Setari Cookie-uri

Sursă inepuizabilă de energie: secretele aromaterapiei 

Aromaterapia este o metodă eficientă și foarte plăcută pentru reducerea problemelor de sănătate, utilizând sistematic uleiuri esențiale naturale. Aceste esențe utile sunt folosite și pentru masaje relaxante, băi și inhalări.  

Sarcina principală a aromoterapiei este relaxarea corpului și ameliorarea simptomelor dureroase. Orice ulei esențial pe care îl poți achiziționa în magazinul online Makeup.ro are propria sa compoziție unică și proprietăți terapeutice unice, care sunt greu de reprodus în condiții de laborator.

Impactul uleiurilor esențiale asupra unei persoane are loc pe trei niveluri: psihoemoțional, terapeutic și molecular. Trebuie remarcat faptul că fiecare ulei esențial este dotat cu propriile sale proprietăți specifice.

Cu toate acestea, majoritatea au efecte antibacteriene, antiseptice, antiinflamatorii și antivirale. Utilizarea remediilor naturale stimulează sistemul imunitar, accelerează funcționalitatea mecanismului celular și îmbunătățește circulația sângelui. Pe lângă efectele fizice tipice ale acestor compuși, este necesar să menționăm efectele acestuia asupra psihicului uman. Uleiurile esențiale ajută la ameliorarea oboselii, relaxare, calmare și îmbunătățirea stării de spirit.

Citește și:

Uleiurile esențiale în calitate de remedii universale pot fi utilizate în următoarele forme:

• În timpul masajului

O anumită cantitate de ulei esențial într-un recipient trebuie amestecată cu ulei vegetal în proporție de aproximativ 15 picături de ulei la 50 ml de analog vegetal.

• Sub formă de comprese

Se amestecă 0,5 căni pline cu apă cu 5-10 picături de ulei esențial adecvat. Apoi ar trebui să udați un prosop cu amestecul și să-l puneți pe un loc dureros, de exemplu, pe cap.

• Inhalare

Se toarnă până la 10 picături într-un castron cu apă fierbinte, înclină capul peste un prosop și inspiră vaporii.

• Baie

Adăugați 10 picături de ulei esențial relaxant la apa de baie caldă. După procedură, nu clătiți pielea și uscați-o ușor cu un prosop.

Citește și:

Ce tipuri de ulei trebuie să alegem pentru aromoterapie?

Alegerea uleiului esențial pentru aromoterapie depinde într-adevăr de starea generală a corpului, necesitățile sale individuale și de preferințele personale.

Cele mai populare sunt:

1. Ulei de lavandă

Ajută la relaxarea mușchilor, ameliorarea stresului și calmarea într-un timp scurt. Uleiul de lavandă poate ajuta, de asemenea, persoanele care au probleme cu insomnia. Pur și simplu puneți o pungă mică de plante uscate sub pernă și presărați-o cu câteva picături de ulei. Aceasta va rezolva problema cu somnul.

2. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin are proprietăți antiseptice, motiv pentru care se găsește foarte des în produsele cosmetice pentru tenul gras și cu acnee. Datorită efectului său ușor stimulativ, îmbunătățește circulația sângelui în organism și reîmprospătează. În plus, rozmarinul este considerat un afrodiziac.

Citește și:

3. Ulei de mentă

Uleiul de mentă este adesea adăugat la produsele cosmetice, precum gelul de duș sau crema pentru picioare, pentru reîmprospătarea și calmarea iritației. Acest tip de ulei este bun pentru relaxare și reducerea tensiunii musculare.

4. Ulei de lemn de santal

Un ulei esențial din lemn de santal, este dotat cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Este adesea folosit în loțiuni de corp pentru a trata orice iritație a pielii. Loțiunile de baie cu ulei de lemn de santal au un efect relaxant, ameliorează durerile menstruale și te ajută să adormi mai repede.

5. Ulei de mandarină

Uleiul de mandarină îmbunătățește în mod eficient starea de spirit și reîmprospătează. S-a demonstrat că reduce nivelul de cortizol, ce cauzează apariția stresului. Nu doar uleiul de mandarină are un efect benefic asupra pielii, ci și alte arome de citrice adăugate produselor cosmetice. Aromaterapia cu citrice îmbunătățește de asemenea calitatea somnului. Iar la nivel fizic, acest ulei stimulează funcțiile de protecție ale corpului, previne acumularea excesului de greutate , ameliorează oboseala ochilor, are un agent coleretic ușor și este un agent antipiretic.

Citește și:

Aromaterapia este una dintre metodele medicinei alternative, care folosește uleiuri esențiale obținute în principal din plante pentru îmbunătățirea stării psiho-emoționale. Ai grijă de tine și starea generală a corpului tău!

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.