Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi când vrei să devii mamă și cum să te pregătești corespunzător pentru acest rol

Pe lângă bucuria pe care ți-o aduce un copil, atunci când îl aduci pe lume, trebuie să te pregătești și pentru responsabilitățile care vor veni, plus toate situațiile neprevăzute care îți pot da planurile peste cap.

Drept urmare, dacă îți dorești să devii mamă, este necesar să te pregătești corespunzător și să fii gata pentru orice obstacol ar putea apărea. Așadar, iată câteva sfaturi utile care îți vor fi de ajutor.

Ai grijă de organismul tău și fă-ți un set de analize

În primul rând, atunci când plănuiești să rămâi însărcinată, trebuie să renunți la anumite vicii, precum fumatul și consumul de alcool. De asemenea, este necesar să adopți un stil de viață sănătos și să ai o alimentație corectă. În plus, este foarte important să îți faci un set de analize, în prealabil, dar și pe timpul sarcinii, ca totul să decurgă conform planului și să te asiguri că nu ai nicio afecțiune care ar putea pune sarcina în pericol. Așadar, apelează cu încredere la tratament la domiciliu, ca să fii consultată de specialiști în domeniul medical, care îți vor oferi medicamentația necesară. Astfel, vei avea siguranța că fătul se dezvoltă în mod corespunzător și că nașterea va fi un succes.

Citește și:

Pregătește camera bebelușului și cumpără tot ce este necesar

Când vine vorba de camera bebelușului, trebuie să te asiguri că o pregătești din timp, ca cel mic să aibă toate condițiile atunci când îl vei aduce acasă. Mai precis, achiziționează pătuțul, zugrăvește și vopsește pereții, ca să igienizezi camera, apelează la un purificator de aer și la un dezumidificator, instalează-ți obiectele de mobilier necesare și fă-ți stocul de hăinuțe și jucării. De asemenea, o să îți prindă bine și un baby monitor, ca să îl poți supraveghea pe cel mic. Iar pentru un somn relaxant, poți folosi un sistem de iluminat inteligent cu ajutorul căruia să setezi intensitatea luminii și culoarea acesteia.

Nu prelua toate responsabilitățile

Chiar dacă instinctul de mamă îți va spune să îți supraveghezi copilului 24/7, asta nu înseamnă că trebuie să preiei toate responsabilitățile și din cauza asta să fii copleșită, mai ales de stres și oboseală. Deci, asigură-te că și partenerul tău te va ajuta cu treburile casnice și cu îngrijirea bebelușului. Mai precis, îl poate supraveghea atunci când tu te odihnești, poate să îi prepare mâncarea, să îi încălzească laptele ori să îi schimbe scutecul. De asemenea, ca să te mai și relaxezi, îți poți ruga părinții să te ajute, deci, să aibă grijă de nepotul lor. Pe de altă parte, atunci când va trebui să te întorci la muncă, poți apela la serviciile unei bone.

Citește și:

Vor apărea multe cheltuieli neprevăzute

Odată ce vei avea un copil, vor apărea multe cheltuieli neprevăzute, deci, este necesar să îți adaptezi bugetul lunar. Ideal ar fi să vorbești cu soțul tău, în prealabil, și să vă faceți un plan pe termen lung, despre cum aveți de gând să împărțiți banii. Așadar, o să ai nevoie de resurse financiare suplimentare pentru accesorii, jucării, hăinuțe, medicamente, controale medicale, taxa școlară, afterschool, plus pentru alte activități sau evenimente neașteptate. Deci, caută cele mai bune soluții ca să îți mărești veniturile.

De asemenea, este necesar să te pregătești din punct de vedere psihic și mai ales emoțional pentru acest rol, ca să poți gestiona fiecare moment greu prin care vei trece. Așadar, citește cât mai multe cărți de specialitate, participă la întruniri de parenting și discută cu alte mămici care să îți ofere cele mai bune sfaturi cu privire la ceea ce înseamnă să aduci pe lume un copil. Astfel, te vei adapta mai ușor pentru rolul de mamă.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.