Setari Cookie-uri

La ce schimbari trebuie să te aștepți în jurul tău în următorii ani

Dacă telefonul de pe care, cel mai probabil, citești aceste rânduri ar fi părut o invenție fantastică acum câțiva ani, perioada care vine va marca schimbări și mai mari în stilul tău de viață.

Progresele recente din domeniile vieții de zi cu zi sunt tot mai evidente, asta ca să nu menționăm domeniile care nu existau și fără de care nu ne-am putea imagina o zi normală. Dacă telefonul de pe care, cel mai probabil, citești aceste rânduri ar fi părut o invenție fantastică acum câțiva ani, perioada care vine va marca schimbări și mai mari în stilul tău de viață.

Vom uita de magazinele fizice

Cum ar fi serile tale de vineri sau după-amiezile de sâmbătă fără întâlnirea cu prietenele cele mai bune la mall și fără cafeaua de după cumpărături? Ei bine, dacă plăcerea cafelei nu va dispărea prea curând din viața ta, te vei obișnui ca până și hainele pe care acum trebuie sa le probezi să sosească direct la ușa ta, cu ajutorul curierului.

Citește și:

Vom merge cu plăcere la job

Viitorul muncii este unul cum nu se poate mai promițător. Aspectul birourilor este în plină schimbare, iar vechiul open space se predă tot mai clar în fața inovatoarelor spații de coworking. Zonele de relaxare și destindere își fac loc în noile clădiri destinate tinerilor profesioniști, iar facilitățile precum farmaciile, grădinițele sau chiar piscina nu mai sunt ieșite din comun. Mai mult, managerii manifestă tot mai multă flexibilitate în privința programului zilnic de lucru.

Medicina ne va lua prin surprindere

Domeniul acesta este unul ale cărui salturi tehnologice surprind tot mai mult. De la roboți care operează autonom și până la imprimante 3D care pot crea de la zero țesuturi gata de a fi integrate în organe, limitele par să fie setate tot mai sus. Obișnuiește-te cu ideea că vom primi cât de curând tratamente medicale mai precise, bazate pe analiza ADN-ului.

Citește și:

Orașele vor fi mai prietenoase cu oamenii

Dacă locuiești în capitală sau într-unul dintre orașele mari ale țării, cu siguranță te lovești de problema traficului aglomerat și a aerului poluat. Cu toate că evoluția în acest domeniu se va face în ritmul melcului, deja poți vedea cum trotinetele electrice cuceresc strada. Următorii pași vor consta în extinderea zonelor pietonale și în extinderea zonelor verzi.

Electrocasnicele vor fi mai ușor de folosit

Ne obișnuim tot mai mult cu tehnologia wireless, dar nu ne-am întrebat niciodată ce îi reține pe producători din a o aplica pe scară largă și altor tipuri de produse. Anii care urmează ne vor lua prin surprindere, cu blendere, sandwich-makere și mixere fără fir, după modelul aspiratoarelor verticale.

Citește și:

Nu avem niciun motiv să ne temem de viitor, ci dimpotrivă. Previziunile de mai sus sunt cea mai bună dovadă că, întotdeauna, ce este mai bun de-abia urmează.

Credit foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.