Setari Cookie-uri

Sucurile raw. HPP sau pasteurizat?

Un aspect foarte important, la care trebuie să fim atenți când alegem un suc de fructe și legume este modul în care acesta a fost obținut.

Ritmul din ce în ce mai alert al vieții noastre cotidiene înseamnă, de multe ori, că nu mai acordăm atât de multă atenție alimentației. Cu atât de multe opțiuni, de la patiseriile de specialitate pe lângă care trecem și până la mâncărurile preferate pe care putem să le comandăm printr-un simplu tap pe telefon, e din ce în ce mai complicat să ținem cont de nutrienții și vitaminele care ne sunt atât de necesare pentru un corp și o minte sănătoase.

Dar chiar rapiditatea cu care ne mișcăm ar trebui să fie motivul principal pentru care să fim atenți la alimentele pe care le mâncăm. Mai mult ca niciodată, trebuie să avem grijă să consumăm cât mai multe fructe și legume și să mâncăm cât mai diversificat. Și da, uneori e greu să ne convingem să mâncăm un măr, mai ales când avem opțiunea de a mânca biscuiți sau o mână de covrigei. Dar, când vine vorba despre sănătate, raw is more.

Citește și:

O opțiune bună ar fi sucurile din fructe și legume, pe care le putem cumpăra sau prepara acasă. Dacă optăm pentru cele din magazine, e bine să știm să le alegem. Prin procesare, mai ales procesare termică, fructele și legumele își pierd o parte importantă din vitaminele și nutrienții care le fac atât de importante în alimentația noastră. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm numai fructe și legume și să renunțăm la plăcerea sau pofta de a bea un suc natural, ci doar să ne alegem cu grijă sursele.

Un aspect foarte important, la care trebuie să fim atenți când alegem un suc de fructe și legume este modul în care acesta a fost obținut. Adică procesele prin care a trecut pentru a ajunge de la fruct, la produsul finit. Trecând peste faptul că ar trebui să fie presate la rece, nu din concentrat, există două procedee principale despre care trebuie să știm: pasteurizarea și HPP (sau pascalizarea la rece).

Citește și:
  1. Pasteurizarea este un proces al cărui scop principal este acela de prelungire al termenului de valabilitate. Alimentele pasteurizate sunt încălzite până la aproximativ 100°C, iar asta înseamnă că multe microorganisme vor fi inactivate, dar totodată și multe vitamine și nutrienți.

  2. Pascalizarea la rece (HPP) este, la rândul ei, tot o metodă de conservare și sterilizare a alimentelor. Diferența principală constă în faptul că HPP nu presupune încălzirea alimentelor: acestea sunt expuse la presiuni foarte mari care inactivează bacteriile, virusurile, mucegaiurile și paraziții prezenți în mod natural. Așa că HPP are un efect limitat asupra alimentelor. În plus, menține și culoarea, gustul și aspectele nutritive ale fructelor și legumelor din care este făcut, pentru un boost de energie cât mai delicios.

    Citește și:

Dacă ne uităm la concentrația de vitamine din produse pasteurizate și produse pascalizate la rece, o să vedem că alimentele trecute prin HPP păstrează mai multă Vitamina A (+23%), Vitamina E (+24%), Vitamina B3 (+28%), Vitamina C (+45%) și Fier (+14%). E bine de știut că Vitamina B1 se găsește numai în produsele pascalizate, aceasta fiind dezactivată total în cele pasteurizate.

La Urban Monkey, ne-am dedicat acestui procedeu de obținere a sucurilor noastre, pentru că vrem să oferim nu doar cele-mai-pline-de-vitamine-sucuri, dar și pentru că suntem de părere că natura face o treabă excelentă pentru a ne ajuta să fim sănătoși. Așa că ne-am propus să obținem cele mai naturale produse și să păstrăm în ele cât mai multe dintre bunătățile pe care ni le oferă în stare pură.

Citește și:

    În plus, încercăm să împărtășim spiritul raw și vibe-ul Urban Monkey cu cât mai multă lume și să-l (re)aducem în orașe. Cum facem asta? Pe lângă faptul că sticlele noastre sunt fabricate din 25% materiale din surse regenerabile și din 75% rPET (PET reciclat), am pus baza unui fond care susține programele care fac din oraș un loc mai bun pentru locuitorii lui. Așa că, de fiecare dată când bei un Ginger Shot sau un Mango Punch, 5 cenți din fiecare sticlă merg către inițiativele care-ți vor face orașul mai fain. Pentru că avem încredere că natura și urbanul pot să coexiste.

    Vizionare placuta


    Kudika
    9 Octombrie 2020
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.