Setari Cookie-uri

Tipuri de masaj benefice în combaterea efectelor negative ale sedentarismului

Această combinație de 11 tipuri de masaj este ideală atât pentru durerile articulare, de oase sau musculare, cât și pentru probleme digestive, migrene supărătoare sau oboseală cronică.

comunicat de presa

Din ce în ce mai mute persoane se confruntă cu efectele negative ale sedentarismului. Alături de proasta alimentație, statul exagerat în fața calculatorului, sedentarismul este marele vinovat al condiției fizice precare pe care o prezintă omul modern. Vestea bună este că terapiile care au la baza masajul sunt cele care pot ameliora aceste condiții deloc fericite.

De exemplu, masajul cu bambus poate fi soluția cea mai rapidă. „Masajul reprezintă un excelent remediu pentru probleme posturale, survenite mai ales la persoanele sedentare și la cele care petrec mult timp la birou în aceeași poziție. Însă nu orice tip de masaj întrunește toate calitățile unei terapii complete și complexe.
Pentru persoanele care se confruntă cu efectele negative ale sedentarismului, eu recomand terapia RE-SET, o formă de tratament care îmbină principiile a nu mai puțin de 11 tehnici de masaj, pentru o ameliorare spectaculoasă a durerilor, încă de la prima ședință. Este o combinație eficientă între mai multe tehnici de masaj. Amintim aici masajul thailandez, osteopatie, masaj suedez sau chiroterapie. Important de reținut este că îmbinarea acestor terapii mă ajută să identific problemele articulare sau problemele coloanei vertebrale. Urmăresc zonele afectate de tensiuni, durere, contracturi pe care mai apoi le tratez cu rezultate rapide”, explică specialistul Dănuț Bujor, specialist în remodelare cu bambus și inițiatorul acestui proiect în România.

Împreună cu manipularea musculară, terapia reset implică și manipulare osteoarticulară. Presiunea exercitată asupra articulațiilor și a vertebrelor declanșează o distanțare în zona tratată, care face posibilă eliberarea unor bule mici de gaz – bogat în aminoacizi și materie X. Atunci când aceste bule se sparg – popular vorbind – când apare acel pocnit care tuturor ne este cunoscut, zona se umple cu lichid sinuvial, „vinovatul” pentru instalarea stării de relaxare pe care o simțim în timpul ședințelor de masaj.”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

Această combinație de 11 tipuri de masaj este ideală atât pentru durerile articulare, de oase sau musculare, cât și pentru probleme digestive, migrene supărătoare sau oboseală cronică. „Acest tip de masaj terapeutic ajută la corectarea posturii copiilor și adulților, la ameliorarea problemelor de spate, a cefaleelor, a durerilor de genunchi sau de picioare, la îmbunătățirea circulației sangvine, la eliminarea tensiunilor de la nivelul coloanei sau a umerilor și la rezolvarea multiplelor disfuncții ce pot apărea încă de la vârste fragede”, conchide specialistul Dan Bujor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.