Setari Cookie-uri

Tratare candida - ce este și cum să o preveniți cat mai eficient !

Cine nu a avut de-a face cu candida enervantă? Multe femei, cel puțin o dată în viață, au avut de-a face cu candida, o afecțiune care prezintă arsură, mâncărime, roșeață și mucoasă lăptoasă.

Candida albicans este o ciupercă responsabilă de infecții care pot afecta orice parte a corpului. Mai frecvent, Candida este cunoscută pentru infecții genitale (candidoză vaginală) și orale (afte). Mai rar, Candida este implicată și în infecții subcutanate sau sistemice. De asemenea, ne amintim că Candida albicans este considerată a fi o drojdie saprofită, deoarece trăiește în simbioză cu corpul uman, participând la digestia zaharurilor. În ciuda celor spuse, când sistemul imunitar nu mai este în stare să controleze proliferarea, Candida albicans se transformă într-un agent patogen oportunist.

Candidoza poate fi favorizată de mai mulți factori: abuzul de antibiotice sau corticosteroizi pe perioade lungi, stres intens, contraceptive orale, diabet, scăderea sistemului imunitar, alcoolism, fumat, anemie și poluare. Simptomele candidozei depind în mod clar de locul infecției. De exemplu, Candida vaginală începe cu mâncărime intensă, scurgeri vaginale, durere în timpul actului sexual, ulcere perineale și dificultăți la urinare.

Citește și:

Ce trebuie făcut în prezența infecțiilor cu Candida

-Urmați o dietă sănătoasă și echilibrată, combinată cu o activitate fizică regulată.

-Gătiți alimentele fără condimente excesive. În acest scop, este recomandabil să preferați un grătar ușor, sau mai degrabă la abur, evitând prăjirea.

-Întăriți apărarea imună.

-Consumarea iaurtului cu fermenți lactici vii, prebiotice sau probiotice este un remediu eficient pentru a promova echilibrul florei bacteriene intestinale.

-Limitarea maximă a aportului de carbohidrați, în special în primele două săptămâni după apariția simptomelor - este un remediu foarte util pentru a accelera vindecarea. Ne amintim, de fapt, că coloniile de Candida se înmulțesc în principal prin aportul de alimente cu zahăr

Citește și:

-Urmarea unei diete anticandida specifice ameliorează simptomele infecției.

-Efectuați o igienă intimă aprofundată cu produse de curățare delicate sau specifice.

-Alegeți lenjeria intimă din bumbac.

-Relaxarea este un bun remediu pentru prevenirea Candidei (sau accelerarea vindecării acesteia). Ne amintim, de fapt, că stresul poate favoriza infecția.

Ce să evitați în prezența infecțiilor cu Candida

-O dietă bogată în zaharuri.

-Stil de viață sedentar.

-Supraponderabilitatea.

-Alcoolul, fumatul.

-Terapia cu pilula contraceptivă dacă infecția cu Candida este cauzată tocmai de administrarea acestor metode contraceptive.

-Igienă intimă cu produse agresive.

-Purtați slip sintetic sau din dantelă.

-Purtați haine prea strânse, în special cele sintetice.

Citește și:

-Utilizarea mixtă a prosoapelor, cearșafurilor sau a lenjeriei potențial infectate cu colonii de Candida.

-Duș excesiv (care poate irita mucoasa vaginală, favorizând infecțiile).

-Aplicarea contraceptivelor implantabile - precum DIU de cupru sau DIU hormonal - nu este recomandată la femeile predispuse la candidoză, deoarece prezența unui dispozitiv în uter poate favoriza proliferarea bacteriilor și a ciupercilor. Alternativ, pot fi utilizate pilule contraceptive, plasturi transdermici, prezervative sau alte metode de protecție.

Pentru a scăpa pentru totdeauna de simptomele enervante ale acestei infecții fungice, există câteva remedii naturale foarte eficiente, pe lângă cele medicamentoase. Să vedem metodele naturale de tratare candida pe care le putem găsi atât în casă, cât și în magazinele de tip plafar sau care comercializează produse naturiste.

Citește și:

1. Usturoiul

Usturoiul este alimentul antifungic prin excelență și este capabil să omoare ciupercă responsabilă de infecție. Presărați usturoi tocat pe salate sau paste. Alternativ, dacă îl puteți tolera, încercați să-l mâncați direct.

2. Bicarbonat

Bicarbonatul puternic alcalin este capabil să ridice pH-ul natural al vaginului, făcând astfel locul ostil ciupercii. Nu este dificil de utilizat, tot ce trebuie să faceți este să dizolvați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de cană de apă și să vă spălați cu această soluție. Spălările ar trebui să fie de scurtă durată.

3. Calendula

Calendula cu proprietățile sale liniștitoare este perfectă pentru calmarea mâncărimilor și senzației de arsură. Poate fi luată sub formă de tinctură sau sub formă de infuzie. În magazinele naturiste este disponibilă în ambele variante.

Citește și:

4. Acidul boric

Acidul boric are proprietăți antiseptice și s-a dovedit a fi eficient în tratarea infecțiilor fungice, deci este indicat pentru candida. La farmacie puteți găsi tablete sau supozitoare pe baza acestui acid. Cu toate acestea, utilizarea acestor comprimate nu este recomandată în timpul sarcinii.

5. Ulei de palmarosa

Uleiul de palmarosa, ca toate uleiurile esențiale, are puternice proprietăți antiseptice și antibacteriene și este ideal pentru calmarea arsurilor și inflamațiilor. Acest ulei trebuie amestecat cu un alt ulei esențial pentru a crea o cremă care trebuie aplicată direct pe zona ce trebuie tratată.

6. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice extraordinare în multe cazuri, deci este foarte eficient în combaterea ciupercii care a cauzat candida. Ideal este să-l amesteci cu apă fierbinte cu care să faci apoi niște spălări sau tampoane. Alternativ, pot fi utilizate tablete pe baza acestui ulei esențial.

Citește și:

7. Iaurt cu probiotice

Probioticele sunt bacterii „bune” ce sunt capabile să oprească proliferarea ciupercii. Este posibil să le luați prin includerea consumului de iaurt cu fermenți lactici în dietă dumneavoastră.

8. Afine

Cu proprietățile lor antiinflamatorii, afinele împiedică dezvoltarea ciupercii: atât fructele, cât și sucul acestora pot fi consumate zilnic pentru a preveni infecția, precum și pentru a o vindeca.

9. Ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antifungice și antibacteriene care ajută la combaterea infecției provocând regresia ciupercii. Încercați să îl adăugați la dietă dumneavoastră.

10. Echinacea

Această plantă, adesea utilizată împotriva infecțiilor respiratorii, este utilă și împotriva candidei. Va fi suficient să beți un ceai de plante de două ori pe zi.

Ce medicamente pot fi utilizate împotriva Candidei?

Tratamentul infecțiilor cu Candida implică uneori și administrarea de medicamente antifungice. În general, se utilizează antifungice de tip azol precum miconazol, clotrimazol, itraconazol, posaconazol, fluconazol sau voriconazol. În caz de candidoza orală, este posibil să se recurgă la utilizarea nistatinei. Tipul de medicament utilizat, dozajul și calea de administrare depind în mod substanțial de locul în care apare candidoza și de severitatea acesteia. Prin urmare, depinde de medic să stabilească strategia terapeutică potrivită pentru fiecare pacient.

Dacă aveți această problemă, important este să nu vă panicați și să alegeți una din metodele de vindecare de mai sus.

Sursa foto: minuneanaturii.ro

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.