Setari Cookie-uri

Top 5 sfaturi pentru tinerele mămici

Toți copiii sunt minunați atunci când sunt iubiți.

comunicat de presa

Meseria de părinte este, poate, cea mai frumoasă meserie de pe acest pământ. Ea nu se termină niciodată, nici atunci când copilul crește și își întemeiază propria familie. Pe mine nu m-a sfătuit nimeni. Mie nu mi-a spus nimeni care sunt lucrurile esențiale în această meserie de „mămică”, dar tu fii fericită, căci am adunat aici 5 dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să țină cont o proaspătă mămică:

  1. : Laptele matern este cel mai important în creșterea și dezvoltarea sugarului. El conține toți nutrienții și micronutrienții de care micuțul are nevoie pentru a se dezvolta în primele 6 luni. De asemenea, alăptarea este și cea care pune bazele unei legături solide între mamă și copil. În cazul în care, din diverse motive, o mămică nu poate alăpta, atunci, cu ajutorul medicului, va alege formula de lapte potrivită pentru bebeluș.
  2. Baia bebelușului: Igiena copilului este foarte importantă, întrucât transpirația îl poate irita. De aceea, este esențial să facem baie bebelușului în fiecare zi. Nu uita să încerci apa cu cotul, astfel încât să te asiguri că ai temperatura optimă pentru îmbăiere. De asemenea, ține cont că nu există o durată a băii. Dacă bebelușul se simte bine, băița poate dura mai mult și puteți să vă și jucați în timpul acesta. După ce l-ai scos din cădiță, treci la toaleta ochilor, pe care îi vei șterge delicat, a nasului și a urechilor. Tot în această categorie vom include și tăierea unghiilor pentru că este esențial ca unghiile unui nou-născut să fie scurte, curățarea buricului, dar și a fundulețului.
  3. Cum hrănim bebelușul? În primul rând este esențial ca mămică să adopte o poziție comodă, apoi să îi ofere biberonul, având grijă ca tetina să fie tot timpul plină cu lapte. Se întâmplă uneori ca tetina să se turtească, însă, în cazul acesta, va trebui doar să o mișcăm puțin, astfel încât să revină la forma normală. Nu te speria de aerul din stomac. Este o problemă destul de des întâlnită. De aceea, trebuie doar să îl ajuți să scoată aerul afară.
  4. Introducerea alimentelor solide. Diversificarea bebelușului: Pentru cei mai mulți dintre sugari, diversificarea începe la vârsta de 6 luni. Diversificarea este un proces îndelungat, astfel că sunt câteva aspecte pe care mămicile trebuie să le respecte și care sunt menționate în piramida alimentelor. Este bine ca, încă din perioada diversificării, să îi oferi celui mic alimente organice. Acestea nu conține pesticide și chimicale și sunt mult mai bogate în substanțe nutritive. Spre deosebire de produsele obișnuite, produsele organice sunt verificate permanent, acest lucru reprezentând o garanție superioară a calității.
  5. De ce plâng bebelușii? Pentru că au temperatură, pentru că nu le place ceva, pentru că sunt obosiți, le e foame, nu li se dă atenție, îi doare ceva sau sunt nervoși. Cu timpul vei învăța să faci diferența între tipurile de plâns. Până atunci, cel mai important este să nu intri în panică.

Despre BabyBio Romania

Citește și:

BabyBio comercializează produse fabricate 100% în Franța, cu ingrediente de cea mai bună calitate, fără zahăr, fără sare, fără coloranți și fără agenți de îngroșare. Cu o experiență de peste 20 de ani în hrana organică pentru bebeluși, propunem tuturor mămicilor un portofoliu complet de produse: lapte organic, cereale, sucuri, biscuiți, mâncăruri la tăvițe, piureuri și pouch-uri. Pentru că studiile au demonstrat că în sângele copiilor de până la patru ani care au fost alimentați organic de la naștere se afla de șase ori mai puține reziduri toxice decât în sângele copiilor care au fost hrăniți cu mâncare „obișnuită, ne propunem să atragem atenția asupra importanței acestor alimente în dezvoltarea copilului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.