Setari Cookie-uri

#stamacasa Comandă online produse alimentare din magazinele de produse naturiste!

Internetul a devenit în ultimele săptămâni una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem: ne vizităm și ținem ședințe pe Zoom, gătim de pe Instagram, facem shooping prin toate aplicațiile pe care le avem la dispoziție. 

Din păcate, toți ne-am confruntat însă în ultima vreme cu imposibilitatea de a mai plasa comenzi la supermarketurile online. Listele de așteptare se întind pe săptămâni întregi. Așa că noi, fetele din redacție, am căutat soluții pentru a limita cât mai mult ieșirea din casă. Am găsit în magazinele naturiste pe care le vizităm de obicei pentru suplimente o mulțime de resurse prețioase care ne pot scuti de drumurile la magazin în această perioadă:

magazine online naturiste

Foto by pearl7 via Shutterstock

Comandă online paste fără gluten

Produsele fără gluten sunt o soluție excelentă pentru cei care au intoleranță la gluten dar și pentru persoanele care, din diverse motive, își doresc să elimine din dietă acest ingredient. Chiar și persoanele care consumă în mod obișnuit gluten le pot consuma pentru varietate și pentru a se bucura de aromă lor distinctă.

Citește și:

Spaghete din hriscă integrală fără Gluten Ecologice/Bio

Mirosul minunat de nuci face din aceste paste o delicatesa speciala. Fără gluten este o mare alternativă la pastele de cereale. Spaghetele sunt bogate în tiamină, magneziu și zinc.

Paste / Fusilli din Mazăre Verde Ecologice/Bio

Aceste paste din mazăre sunt certificate ecologic si pot fi consumate de cei care au alergii sau intoleranta la gluten. Se pot folosi in salate alaturi de legume de sezon, sau mediteraneene cu vinegreta preferata (ulei de masline, ierburi aromatice, otet balsamic sau sirop de agave), sau se pot adauga in budinci de legume, carne sau cu branză, se pot asezona cu sosul preferat, salsa sau guacamole.

Paste (Fussili) din Porumb si Orez fara Gluten Ecologice/Bio 250g ALB GOLD

Aceste paste se remarcă prin gustul lor natural și stabilitatea la gătit. Fusilli sunt făcute din 70% făină ecologică de prumb și 30% făină ecologică de orez. Culoarea închisă și gustul de nuca ale pastelor Fusilli aduc o varietate in gama fără gluten. Produsul este certificat de către EU Organic Standards and DZG (Asociația germană Celiacă)

Citește și:

    Paste Paleo Fettuccine din seminte de in

    Paste paleo cu ou, 100% naturale făcute din făină de in înaltă calitate. Potrivit pentru mancaruri dulci si sarate. Fără conservanti si coloranti.

    Beneficiile inului pot fi atribuite nivelurilor ridicate de acizi grași omega 3 și 6 care reduc nivelurile de colesterol din sange și promoveaza sanatatea sistemului nervos. Grasimile sanatoase stimuleaza metabolismul si promovează scaderea in greutate și efortul de a menține o greutate corporala sanatoasa.

    In mod natural, fara gluten. Produsul este potrivit pentru dieta paleo.

    Paste casarecce din naut

    Pastele bio fără gluten, tradiționale, realizate homemade în Italia, 100% din năut. Produsul este vegan, fără zahăr, o sursă de fibre cu conținut ridicat de proteine vegetale de cea mai înaltă calitate și conținut scăzut de carbohidrați comparativ cu paștele convenționale. Gust și aromă specială, absorb ușor condimentele. Recomandate pentru persoanele cu intoleranță la gluten dar și pentru cei care țin diete sărace in carbohidrați sau pentru persoanele active care doresc un plus de proteine vegetale.

    Citește și:

      leguminoase

      Foto by bitt24 via Shutterstock

      Comandă online leguminoase!

