Setari Cookie-uri

Cum să te asiguri că dispui mereu de resursele necesare pentru distracție și relaxare

Și timpul petrecut acasă poate fi plăcut, mai ales în compania celor dragi, însă mai bine ar fi să îți asiguri, din timp, resursele necesare pentru a te putea bucura și în alte moduri de perioadele libere pe care le ai.

Timpul liber devine extrem de prețios atunci când ai un program încărcat. Una dintre deciziile grele pe care le ai de luat atunci când ești în concediu sau când vrei doar să te bucuri de zilele de weekend este legată de activitățile pe care să le desfășori pentru a te relaxa sau pentru a te distra.

Uneori, însă, toată energia de care dispui și buna dispoziție pe care o ai îți sunt compromise de lipsa unor elemente fără de care nu îți poți pune în aplicare ideile. Fie vrei să pleci într-o escapadă în alt oraș, dar nu ai cu cine, fie ți-ai dori să ajungi la concertul artistului preferat și ai tot amânat să cumperi bilete, în unele situații pur și simplu nu ai de ales și te limitezi la confortul propriei locuințe și la activitățile obișnuite. Și timpul petrecut acasă poate fi plăcut, mai ales în compania celor dragi, însă mai bine ar fi să îți asiguri, din timp, resursele necesare pentru a te putea bucura și în alte moduri de perioadele libere pe care le ai.

Citește și:

Asigură-ți resursele financiare prin deschiderea unui depozit bancar

Este neplăcut momentul în care vrei să pleci într-o excursie sau să te implici într-o activitate care necesită cheltuieli și nu ai la dispoziție resursele financiare de care ai avea nevoie ca să îți faci pe plac. În astfel de situații, nu îți rămâne decât să renunți la ceea ce ai fi vrut să faci, mai ales dacă bugetul nu îți permite astfel de investiții neprevăzute. Însă constituirea unui depozit bancar este soluția ideală pentru a evita aceste momente, mai ales că acum poți face asta fără să te deplasezi până la bancă.

Când ai unul sau chiar mai multe depozite online, ai numeroase avantaje. Nu doar că le poți deschide stând confortabil în propriul fotoliu, dar te bucuri și de dobândă egală cu cea practicată la contul curent dacă te hotărăști să lichidezi anticipat depozitul. Economisind o anumită sumă de bani într-un astfel de depozit, pe o perioadă aleasă de tine, te vei bucura de dobânzi atractive și de o sumă mai mare de bani, pe care să o folosești după bunul plac. Decizia deschiderii unui depozit online nu trebuie să fie luată neapărat pentru a anticipa evenimente neplăcute, ci și pentru a ști că ai la dispoziție un buget la care să apelezi atunci când simți nevoia unei investiții în propriul confort. Astfel, dacă vrei să pleci într-o călătorie spontană, de exemplu, sau vrei să îți cumperi un obiect ceva mai costisitor, un cont de economii îți permite să faci acest lucru fără a-ți afecta bugetul.

Citește și:

Cumpără din timp bilete la evenimentele preferate

De câte ori nu ți s-a întâmplat să vezi un afiș care să te anunțe că urmează un concert al artistului tău preferat sau un alt eveniment la care ți-ai dori să participi, să îți propui să îți cumperi bilet, dar să amâni momentul și să îți dai seama că, atunci când în sfârșit te-ai hotărât, nu ai mai găsit locuri disponibile? Soluția este să nu stai pe gânduri și să îți achiziționezi bilete de acces imediat ce afli de desfășurarea unui eveniment, mai ales dacă știi că sunt șanse mici ca ocazia să se repete.

De exemplu, nu se întâmplă des ca un anume artist internațional să vină să cânte chiar în orașul tău, așa că nu are rost să eziți în a face achiziția. Uneori, trebuie să investești și în ceea ce te face să te simți bine și în distracție, pentru că astfel de momente îți reîncarcă bateriile. Ia în calcul ceea ce simți și, dacă știi că a fi spectatoare la un eveniment te va face fericită, atunci rezervă-ți imediat locul. Amânarea unor decizii duce, de multe ori, la stări neplăcute și la regrete, așa că cel mai bine este ca, din când în când, să te pui pe tine pe primul loc și să profiți așa cum îți dorești de timpul tău liber.

Citește și:

Nu îi lăsa pe alții să îți strice planurile

Există persoane care nu fac ceea ce vor cu adevărat pentru că fie nu au în grupul de prieteni pe alții care să le împărtășească gusturile, fie pentru că, în anumite momente, nu găsesc companie pentru activitățile pe care și le-ar dori, așa că preferă să renunțe la ele. Dacă faci parte din această categorie, ar fi bine să știi că uneori, timpul petrecut doar cu tine însăți poate fi cea mai bună doză de relaxare și de energie de care ai nevoie. Acest lucru nu înseamnă neapărat să stai singură acasă și să citești, ci poți la fel de bine să faci pe cont propriu orice altceva.

Dacă o prietenă îți refuză invitația la film sau la o simplă plimbare în parc, nu este nevoie să renunți și tu la ieșirea pe care ți-o dorești. Chiar dacă poate părea mai distractiv ca anumite activități să fie realizate împreună cu alte persoane, uneori singurătatea se poate dovedi foarte utilă. Indiferent de ceea ce vrei să faci, nu îi lăsa pe alții - nici măcar pe cei mai buni prieteni - să îți strice planurile. Participarea la un eveniment sau vizitarea unui loc de una singură poate fi un prilej bun pentru a socializa cu persoane noi, mai ales că, mai mult ca sigur, vei găsi acolo și alte persoane neînsoțite, indiferent de activitatea despre care este vorba.

Citește și:

Este important să faci ceea ce vrei atunci când vrei, pentru că, în timp, este posibil ca mai multe regrete referitoare la dorințe pe care nu ai reușit să ți le împlinești să se transforme într-o stare mai puțin bună decât ți-ai dori. De aceea, este recomandat să îți asiguri resursele de care ai nevoie atunci când vrei să pleci într-o excursie spontană sau să participi la un concert, indiferent că este vorba despre cele financiare sau de altă natură. Nimic nu trebuie să te împiedice să obții ceea ce te face fericită, pentru că de micile plăceri pe care ți le oferi depind atât starea ta, cât și cea a celor din jurul tău.

Sursa foto: By Beyla Balla, shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.