Setari Cookie-uri

Advertorial Curățarea în profunzime a covoarelor: Cum să le faceți față?

Probabil că fiecare dintre noi avem un covor acasă, iar îngrijirea regulată - aspirarea - nu trebuie discutată prea mult timp. Însă din când în când este necesară o curățare mai aprofundată, pentru a vă ajuta să îndepărtați murdăria de pe covor și să eliminați toți acarienii și bacteriile. Ce metode sunt adecvate și ce dispozitive sunt utilizate pentru curățarea covoarelor în profunzime?

Curățarea covoarelor de acasă

Deși este nevoie, din când în când, de o curățare profesională a covoarelor, acestea ar trebui să fie curățate în mod regulat. Deoarece colectează praf, cu timpul devin poluate și de diverse băuturi, alimente sau animale de companie.

Curățarea clasică este curățarea manuală umedă. Pentru a face acest lucru, utilizați un produs special conceput pentru covoare. Este necesar să creați o spumă groasă cu ajutorul unui burete și a unui detergent, după care veți peria covorul cu aceasta. Utilizați oțet, suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu pentru pete care apar cel mai adesea pe covoarele unicolore.

Puteți curăța, de asemenea, covorul într-un mod uscat. Veți avea nevoie de pulbere de covor și un aspirator pentru asta. Apoi urmați instrucțiunile. Covoarele mai scumpe sau covoarele de lână, nu ar trebui să le curățați în condiții casnice, mai bine invitați profesioniștii.

Curățarea profesională a covoarelor

Chiar și îngrijirea regulată poate să nu protejeze complet covorul. Uneori este necesară curățarea profesională, folosind metode de periere, abur și apă caldă, nu numai pentru materialele naturale, ci și pentru toate tipurile de covoare. Curățarea profesională va ajuta la eliminarea murdăriei, alergenilor și petelor de pe covoare.

Curățarea în profunzime:

  • ajută la reducerea mirosurilor
  • îndepărtează petele de covor, chiar și cele mai urâte
  • ajută la eliminarea cerii de pe covor
  • dezinfectează covorul
  • scăpă covorul de alergeni, viruși și bacterii
  • debarasează covorul de părul de la animalele de companie

Cu ce să curățăm?

Dacă doriți să curățați covorul în profunzime, utilizați doar soluții de întreținere cu pH 7 (neutru). Pentru a vă asigura că soluția este potrivită, turnați puțină grăsime într-o farfurie și lasați-o pe un calorifer pentru a se usca. După 24 de ore, verificați dacă a mai rămas grăsime în farfurie – dacă există, soluția nu este potrivită și nu trebuie utilizată pentru curățarea covorului.

Petele pot crea un aspect neîngrijit al covorului și pentru a evita acest lucru, trebuie să acționați rapid. Folosiți o cârpă absorbantă albă pentru a colecta toate impuritățile care au creat pata. Produsele chimice pentru îndepărtarea petelor trebuie testate mai întâi pe o zonă mai ascunsă de dimensiunea unei ștampile (colțul covorului). Este important să alegeți soluții de curățare adecvate pentru diferite tipuri de pete și să urmați cu strictețe instrucțiunile privind cantitatea și timpul de acțiune recomandate de producător.

Cum se curăță?

Pentru curățarea umedă, soluția de curățare este introdusă sub presiune în fibra materialului care urmează să fie curățat. Murdăria este dizolvată și apoi aspirată în recipient.

Când este adecvată curățarea umedă? Premisa de bază a acestei modalități este persistența culorii de pe covor și rezistența acestuia la apă. Aceste caracteristici sunt specifice covoarelor din țesături sintetice.

Covoarele din fibre naturale nu sunt potrivite pentru curățarea umedă - covoare de iută, persane, din nucă de cocos, sisal sau iarbă de mare. Prin urmare, pentru aceste materiale se recomandă curățarea uscată a covoarelor.

Cât de des să curățați covoarele?

  • curățați covoarele de acasă după metoda umedă, cel puțin o dată pe an
  • scuturați covoarele de cel puțin 2-3 ori pe an
  • covoarele care intră în contact cu persoanele alergice și copiii, trebuie scuturate de cel puțin 3 ori pe an

Lăsați covoarele umede să se usuce bine. Desigur, cât timp va dura depinde de material, deși la curățarea umedă, până la 96 % din apă este aspirată în timpul curățării termice. Timpul mediu de uscare a unui covor variază între 2-3 ore.

Sursa foto: biano.ro


Kudika
30 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.