Setari Cookie-uri

Cum să reduci consumul de energie al frigiderului tău

Electrocasnicele din bucătărie sunt consumatorii principali dintr-o locuință, având capacitatea de a influența destul de mult facturile la energie electrică. Iar dintre acestea, frigiderul și congelatorul consumă cel mai mult. Specialiștii spun că 14% din factura de curent a unei locuințe este reprezentat de consumul frigiderului. Doar aparatul de aer condiționat consumă mai mult!

Totuși, nu poți renunța la utilizarea frigiderului doar pentru că acesta consumă mult. De aceea ar trebui să ai în vedere sfaturile noastre cu ajutorul cărora vei putea reduce considerabil consumul de energie electrică a frigiderului. Pune-le și tu în practică dacă îți dorești să obții un consum mai redus al frigiderului și sigur nu vei fi dezamăgit de rezultat.

Cumpără un frigider nou

Dacă ai un frigider vechi, atunci cel mai probabil nu are un consum prea redus. Prin urmare, nu ar trebui să te obosești să pui în practică sfaturile din rândurile următoare, ci mai degrabă ar trebui să iei în calcul achiziționarea unui frigider nou mai performant și totodată cu un consum cât mai redus.

Recomandarea noastră este să ai în vedere oferta de frigidere de pe Demax deoarece aici vei găsi o mulțime de modele de ultimă generație ce îți vor garanta totodată și un consum mult mai bun. Eficiența energetică este detaliul principal pe care ar trebui să îl ai în vedere, iar astfel sigur vei face o alegere bună.

Citește și:

Ai grijă unde așezi frigiderul

Nu poți așeza frigiderul chiar oriunde! Încearcă să eviți amplasarea sa în apropierea surselor de căldură. De exemplu, nu ar trebui să pui frigiderul lângă aragaz sau lângă calorifer. De asemenea, ar trebui să pui frigiderul într-un loc unde razele soarelui nu ajung. Iar pentru a avea un consum cât mai redus, atunci ar trebui să îi oferi condiții optime de ventilație.

Nu lăsa ușa deschisă prea mult

Încearcă să îți organizezi cât mai bine alimentele în frigider și totodată să te decizi ce anume vrei să extragi înainte de a deschide ușa. În caz contrar, dacă vei ține ușa deschisă prea mult timp, cel mai probabil aerul rece va ieși, iar astfel temperatura din interiorul frigiderului va crește. Prin urmare, frigiderul va avea nevoie de mai multă energie pentru a atinge temperatura optimă.

Citește și:

Îți recomandăm să îți cumperi un frigider cu avertizare sonoră pentru situațiile în care ai uitat ușa deschisă, iar astfel vei evita astfel de probleme care duc la un consum mai mare de energie.

Nu folosi mereu cele mai scăzute temperaturi

Nu este o idee excelentă să folosești mereu cele mai scăzute temperaturi. De fapt, specialiștii recomandă ca temperatura din interiorul frigiderului să fie de 4,5 grade Celsius, în timp ce congelatorul să aibă o temperatură la interior de minus 18 grade Celsius. Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât și consumul de energie va fi mai mare.

Alege un frigider care îți oferă posibilitatea de a seta temperatura dorită, în funcție de tipul alimentelor păstrate în frigider.

Dezgheață alimentele în frigider

Atunci când scoți anumite alimente din congelator, ar trebui să le dezgheți în interiorul frigiderului. Astfel, nu numai că se va face dezghețarea în condiții optime, ci totodată alimentele congelate vor păstra o temperatură rece în interiorul frigiderului, iar acesta nu va mai fi nevoit să consume prea multă energie electrică.

Citește și:

Nu pune niciodată mâncare caldă la frigider

De asemenea, ar trebui să eviți mereu introducerea mâncării proaspăt gătite în frigider. Temperatura ridicată a acesteia va influența temperatura din frigider, iar acesta va avea nevoie să funcționeze mai mult pentru a obține temperatura ideală, având deci nevoie de mai multă energie electrică.

Acestea sunt așadar sfaturile ce te pot ajuta să obții un consum mai bun de energie electrică pentru frigider. Pune-le în practică iar astfel vei reduce consumul frigiderului tău.

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.