Setari Cookie-uri

Însărcinată la volan: sfaturi pentru viitoarele mămici

Patru sfaturi care să-ți asigure o experiență sigură de condus atunci când ești însărcinată.

Din momentul în care primești vestea cea mare și afli că vei aduce pe lume un bebeluș, toate prioritățile tale se schimbă. Când ești însărcinată, viața ta trece pe plan secund și toate alegerile majore pe care le faci au rolul de a-l proteja cât mai bine pe micuț.

Astfel, și atunci când pleci la drum, gândul de a-l ține în siguranță pe viitorul tău copil te va însoți în permanență. Din acest motiv, unele viitoare mămici evită să mai conducă, speriate de riscurile la care se expun în timpul acestei activități.

Totuși, nu există motiv de îngrijorare. Dacă îți iei toate măsurile de precauție și îți pregătești mașina în mod corespunzător, vei putea să pleci la drum sigură pe tine și liniștită că totul va fi în regulă. În cele ce urmează, îți oferim patru sfaturi care să-ți asigure o experiență sigură de condus atunci când ești însărcinată.

Citește și:

1.Înclină scaunul în spate

Atunci când ești însărcinată, trebuie să te poziționezi cât mai departe de volan și este necesar să ai o postură ușor aplecată, pentru a nu pune presiune pe abdomen și pe vezica urinară și pentru a nu afecta sarcina.

Dacă ești mai scundă iar noua poziție la volan îți face dificilă acționarea pedalelor, nu poți decât să dai scaunul mai în față sau să te interesezi dacă pedalele mașinii tale se pot ajusta. În cazul în care acest lucru nu este posibil, ar trebui să profiți de faptul că familia ta se va mări cu încă un membru și să alegi deja o mașină mai spațioasă, cu pedale ajustabile. Dacă nu vrei să investești prea mulți bani într-o nouă mașină, ai putea alege un autoturism renault second hand, care include toate aceste facilități și are un preț avantajos.

Citește și:

2.Poartă o centură de siguranță specială

Chiar dacă legea nu le obligă pe femeile gravide cu o sarcină vizibilă să poarte centura de siguranță, sunt foarte multe viitoare mămici care aleg să o poarte oricum, pentru a fi protejate în cazul unui incident nefericit.

Dacă ești însărcinată și vrei să porți centura, află că există o metodă de a o așeza, astfel încât să nu-ți pui sarcina în pericol. În primul rând, trebuie să te asiguri că partea orizontală (de jos) a centurii este poziționată sub burtică, încât să nu pună presiune pe aceasta. Partea oblică va trebui să treacă în diagonală, peste piept, fără a prinde burtica.

3.Intră și ieși corespunzător din mașină

Când ești însărcinată, modul în care intri și cobori din mașină se schimbă foarte mult. Având în vedere că nu mai ai aceeași mobilitate și că trebuie să nu pui presiune foarte mare pe burtă și pe spate, este necesar să înveți o tehnică specială de urcare și de coborâre din autoturism.

Citește și:

La intrarea în mașină, va trebui să te așezi pe scaunul șoferului cu picioarele încă afară și să te lași ușor pe spate, iar apoi va trebui să-ți tragi picioarele în mașină. Pentru a ieși, scoate un picior, pentru a avea un punct de sprijin și lasă-te ușor pe spate în timp ce scoți și cel de-al doilea picior. Astfel, nu vei mai pune presiune foarte mare pe burtică.

4.Evită să porți haine groase la volan

Chiar dacă este iarnă și este frig, când ești însărcinată va trebui să renunți la hainele foarte groase. Acest lucru este recomandat pentru a te asigura că centura de siguranță te va proteja corespunzător.

Dacă porți haine groase, centura nu va putea să te cuprindă în totalitate în cazul unui incident neprevăzut, așa că te vei expune la riscuri suplimentare.

Citește și:

Alte lucruri de care trebuie să ții cont

Atunci când intri în mașină, asigură-te că nu dai drumul imediat la aerul condiționat, deoarece gazele acumulate în mașină pot fi periculoase pentru bebeluș. Deschide ferestrele cât de des poți și ține-le așa în primele minute de mers.

De asemenea, încearcă să menții o viteză constantă în timpul mersului și evită să iei viraje bruște pentru a evita răul de mișcare, fenomen apărut destul de des în cazul femeilor însărcinate.

În cazul deplasărilor mai lungi, nu uita să ai la tine mâncare și apă suficientă, dar și șervețele umede. Amintește-ți că acum ai două persoane de hrănit și de hidratat, așa că atunci când ți-e foame sau sete, nu ar trebui să ignori senzația.

Citește și:

Ai încredere în abilitățile tale de șoferiță și nu renunța la această activitate extrem de utilă și de relaxantă doar pentru că ești însărcinată. Asigură-te că pui în aplicare toate sfaturile primite, condu prudent și fii relaxată la volan, iar totul va fi în regulă.

Sursa Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.