Setari Cookie-uri

Sportul, un aliat de încredere pentru sănătatea femeilor

Există un mit care continuă să se propage în întreaga lume, conform căruia băieții sunt mai interesați de sport decât fetele. Până în prezent nu există studii concrete care să susțină această afirmație. Atât fetele, cât și băieții sunt interesați, în egală măsură, mai ales în copilărie, de sportul de echipă.

Sportul în echipă și exercițiile fizice sunt importante pentru a-ți menține corpul într-o formă bună, dar sunt esențiale și dacă îți dorești să ai o stare de sănătate ideală. De aceea, este important să ai un stil de viață activ, indiferent de vârstă.

Activități în aer liber versus sport în interior

Dacă locuiești în apropierea unui parc, să faci zilnic exerciții fizice va fi ușor de realizat. O jumătate de oră de alergare în parc, câteva exerciții de stretching sau o plimbare în ritm alert pot fi cele mai bune „vitamine“ pentru un stil de viață sănătos. Echipează-te cu o pereche de adidasi dama confortabili, pantaloni de alergare și o bluză potrivită temperaturilor de afară și începe, chiar de astăzi, antrenamentul pentru sănătate.

Citește și:

Dacă nu îți place să depinzi de vremea de afară și vrei să îți desfășori activitatea într-un mediu mai sigur, un abonament la sala de fitness este ceea ce ai nevoie. Avantajul când mergi la sală este că poți apela la ajutorul unui antrenor personal sau poți participa la activități de grup și astfel te asiguri că realizezi corect activitățile sportive.

Indiferent dacă alegi să faci sport singur sau să faci parte dintr-o echipă, să desfășori activități în aer liber sau să mergi la sala de fitness, este important să ai echipamentul adecvat, astfel încât să nu întâmpini probleme vestimentare și să îți ajuți corpul să respire corespunzător.

De ce ar trebui să faci sport

Studiile din ultimii ani au arătat faptul că sportul regulat poate îmbunătăți sănătatea femeilor și ajută la prevenirea multor boli. Un stil de viață sedentar este asociat cu numeroase afecțiuni, unele dintre ele cu risc mare de deces. De aceea, indiferent de vârsta pe care o ai, este recomandat să faci cel puțin 20 de minute de sport în fiecare zi. Acest lucru poate să însemne o plimbare pe jos până la magazinul de la care îți faci cumpărăturile zilnice, o alergare în parc, alegerea scărilor în detrimentul liftului sau o sesiune de dans.

Citește și:

Motivele pentru care este bine să faci sport sunt numeroase. În primul rând, dacă ai un stil de viață alert și stresul face parte din „rutina“ zilnică, activitățile fizice reprezintă un mijloc eficient de relaxare. Cercetări realizate în ultimii ani au demonstrat faptul că activitatea fizică are un rol semnificativ în îmbunătățirea sănătății psihice, prin reducerea nivelului de stres, anxietate și depresie.

Sportul este, totodată, o oportunitate de a lega noi prietenii, fiind un mod eficient de integrare socială. În plus, activitatea fizică poate contribui la construirea stimei de sine.

De asemenea, cercetările au arătat că multe femei suferă de afecțiuni care sunt asociate cu lipsa activității fizice. De pildă, bolile cardiovasculare, care sunt responsabile pentru o treime dintre decesele în rândul femeilor din întreaga lume, diabetul, care afectează peste 70 de milioane de femei la nivel global, și osteoporoza, o boală în urma căreia oasele devin fragile și mai susceptibile de a se rupe.

Citește și:

Așadar, formează-ți obiceiuri sănătoase și bucură-te de un stil de viață activ, ținând la distanță problemele de sănătate.

Sursă foto: Crdjan/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.