În sezonul rece, din cauza temperaturilor scăzute, mai ales în vremurile actuale, îți petreci majoritatea timpului în casă. Deci, ai la dispoziție foarte mult timp să faci ce îți place ție, mai ales să gătești. Chiar dacă este iarnă și nu ai suficient de multe ingrediente ca în timpul sezonului cald, asta nu înseamnă că nu poți pregăti preparate delicioase și sănătoase, într-un timp scurt. Atât timp cât pui pasiune și ești motivată, cu siguranță va ieși un preparat delicios în farfurie. Iată trucurile care te vor ajuta să devii un bucătar-șef chiar la tine acasă și să îi surprinzi pe cei dragi.
Organizează-ți bucătăria și folosește ustensile de calitateÎnainte să te apuci de gătit, asigură-te că bucătăria e curată și că știi exact unde se află fiecare lucru, de la condimente până la aparatură. Este foarte important să folosești ustensile de calitate. Oricâtă pasiune ai depune, dacă tigaia pe care o folosești are o calitate îndoielnică, mâncarea se va prinde pe fundul acesteia, deci vei irosi bani, iar pe deasupra va fi greu de curățat. De asemenea, asigură-te că ai la dispoziție cuțite a căror lamă este ascuțită și taie în mod corespunzător.
Renunță la ulei și gătește sănătos, cu aer caldSe știe că prăjelile nu sunt recomandate, mai ales dacă ții la siluetă și la sănătatea ta, în special iarna, când kilogramele se depun mai ușor, din lipsa activității fizice. Deci, evită să mai prăjești carnea într-o baie de ulei, pentru a reduce cantitatea de grăsimi. O alternativă ideală în acest sens este o friteuza cu aer cald, cu care, așa cum sugerează numele, poți prepara carne sau alte ingrediente cu ajutorul aerului cald. Nu îți face griji în privința gustului, pentru că la final preparatele sunt fragede la interior și la fel de crocante la exterior, ca cele prăjite în baie de ulei, însă cu minimum de grăsime. În plus, ai avantajul că aceasta rumenește, coace sau are rolul de grătar. Astfel, vei scăpa de grija kilogramelor în plus, iar tu și familia ta vă veți bucura de preparate sănătoase și gustoase.
Folosește multe fructe și legumeÎn primul rând, renunță la sosurile grele, bogate în calorii, precum cele care conțin maioneză sau alte grăsimi nesănătoase. Chiar dacă este iarnă, folosește multe fructe și legume în stare crudă sau fierbe-le, pentru a beneficia de vitamine și minerale. De exemplu, o supă cremă de legume este la îndemâna oricui, fiind ușor de preparat, plus că este foarte sănătoasă și sățioasă. Roșii, morcovi, dovlecei, spanac, linte sau ardei sunt doar câteva din ingredientele pe care le poți folosi pentru acest gen de preparat.
Pe lângă suflet, pune și mirodenii în mâncareÎn loc să pui sare, folosește tot felul de mirodenii, pentru că acestea dau o savoare aparte preparatelor tale, iar mâncarea va căpăta un gust apetisant. În plus, dacă adori acel gust acrișor pe care îl obții cu ajutorul lămâii, nu ezita să o utilizezi cât mai des. Totuși, nu uita de usturoi și ceapă, două ingrediente care au un impact direct asupra gustului și oferă preparatelor o aromă specială, specifică, care îți va bucura papilele gustative.
Sursă foto: unsplash.com
Spune-ti parerea!