Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru realizarea CV-ului

Pentru a atrage atenția companiilor, trebuie să realizezi CV-ul astfel încât să scoți în evidență punctele forte.

Pentru a fi competitiv pe piața muncii trebuie să te asiguri că imaginea ta este constant îmbunătățită prin intermediul CV-ului, element esențial ce creează un prim contact între tine și un potențial angajator. Acest document este extrem de important pentru construirea unei cariere de succes și trebuie să includă principalele informații personale referitoare la studiile efectuate și experiența în muncă, precum și detalii despre aptitudini și competențe.

Pentru a atrage atenția companiilor, trebuie să realizezi CV-ul astfel încât să scoți în evidență punctele forte. În cazul în care ai nevoie de puțină inspirație pentru a crea un document perfect, iată câteva sfaturi de care este absolut necesar să ții cont:

Acordă atenție fotografiei

Poza aleasă pentru CV este primul lucru care atrage atenția angajatorului și îl face să își amintească mai ușor de tine, de aceea trebuie să te asiguri că transmite mesajul corect. Aspectul vizual este crucial pentru procesul de recrutare, astfel că poza potrivită în CV trebuie să fie recentă, tip portret, cu un fundal într-o culoare neutră și vestimentație office - casual. Dacă vrei să faci o impresie bună, nu uita că este vorba de un element oficial și nu o platformă de social media, așa că evită să utilizezi fotografii realizate în vacanță, la diferite evenimente, alături de familie sau copii. Poza din CV trebuie să reflecte statutul tău, poziția pentru care candidezi și job-ul pe care dorești să îl obții.

Citește și:

Realizările trebuie să ocupe un loc important

În cadrul CV-ului trebuie să incluzi rezultatele concrete ale activității tale și informații relevante. De multe ori, candidații aleg să prezinte responsabilitățile profesionale pe care le-au avut la locurile de muncă precedente, fără a menționa însă rezultatele obținute sau modul în care au contribuit la creșterea vânzărilor, dezvoltarea ori îmbunătățirea companiei.

Un potențial angajator va fi interesat de valoarea pe care candidatul poate să o aducă afacerii sale și va urmări acțiunile pe care le-ai întreprins pentru a determina dacă ești o persoană căreia îi place să ia inițiativa. Așadar, precizări precum “am obținut o reducere a costurilor cu 10%” sau “am contribuit la îmbunătățirea sistemului” vor atrage foarte ușor atenția antreprenorilor dorinici să recruteze un angajat responsabil.

Citește și:

Ordonează informațiile în mod corect

Trebuie să știi că în CV se completează înainte experiența profesională și apoi studiile, toate în ordine invers cronologică. Poți oferi înainte detalii despre educație doar în cazul în care nu ai mai lucrat anterior, pentru că nu sunt la fel de relevante ca experiența pe un post similar.

Menționează joburile pe care le-ai avut până în prezent, începând cu cel mai recent ori cu cel pe care îl consideri relevant pentru poziția la care aplici. La fiecare loc de muncă în parte specifică funcția avută, compania, perioada de timp în care ai lucrat acolo și, eventual, câteva informații concise care să explice rolul tău, responsabilitățile principale și realizările înregistrate.

Citește și:

Un CV corect ar trebui să cuprindă întreaga ta experiență și studiile în maximum două sau trei pagini. În cazul în care le depășești, angajatorul nu va fi impresionat de calitățile tale, ci din contră, vei arăta că nu ai capacitatea de a prioritiza și selecta informațiile esențiale.

Evită perioadele de inactivitate

CV-ul este cartea ta de vizită, elementul esențial pentru dezvoltarea profesională și avansarea în carieră. Este esențial ca acesta să prezinte continuitate, chiar dacă ai înregistrat și perioade de inactivitate. Chiar dacă nu este neapărat un lucru rău să ai și anumite perioade de pauză, poate chiar și mai mari de 6 luni, poți aduce în discuție acest lucru la interviu, unde să-i poți oferi angajatorului mai ușor o explicație. Atunci când menționezi acest lucru în CV, oferi recrutorului loc de interpretare, lucru ce nu face decât să-i distragă atenția de la profilul prezentat.

Citește și:

Redactează CV-ul cu sinceritate

Atunci când construiești un document pe care vrei să-l înaintezi companiilor cu intenția de a te selecta pentru un job, evită exagerările, incoerențele și minciunile. Completează informațiile în mod corect deoarece unui recrutor experimentat îi va fi foarte simplu să îți pună întrebările potrivite ca să afle care este de fapt adevărul cu privire la datele prezentate în CV. Mai mult, bazându-te pe sinceritate vei evita și situațiile stânjenitoare în care te poți afla dacă declarațiile tale inexacte vor fi descoperite de către potențialul angajator.

CV-ul reprezintă factorul decisiv în dorința companiilor de a te cunoaște în cadrul unui interviu. Ca să te asiguri că nu ratezi șansa de a obține jobul dorit din cauza unui document slab realizat, acordă atenție fiecărui detaliu și prezintă-ți parcursul profesional astfel încât să îți scoată în evidență competențele, abilitățile și realizările obținute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.