masa la restaurant sau să comanzi mâncăruri gata preparate după program, ar fi cazul să-ți schimbi tabieturile. Achiziționează ingrediente proaspete și apucă-te de gătit ca să economisești cât mai mulți bani. Asta nu înseamnă că trebuie să treci pe un regim alimentar sever, ci doar să renunți la mâncărurile și băuturile pe care le consumi în oraș, la prețuri mult mai mari și de care te poți bucura și acasă.

Citește și:

3. Lucrează peste program

În situația în care ai un loc de muncă unde orele suplimentare sunt plătite integral, încearcă să lucrezi peste program, ca să câștigi bani în plus. Dacă timpul îți permite, mergi la muncă și în weekend, iar astfel poți ajunge să-ți mărești considerabil salariul. Cu cât câștigi mai mult, cu atât vei economisi sume mai mari, așa că nimeni nu te oprește să lucrezi și în orele pe care le-ai fi petrecut acasă, în fața televizorului.

4. Achită facturile la timp

Atunci când îți plătești facturile la timp nu vei mai fi penalizat. În acest fel, vei reuși să achiți doar suma facturată și nu și alte penalizări pe care le primești din cauza organizării ineficiente a banilor. Acest lucru este valabil și pentru ratele la credite contractate de pe viaconto.ro sau alte datorii și împrumuturi bancare.

Citește și:

5. Încearcă să consumi mai puțin

Dacă vei consuma mai puțină apă, gaze sau curent electric, facturile tale vor fi mult mai mici. Asta nu înseamnă că trebuie să te privezi de un anumit confort cu care te-ai obișnuit, însă câteva lucruri simple pot însemna mai mult în bani. De exemplu, nu lăsa apa să curgă fără nici un rost, închide lumina dacă nu este nimeni în cameră sau reglează centrala la o temperatură mai mică dacă nu ești acasă.

6. Urmărește reducerile

Chiar dacă vrei să pui ceva bani deoparte pentru a-ți îndeplini anumite obiective poți să cumperi în continuare și lucrurile care îți fac plăcere. Dar, încearcă să ții cont de perioada reducerilor ca să plătești mai puțin. De pildă, înoiește-ți garderoba la sfârșit de sezon sau cumpără dispozitive electronice atunci când magazinele își anunță cele mai mari discounturi.

Citește și:

7. Stabilește un buget personal

Nu este de ajuns să fii intuitiv pentru a lua cele mai bune decizii. Setează-ți un buget personal care să îți ofere o evidență cât mai clară asupra veniturilor și cheltuielilor tale lunare. În acest fel, poți să îți monitorizezi costurile mai ușor și să stabilești la ce anume poți renunța ca să economisești mai mult. Reevaluează bugetul periodic și estimează cheltuielile lunare ca să te încadrezi cât mai bine în sumele bine stabilite.

Există momente în care ai nevoie să restrângi cheltuielile ca să economisești mai mult. Indiferent dacă este vorba de achitarea datoriilor sau diferite nevoi personale, este util să încerci să îți setezi un buget și să pui constant ceva bani deoparte ca să fii întotdeauna cu un pas înaintea situațiilor neprevăzute ce pot apărea în orice zi.

Citește și:

Foto: nattanan23, Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.