Setari Cookie-uri

Cele mai bune trucuri de amenajare pentru o baie mică

Nu există niciodată o baie prea mică atâta vreme cât iei câteva decizii înțelepte care vor valorifica la maximum spațiul și vor rezolva eficient problemele.

O baie mică poate părea o provocare. Dar nu există niciodată o baie prea mică atâta vreme cât iei câteva decizii înțelepte care vor valorifica la maximum spațiul și vor rezolva eficient problemele. Strategia pe care trebuie să o urmezi atunci când amenajezi o baie mică este adaptarea ei la nevoile tale reale.

Sunt câteva elemente esențiale: culoarea și elementele de care ai nevoie. Cu alte cuvinte, asta înseamnă cadă de baie sau duș, lavoar cu două chiuvete sau doar una, dulap minimal sau spațiu generos de depozitare. Și, foarte important, dacă mașina de spălat stă în baie sau în alt loc din casă. Contează la fel de mult și dacă baia are sau nu fereastră. În funcție de aceste elemente și cu sfaturile de mai jos poți să amenajezi perfect o baie mică.

Citește și:

Culoarea, prima alegere

Culoarea este primul amănunt pe care trebuie să-l decizi pentru o baie mică. Dacă are fereastră poți încerca mai multă culoare, dar dacă baia nu are fereastră atunci albul rămâne prima și cea mai bună alegere. O baie albă pare mai mare în absența luminii naturale și ai posibilitatea de a te juca cu accentele de culoare. Acestea pot veni de la prosoapele colorate, covorul din baie ori suportul pentru săpun și periuțele de dinți. Și le poți schimba când vrei pentru variație. Oricum, poți alege modele de faianta baie în nuanțe pastelate sau combinații de mai multe culori contrastante.

Băile mici pot să pară mai spațioase dacă folosești atât pe pereți, cât și pe podea același fel de faianță, respectiv gresie. De asemenea, culorile deschise, o oglindă mare și plăcile ceramice înguste ajută la mărirea spațiului din punct de vedere optic. Estompează rosturile dintre plăci pentru a da imaginea de continuitate care face spaţiul fluid şi îl măreşte vizual.

Citește și:

Dacă ai fereastră, lumina naturală, oricât de puțină, este binevenită pentru că îți poate permite să încerci și tonuri mai dense. Griul petrol ori albastrul intens sunt alegeri bune chiar și pentru o baie mică, atâta vreme cât vei echilibra cromatic cu elemente albe și nichel.

Unde stă mașina de spălat?

Dacă din cauza spațiului insuficient din restul casei mașina trebuie să rămână în baie, soluția cea mai bună este să o plasezi în continuarea lavoarului, folosind un blat comun lung, pentru chiuvetă, sub care să poți instala mașina pentru rufe. O poți masca complet cu o ușă falsă, iar în spațiul rămas, sub lavoar, să organizezi un loc de depozitare pentru obiectele pe care le folosești frecvent în baie.

Dacă poți exila mașina de spălat din baie, este perfect. Spațiul câștigat poate deveni loc de depozitare generos sau locul pentru un al doilea lavoar, care te va ajuta să câștigi timp dimineața când sunteți amândoi în baie și vă grăbiți.

Citește și:

Cadă sau cabină de duș?

Dacă ești în situația de a alege între cabină de duș și cadă, ia în calcul plusurile și minusurile fiecăreia. Cabina de duș se potrivește unui stil de viață alert, tipic omului modern, și este ideală în băile mici. Ocupă mult mai puțin spațiu, fiind orientată pe înălțime. Dezavantajele căzii de baie sunt spațiul ocupat și un consum mai mare de apă. Punctul forte al unei căzi este, cu siguranță, confortul. O baie în cadă nu poate fi înlocuită nici de cea mai performantă cabină de duș.

Dacă ai dileme privind alegerea între cadă și cabină de duș, soluția e simplă. Într-o baie mică este ideală cabina de duș, iar dacă ai două băi în casă, una dintre ele poate avea fără ezitare cabină de duș, în timp ce a doua baie, de regula cea mai mare, cadă.

Citește și:

Oricum, esențială este adaptarea la nevoile tale reale. Dacă obișnuiești să faci deseori duș și rar baie, atunci cabina de duș este câștigătoare. E valabilă și reciproca.

Alte trucuri bune pentru o baie mică

Așază pe aceeași linie vasul WC și lavoarul. Cada sau cabina de duș pot sta pe latura opusă. Lavoarul pus în extremitatea băii, lipit de colțul cel mai apropiat de ușă, va da senzația de spațiu dacă vei pune oglinzi pe ambele laturi, în fața chiuvetei și pe peretele lateral.

Alege un vas de WC cu rezervorul ingropat în perete, dacă se poate, sau suspendat ori ascuns într-un dulap, care poate deveni parțial și spațiu de depozitare. Organizarea într-o baie mică este cea care dă impresia de spațiu. Alege un calorifer modern suspendat, ce poate fi folosit și ca suport pentru prosoape.

Citește și:

Chiar dacă o baie mică trebuie să fie perfect organizată, aceasta merită să aibă acele elemente care să o personalizeze. Așa ca nu ezita să agăți pe un perete un poster retro sau un desen futurist. În ceea ce privește corpurile de iluminat, în afara spoturilor, cea mai bună alegere pentru baie, indiferent de stilul abordat, este un corp de iluminat impresionant. Poți îndrăzni chiar cu un candelabru ori o lustră spectaculoasă. Va da personalitate și stil băii, indiferent cât de mică este.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.