Setari Cookie-uri

Raspunsuri sigure: Ibuprofen in pandemie, Covid 19 și suplimentele alimentare

Cercetările în domeniul nutriției sunt foarte active, iar noile descoperiri reconstruiesc înțelegerea asupra sănătății oamenilor.

Pe 28 și 29 Mai a avut loc prima ediție a congresului virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19. La conferință au participat 12 lectori din tară și străinătate care au tratat subiecte precum abordări nutriționale în pandemia Covid 19 - modelul China, impactul stării de nutriție și al poluării asupra sănătății respiratorii, abordarea nutrițională la grupele de vârstă înaintate, tulburările de alimentație la copii și adolescenți, cum se hrănește femeia însărcinată, satisfacerea nevoilor nutriționale ale populației în timpul pandemiei, importanța nutriției și a activităților fizice în perioada izolării și altele.

Principalele idei discutate în timpul congresului au fost:

Citește și:
  • Izolarea și îngrijorarea provocate de pandemia de COVID-19 au dus la o creștere a numărului de tulburări de alimentație;
  • Persoanele aflate în izolare au consumat mai multe alimente cu conținut caloric ridicat, iar timpul dedicat activității fizice a scăzut;
  • Nu există dovezi științifice care să ateste că ibuprofenul agravează simptomele infecției cu COVID-19;
  • COVID-19 nu se transmite prin alimente, dar siguranța alimentară va fi o prioritate pentru state în perioada următoare;
  • Relația dintre pacient și farmacist a avut de suferit din cauza epidemiei de COVID-19
  • Până în anul 2050, poluarea aerului va fi cea mai mare cauză a deceselor premature la nivel mondial.
  • Excesul ponderal preconcepțional poate reduce fertilitatea și șansele de concepție. Pentru a menține o sarcină sănătoasă este nevoie de 300 de calorii în plus, pe zi.
  • Anorexia nervoasă este o tulburare de alimentație cu incidență crescută la adolescentele cu vârsta între 15- 19 ani.
  • Atunci când vorbim despre longetivitate și prevenție, vorbim despre: Dietă, Regenerarea creierului prin exerciții mintale și fizice, Bunăstare psihologică și spirituală.

Dietă, sport, Covid 19 și suplimentele alimentare

Citește și:

Dincolo de efectele Covid 19 asupra comportamentului nutrițional al populațiilor, la conferință s-au tratat și teme legate de tulburările alimentare ale copiilor și adolescenților, metode de prevenire ale acestor tulburări, inclusiv în cazul adulților, securitatea alimentară în perioada pandemiei dar și rolul terapiei comportamentale în modul de percepție a hranei.

Cercetările în domeniul nutriției sunt foarte active, iar noile descoperiri reconstruiesc înțelegerea asupra sănătății oamenilor. Farmaciștii din orice comunitate reprezintă prima linie într-un sistem de sănătate și au un impact imens asupra sănătății populației. Modul în care înțeleg nutriția și rolul suplimentelor alimentare influențează comportamentul consumatorului de produse farmaceutice, iar acest lucru are o importanță vitală pentru viitorul nostru. În timpul unei pandemii, acest aspect devine și mai evident.

Citește și:

Impactul Covid 19 asupra dietei s-a concretizat în preparate ultra-procesate, conserve - multe dintre ele bogate în aport energetic și sărace în nutrienți – precum și hrană pentru confort psihic precum chipsuri, ciocolată, înghețată și alcool. S-au consumat mai multe produse de panificație, mai multe preparate comandate de la restaurante de tip fast-food. În același timp, din cauza izolării la domciliu, timpul dedicat activității fizice a scăzut. Ca urmare au apărut manifestări precum stresul, anxietatea, plictiseala, dereglări ale somnului.

Cercetătorii studiază intens aceste comportamente și efectele lor. Există studii în plină desfășurare – ca, de exemplu, Efectele izolării Covid 19 asupra comportamentului copiilor cu obezitate din Verona, Italia – care evidențiază că timpul petrecut în fața ecranelor a crescut cu ~5 ore/zi (Unicef avertizează asupra acestui aspect în ce îi privește pe copii), la fel și aportul de carne roșie, băuturi dulci și chips-uri”, avertizează Prof. Dr. Sacheck, Director al Departamentului de ”Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington.

Citește și:

Featured foto by CameraCraft via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.