Setari Cookie-uri

3 trucuri pentru a avea o pisică sănătoasă și fericită

Evită să-ți hrănești felina doar cu hrană uscată, deoarece riști să-i dai prea mulți carbohidrați, care consumați într-o cantitate mare îi pot dăuna. De exemplu, există riscul ca pisica să facă diabet de tip 2 sau să devină obeză dacă mănâncă prea multă hrană uscată. 

Pentru a avea o pisica sănătoasă și fericită, nu trebuie decât să ții cont de câteva trucuri simple, iar pe majoritatea dintre acestea le poți pune în aplicare chiar începând de acum.

1. Optează pentru hrana potrivită

Este foarte important să știi că pisicile nu pot fi vegetariene, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Dieta lor trebuie să aibă la bază proteine de origine animală, iar masa principală a zilei trebuie să fie obligatoriu compusă din carne. Din acest motiv, alege o variantă de calitate de hrană umedă pentru pisicul tău, hrană ce are o proporție mare de carne.

Evită să-ți hrănești felina doar cu hrană uscată, deoarece riști să-i dai prea mulți carbohidrați, care consumați într-o cantitate mare îi pot dăuna. De exemplu, există riscul ca pisica să facă diabet de tip 2 sau să devină obeză dacă mănâncă prea multă hrană uscată.

Citește și:

Dacă ai și pisici, și câini, evită să-ți hrănești pisicile cu hrana câinelui. Câinii au nevoie de mai mulți carbohidrați decât pisicile, motiv pentru care mâncarea lor va fi mai bogată în carbohidrați, iar așa cum am explicat mai sus, asta poate dăuna sănătății pisicilor.

2. Periază-ți pisica în fiecare zi

Dacă-ți periezi pisica în fiecare zi, vei elimina din cantitatea de par pe care aceasta o lasă prin casă și pe care o înghite atunci când se spală. Pentru că pisicile petrec destul de mult timp făcându-și toaleta, unii stăpâni nu realizează că periajul este ceva care ajută animăluțul să nu se mai confrunte cu problema ghemotoacelor de păr eliminate. Dacă pisicii tale nu îi place să fie periată, încearcă să asociezi această activitate cu un moment vesel al zilei. De exemplu, îți poți peria animăluțul înainte să-i dai de mâncare, el asociind astfel această acțiune cu o masă delicioasă.

Citește și:

3. Acordă atenție cantității de apă pe care o consumă pisica

Pisicile domestice nu au nevoie de o cantitate la fel de mare de apă precum câinii. Acestea își iau cea mai mare parte de lichid necesar din mâncare. Ceva ce o pisica ar mânca în sălbăticie (precum un șoarece) are în compoziție aproximativ 70% apă, pe când hrana umedă are în jur de 75% apă. Hrana uscată, pe de altă parte, conține doar între 5% și 10% apă. Dacă-i lași pisicii apă la dispoziție pe toată durata zilei, s-ar putea să observi că aceasta va bea mai multă atunci când consumă o cantitate mai mare de mâncare uscată. Pisicile în vârstă și cele care alăptează sunt supuse unui risc crescut de deshidratare, așa că este recomandat să fii foarte atent la simptome precum letargie și respirație greoaie.

Citește și:

Imagine de TK McLean de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.