      Mazăre verde

      Cum se prepară mazărea boabe:

      Spală bine boabele de mazăre în mai multe ape, apoi lasă-le la înmuiat de seară până dimineață. Toacă apoi o ceapă zdravănă și morcovi pe care îi călești doar puțin într-un strop de ulei. După ce a prins ceapa o culoare ușor aurie, pui și boabele de mazăre bine scurse apoi torni apă cât curpinde. Pune sare și piper, dar nu uita să te joci cu aromele. Măncarea de mazăre va fi mult mai gustoasă dacă îi pui mărar, dafin și diverse condimente.

      Fasole

      Fasolea este prezentă în toate bucătăriile românilor pentru că este nutritivă, gustoasă, surprinzător de prietenoasă în ceea ce privește caloriile și accesibilă ca preț. În mod tradițional, din fasole se prepară feluri de mâncare mai mult decât copioase, în care de multe ori se găsește carnea afumată. Cu toate acestea, poți găti fasolea mai rapid, mai sănătos și cu mai puține calorii. Iată cum poți prepara o delicioasă salată cu fasole.

      Întocmai ca mazărea, fasolea trebuie spălată bine și lăsată la înmuiat de seara. A doua zi, o fierbi încet, timp de o oră cu un strop de sare si de condimente. Până fierbe, taie mărunt, mărunt un gogoșar sau un ardei gras, un castravete, o rosie, o ceapă, o legatura de pătrunjel și una de mărar. Amesteci toate aceste legume cu fasoalea, apoi asezonezi cu un strop de ulei și oțet sau suc de lămâie.

      Încearcă această rețetă cu fasolea Azuki disponibilă aici.

      Linte

      Lintea se bucură de o mare popularitate în țările exotice și, ce-i drept, e destul de rară la noi. Cu toate acestea, în ultimii ani, aceasta a început să apară din ce în ce mai des și în bucătăriile noastre. Lintea se gătește asemănător cu fasole, dar nu necesită înmuiere prealabilă și fierbe mult mai rapid.

      Experimentează cu lintea roșie pe care o găsești aici sau cu lintea verde disponibilă aici

      Năut

      Am lăsat la urmă una dintre leguminoasele noastre preferate, năutul. Acesta poate fi consumat fiert sau copt, asezonat cu sare, piper și condimente. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi preferă să consume năutul sub formă de humus, un preparat oriental delicios și ușor de gătit. Dacă folosiâi năut uscat, cu o seară înainte, boabele de năut se lasă la înmuiat. Se pun a doua zi la fiert și după ce s-au răcit, boabele de curăță de coaja care se va desprinde foarte ușor. Năutul din conservă e gata fiert, dar nu e întotdeauna curățat. Boabele sunt date apoi prin blender împreună cu un strop de sare, zeamă de lămâie, un cățel sau doi de usturoi, câteva picături de ulei de măsline și câteva linguri de tahini (pasta de susan).

      Încearcă rețeta cu boabele de năut disponibile aici.

      Comandă online făinuri, orez, cereale

      Foto by Rimma Bondarenko via Shutterstock

      Cerealele și pseudocerealele rămân în continuare în farfuria noastră datorită aportului de nutrienți valoroși de care sunt însoțite, dar și senzației de sățietate pe care ne-o oferă. În funcție de particularitățile dietei fiecăruia (cu gluten/ fără gluten), v-am pregătit câteva exemple de astfel de cereale și pseudocereale sub formă de pulbere sau bob, ce pot fi încadrate în categoria făinuri, orez, cereale.

      Făină Integrală de Alac Bio Monococcum Triticum

      Alacul este o specie de grâu preistorică, cultivată de mii de ani, dar care a revenit recent în centrul atenției grației proprietăților sale nutriționale deosebite. Spre deosebire de ruda sa modernă -grâul, alacul conține mai puțin gluten și mai mulți carotenoizi și este foarte gustos. Este bogat în fibre, fier, cupru, mangan, magneziu, potasiu, seleniu, zinc și anumite tipuri de B-uri. Produsul conține făină integrală de alac (monococcum triticum), obținută din culturi certificate ecologic, și trebuie păstrat la un loc uscat și răcoros.

