Setari Cookie-uri

Trei motive pentru care să îți conștientizezi fricile

Frica ne face să fim ușor de manipulat și controlat, ne împiedică să ne urmăm visele, ne ține prizonieri în trecut și ne face să ne mulțumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt să ne mulțumim

Frica ne face să fim ușor de manipulat și controlat, ne împiedică să ne urmăm visele, ne ține prizonieri în trecut și ne face să ne mulțumim cu ceea ce nu ar trebui de fapt să ne mulțumim. Atunci când o conștientizăm, frica este însă și o oportunitate de a crește, de a ne transforma și de a ne descoperi adevăratul potențial.

1. Frica conștientizată poate fi depășită. Atunci când știi care îți este frica poți lua măsuri concrete pentru a scăpa de ea. Altfel, va rula undeva în fundal și va adăuga ceva în plus la cantitatea zilnică de stres pe care o experimentezi. Te va face să te îndoiești de tine și mai mult decât atât, îți va submina încrederea în propria persoană.

Așadar, dacă știi că îți este teamă să vorbești în public, cere să susții tu următoarea prezentare în fața clientului.Dacă îți este frică de apă, ia lecții de înnot. Dacă ești timidă, inițiază tu prima dialogul cu un nescunoscut. Eu, una, nu am scpăa de timiditate până când nu am devenit prezentator de emisiuni radio. S-ar putea să ai surpriza să ajungi să îți placă la nebunie exact lucrul de care te temeai atât de mult.

Citește și:

2. Frica conștientizată este, de multe ori, o iluzie. Îți amintești de povestea cu drobul de sare? Multe dintre fricile noastre sunt exact ca în poveștile cu pricina, nefondate. Ne este frică nu neapărat de ceva ce se întâmplă acum,sub nasul nostru, ci, de cele mai multe ori de ceva ce s-ar putea întâmpla.

Dacă îmi pierd jobul? Dacă mă oprește poliția? Dacă mă înșeală? Și lista poate continua. Cele mai multe dintre aceste frici sunt însă nefondate. Pentru a scăpa de ele gândește-te la tot ce este bun în viața ta și la faptul că toate nevoile tale de bază îți sunt satisfăcute. Ceea ce faci mai departe este alegerea ta.

3. Frica conștientizată nu te mai cotrolează. Odată conștientizată, frica își pierde puterea asupra ta. Poți face un pas în spate pentru a priji obiectiv și a acționa astfel încât să previi lucrul de care îți este frică, atunci când este cazul, sau a nu te mai lăsa condusă de o iluzie.

Citește și:

Photo by Kristina Flour on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.