Setari Cookie-uri

Despre alăptat, trucuri și încrederea în noi

Toată lumea spune că experiența nașterii este printre cele mai mișcătoare de universuri. Și așa și este, mai ales ca din ea decurge, absolut natural, o alta - cea a alăptatului, despre care nu suntem obișnuite să vorbim prea mult înainte de naștere.

Așa că dacă burtica ta deja s-a arătat sau este pe cale să se arate, te invit să-ți iei un ceai, să te așezi comod și să discutăm despre alăptat.

  1. Sănătatea bebelușului. Aceasta este principala preocupare a mamei din prima clipă când află că este însărcinată, iar alăptarea la sân oferă bebelușului un start foarte sănătos în viață. În primele zile după experiența nașterii, corpul mamei produce colostru, un lichid crem ca untul bun, bogat în proteine și sărac în zahăr, cu un conținut foarte mare de anticorpi. După primele zile, colostrul se transformă în lapte, care diferă de la o femeie la alta, astfel cum și nevoile bebelușilor diferă. Știai că laptele din timpul zilei diferă de laptele din timpul nopții? Cel din timpul zilei este mai fluid, iar cel din timpul nopții este mai consistent, poate și în încercarea naturală a corpului mamei de a transmite bebelușului alternanța zi-noapte, și mai ales acel detaliu important cum că noaptea … dormiiim.😴💤
  2. Sănătatea mamei. Majoritatea femeilor sunt capabile să alăpteze. Regula pe care trebuie să o știi bine este că cererea creează oferta. Cu cât bebelușul este pus la sân mai des, cu atat creierul tău va înregistra informația că bebelusul are nevoie de lapte și va produce mai mult. În plus, după ce treci de primele săptămâni și te obișnuiești cu ritmul, încrederea ta în forțele proprii se va simți ca după o zi la spa. Ai încredere că poți face asta, chiar dacă la început poate părea greu, haotic sau dureros.
  3. Micile trucuri moderne. Dacă ți se pare dureros să alăptezi, din fericire trăim într-o perioadă în care avem diverse ,,ajutoare”. În primul rând, poți chema acasă un consultant certificat în alăptare care să corecteze atașarea la sân a bebelușului, care este adesea motivul principal pentru care apare durerea. Alternativ, poți cumpăra de la magazinele de profil protecții de silicon pentru sân, care vor face durerea să dispară ca prin minune. Și nu este deloc o figură de stil, îți spun asta din proprie experiență. Producția de lapte nu suferă, bebelușul nu suferă, mama nu (mai) suferă - toată lumea fericită. Pentru întreținerea corectă a acestor protecții de sân vei avea nevoie de un sterilizator de biberoane, un alt ajutor de nădejde pentru a fi sigură că tot ce intră în gura bebelușului tău este perfect sterilizat (cel puțin în prima perioadă de viață). Protecția de silicon se spală cu soluție de curățat biberoanele și cu apă de la chiuvetă, apoi se pune în sterilizator la program normal. Este un truc pe care nu îl vei regreta, crede-mă.
  4. Echipa. O mamă fără somn e o mamă stresată. Tot din ciclul micilor trucuri moderne, poți să îți iei câteva ore bune de somn dacă: pompezi lapte cu pompa de sân într-un biberon, laptele îl pui în pungile create cu acest scop pe care le găsești în magazinele de profil, pungile în frigider, și îi lași instrucțiuni clare tatălui cum să folosească sterilizatorul de biberoane de care vorbeam mai sus. Iar dacă îi dai direct linkul către articolul nostru, salutări celui mai recent tată din zonă! Trebuie să sterilizezi biberonul, să pui laptele din punga din frigider în biberon și să îl încălzești într-un încălzitor de biberoane sau, dacă nu ai, poți încălzi biberonul pe aragaz, într-un ibric cu apă. Testezi laptele pe încheietura mâinii, să nu fie fierbinte, și ești gata să hrănești și tu bebelușul în timp ce mama își încarcă bateriile.

Acum că am terminat cana de ceai pe care o începuserăm, vreau doar să îți spun că, indiferent dacă alăptezi sau nu, tu știi cel mai bine ce îi trebuie bebelușului tău. Alăptatul nu te face mai mult sau mai puțin mamă. Deci curaj, nu pune presiune inutilă pe umerii tăi, căci tocmai începe una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta.

Citește și:

Featured foto de la Demkat via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.