      Făină de Amarant

      Amarantul nu este o cereală propriu-zisă, ci mai degrabă o pseudecereală, iar făină obținută din semințele acestei plante poate fi utilizată în prepararea anumitor produse de panificație ca înlocuitor pentru făină de grâu. Amarantul conține fibre, minerale (calciu, magneziu, fostor, fier, potasiu), vitamine, dar și anumiți aminoacizi esențiali precum lizină care stimulează în mod benefic metabolismul. Este important de menționat că, nefiind cereală, amarantul nu conține gluten.

      Făină bio de quinoa, fără gluten

      Quinoa este tot o pseudocereala și nu o cereală (așadar, nu conține gluten!), însă tocmai de aceea a devenit din ce în ce mai prezentă în alimentația zilelor noastre. Aceste semințe comestibile, atât de prețuite de anticii incași, sunt bogate în vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), dar mai conțin și colină, vitamina E, fier și destul de multe minerale. Poți folosi făina de quinoa pentru obținerea de diverse preparate precum sosuri, produse de patiserie (pancakes, gofre, pâine, prăjituri etc). Este deosebit de nutritivă și prietenoasă cu sistemul imunitar.

      Orez roșu Ecologic Niavis

      Orezul roșu este un orez aparte, cu un aspect deosebit și un gust interesant de nucă. În plus, datorită faptului că este neprelucrat, își păstrează intacte proprietățile sale deosebite. Conține în mod natural antioxidanți, vitamina E, vitamina B6, dar și anumite minerale ce întăresc sistemul imunitar precum magneziu, mangan, zinc. Fiert, se poate consuma alături de legume, salate sau carne și gătit în fel și chip precum orezul obișnuit. Vrea cineva o budincă din orez roșu și lapte de cocos ;)

      Măciniș pentru Lăptic cu Mei și Orez Integral

      Un amestec de mai multe cereale și pseudocereale precum mei, orez integral, porumb și hrișcă, acest măciniș este delicios și sățios. În combinație cu apă sau lapte fierbinte, fulgii mărunțiți pot fi transformați într-o budincă gustoasă, atât pe placul celor mari, cât și celor mici. Dacă vreți un răsfăț al culorilor și al simțurilor, puteți completa produsul cu un piure de fructe sau legume.

      Comandă online fructe oleaginoase

      Fructele oleaginoase se numără printre cele mai complexe surse nutritive; aceste alimente gustoase sunt bogate în proteine, fibre, grăsimi esențiale, vitaminele A, E și complexul de vitamine B, dar și minerale precum zinc, magneziu, calciu sau fosfor.

      Nuci pecan ecologice

      Aceste nuci pecan nu doar că sunt foarte delicioase, dar sunt și mega sănătoase. Ingredientele provin 100% din agricultură biologică. Sunt ideale pentru gustări rapide, dar și pentru a fi adăugate în biscuiți și alte prăjituri preparate în casă, în Musli sau chiar salate.

      Fistic

      Fisticul este bogat în proteine, minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu) și grăsimi nesaturate vegetale. Fisticul crud consumat zilnic scade factorul de risc al afecțiunilor cardiovasculare și a accidentelor cerebrale. Fisticul crud este o sursă importantă de energie datorită conținutului ridicat în substanțe nutritive.

      Migdale

      Unele dintre cele mai importante fructe oleginoase sunt migdalele; acestea conțin vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grași Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine și fibre.

      Se pot consuma ca atare sau coapte în diverse combinații cu legume, sosuri, cereale și deserturi (înghețată, prăjituri, torturi).

      Mix BIO de nuci, alune, migdale și caju

      Un mix ce include cele mai bune fructe oleaginoase: sâmburi caju întregi (30%), în proporții variabile: alune de pădure, alune de pădure prăjite, nuci jumătăți, migdale, nuci braziliene. Toate din culturi certificate ecologic.

      Ce zici de un unt din nuci?

      Untul de nuci este obținut din măcinarea unor cantități mici de nuci ecologice proaspăt prăjite. Acest amestec unic de 4 feluri de nuci și anume: arahide, alune de pădure, caju și migdale ne permite să ne bucurăm de beneficiile acestor nuci dintr-un singur foc.

      Este o bună sursă de proteine fiind fantastic pentru micul dejun, prânz, cină sau deșert.

      Featured foto by weedezign via Shutterstock

      Vizionare placuta


      Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.