Setari Cookie-uri

Şapte lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a te muta într-o nouă casă

Să îţi schimbi locuinţa poate fi un proces foarte stresant, costisitor şi obositor, de aceea cel mai bun lucru pe care îl poţi face într-o asemenea situaţie este să fii foarte organizată, astfel încât să nu te aglomerezi prea mult şi să nu uiţi niciun detaliu important.

Înainte de ziua cea mare a mutării, sunt mai multe aspecte care trebuie luate în considerare şi care îţi pot face viaţa mai uşoară. Pentru a evita enervările inutile şi diferite inconveniente, iată şapte lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a te muta într-o nouă locuinţă.

1. Verifică noua locuinţă cu atenţie

Dacă locuinţa în care urmează să te muţi a avut nevoie de anumite reparaţii sau îmbunătăţiri, verifică toate detaliile ca să te asiguri că totul este în regulă şi că nu vor fi probleme după mutare. Cele mai importante detalii pe care ar trebui să le verifici ţin de buna funcţionare a instalaţiilor sanitare, a sistemului electric şi a prizelor, precum şi a caloriferelor.

2. Schimbă încuietorile de la uşă

Dacă este vorba de un apartament cumpărat, înainte de a începe să-ţi aduci lucrurile în noua ta locuinţă, schimbă încuietorile de la uşă. Dacă este vorba despre un apartament închiriat, vezi în ce condiţii proprietarul îţi permite să faci acest lucru. Asigură-te, de asemenea, că ai suficiente chei pentru toţi membrii familiei, plus o cheie de rezervă.

Citește și:

3. Cele mai importante contracte

Înainte de a te muta într-o nouă locuinţă, ocupă-te de cele mai importante contracte la utilităţi, în condiţiile în care este vorba despre apartamentul tău. Va fi nevoie, evident, de realizarea unor noi contracte, pe numele tău, pentru electricitate, gaze şi, în unele cazuri, pentru apă. Dacă te muţi într-un apartament închiriat, stabileşte cu proprietarul data de la care vei prelua cheltuielile pentru aceste servicii. În ambele cazuri, ia legătura şi cu administratorul blocului pentru a-l anunţa data la care intenţionezi să te muţi.

4. Cablu şi internet

Dacă nu este vorba despre un apartament închiriat unde există deja contracte de cablu TV şi internet pe numele proprietarului, asigură-te, de dinainte să te muţi în noua locuinţă, că ai făcut o solicitare de instalare şi că eşti programată la o dată convenabilă pentru tine. Procedând astfel, când te vei muta în noua casă, vei avea deja asigurat accesul la internet şi serviciile de cablu.

Citește și:

5. Rezervă o firmă de mutări

Acesta este un detaliu foarte important, mai ales dacă vrei să te muţi în zilele de weekend. Majoritatea firmelor specializate în mutări sunt foarte aglomerate la final de săptămână, aşa că imediat ce ai stabilit data la care vrei să te muţi, contactează o firmă de mutări şi pune la punct toate detaliile. Hotărăşte ce păstrezi şi ce nu Mutarea într-o locuinţă nouă este un moment oportun pentru a face o triere semnificativă a tuturor obiectelor din casa ta. Este posibil ca o parte din ele să nu se mai potrivească în noua locuinţă sau, pur şi simplu, să nu îţi doreşti să le mai iei cu tine. Acest lucru este în mod special important când vine vorba de mobilă. Dacă îţi doreşti alt tip de mobilier pentru noul apartament, acum este momentul să faci schimbarea. În cazul în care nu ai un buget pe măsura dorinţelor tale, dar îţi doreşti ceva de bună calitate, de exemplu o mobila Kika, poţi recurge la varianta de a cumpăra de pe piaţa second-hand.

Citește și:

6. Lucrurile esenţiale din ziua mutării

Înainte de a împacheta totul, pregăteşte-ţi o geantă sau o cutie cu toate obiectele personale de care vei avea nevoie în ziua mutării şi în prima noapte pe care o vei petrece în noul apartament, astfel încât să nu începi să cauţi prin toate celelalte lucruri împachetate, încercând să-ţi aminteşti unde ţi-ai pus pijamalele.

Sunt foarte multe de făcut atunci când trebuie să te muţi într-o nouă casă, de la cele de organizare şi împachetare până la cele administrative, aşa că nu ezita să iei în considerare aspectele menţionate mai sus pentru a te organiza cât mai bine.

Sursa foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.