Setari Cookie-uri

Cum să faci mașina să pară mult mai confortabilă?

Câteva lucruri pe care le poți face astfel încât să crești considerabil confortul mașinii tale.

Dacă întrebi orice șofer cât de important este confortul într-o mașină, acesta îți va spune că este un factor esențial. Indiferent că mergi zilnic la birou cu mașina sau că o folosești ocazional pentru a pleca în vacanțe, îți dorești o mașina comodă. Mai mult, cu cât are mai multe elemente ce țin de confortul la volan, cu atât mai plăcută va fi experiența condusului. Iată care sunt acele câteva lucruri pe care le poți face astfel încât să crești considerabil confortul mașinii tale.

1. Prezența covorașelor auto

Fie că vorbim despre covorașe auto din cauciuc sau din mochetă, existența lor este esențială datorită rolului important pe care îl joacă. Pe lângă faptul că au un cuvânt important de spus în ceea ce privește comoditatea condusului, acestea asigură un condus corect. Covorașele auto de bună calitate împiedică alunecarea piciorului și îl mențin într-o poziție stabilă.

Citește și:
  • În plus, covorașele auto protejează mocheta mașinii de murdărie, praf sau umezeală și asigură un aspect general plăcut al mașinii. Astfel, e mai mare dragul să petreci timp într-o mașină curată și îngrijită.

2. Huse de scaun performante

Ce poate fi mai plăcut decât un scaun cu încălzire când afară sunt -10 grade Celsius. În cazul în care mașina ta nu are aceasta dotare din fabricație, nu este nicio problemă. Găsești de cumpărat huse auto cu această funcție. Mai mult, unele dintre ele au și opțiunea de masaj. Mai mult decât atât, sunt arătoase și protejează tapițeria inițială a scaunului.

  • Husele auto vin de obicei în dimensiuni universale și poți alege să cumperi husa doar pentru scaunul șoferului sau și pentru cel din dreapta.

3. Consolă centrală smart

Citește și:

Nici nu îți dai seama cât de confortabil este să ai aproape toate comenzile centralizate într-un singur loc. Investiția într-un sistem smart pentru consola centrală a mașinii tale poate fi considerată una dintre cele mai bune în vederea creșterii confortului personal. Te conectezi la aceasta cu telefonul și ai o mulțime de opțiuni menite să-ți îmbunătățească timpul petrecut la volan. Cu ajutorul comenzilor vocale sau din telefon poți să faci următoarele:

  • Să pornești muzica, să schimbi posturile de radio sau să alegi un playlist preferat de tine;
  • Poți porni sistemul de navigație care se transmite de pe telefon pe ecranul consolei centrale. Acest lucru asigură o calitate mai bună a imaginii;
  • Prin programe speciale instalate pe telefon poți verifica vremea, condițiile de drum și eventualele alerte;
  • Îți poți face rezervări la restaurant, vezi benzinăriile cele mai apropiate sau poți închiria o cameră la un hotel pentru a te odihni.

Mai mult, cu ajutorul unui sistem smart performant, poți porni încălzirea în mașină sau aerul condiționat de pe telefonul mobil. Astfel, mașina în care tremuri așteptând să se încălzească poate ajunge de domeniul trecutului. Chiar dacă cele de mai sus par din filmele Science-fiction, nu sunt. Acestea îți sunt oferite datorită tehnologiei de ultimă generație și au fost create special pentru confortul personal.

Citește și:
  • o variantă ceva mai accesibilă din punct de vedere financiar și care crește considerabil confortul autoturismului tău este un suport smart pentru telefon. Găsești ușor de cumpărat un suport performant, stabil, în care să poți așeza telefonul rapid și cu o singură mână. Dacă acesta mai are și funcția de stație de încărcare wireless a telefonului, putem spune că este o investiție care merită pe deplin.

4. Organizatoare de mașină

Poate nu le-ai acordat prea mare atenție până acum, dar să ai un loc special și la îndemână în care să poți pune termosul cu cafea sau sticla de apă este un aspect ce ține de confortul în mașină. De asemenea, să știi că fiecare obiect necesar în mașină își are locul și că poate fi ușor accesat poate fi chiar relaxant. În magazinele de profil poți găsi cutii de depozitare pentru portbagaj, buzunare pentru bancheta din spate sau suporturi de pahar aftermarket.

Citește și:

5. Odorizant auto

Nu în ultimul rând, merită să menționăm importanța pe care o are un miros plăcut în mașină asupra senzației de confort. Un miros plăcut, nu prea puternic sau prea dulce, alături de curățenie și ordine este combinația perfectă pentru a-ți crea o atmosferă plăcută la volan.

În cazul în care decizi să aplici cel puțin una din sugestiile prezentate mai sus, îți garantăm că vei avea parte de un asemenea confort în mașina ta încât îți va părea rău când va trebui să ieși din ea.

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.