Setari Cookie-uri

Cauzele medicale ale sexului dureros

Când ceea ce ar trebui să fie plăcere este durere, este evident că lucrurile nu sunt în regulă

Din fericire, cauzele raportului sexual dureros sunt în general ușor de identificat. Și de tratat. Iar lucrurile vor reveni din nou la normal.

Deși o infecție este cea mai frecventă cauză a sexului dureros, pot fi totuși și alte cauze care să îl facă inconfortabil. Cele mai comune dintre ele includ:

* Bolile cu transmitere sexuală (BTS)

Infecțiile cu Chlamydia sau Gonoreea pot provoca iritații vaginale, acestea provocând durere în timpul actului sexual.

* Herpes genital

Veziculele și leziunile cauzate de herpes provoacă durere în timpul penetrării.

* Vaginita

Vaginita se referă la orice inflamație vaginală. În special înmulțirea excesivă în vagin a bacteriilor sau a drojdiilor patogene (cum este ciuperca Candida albicans) poate provoca iritații, secreții, sensibilitate și mâncărime.

Citește și:

* Chisturi ovariene

Chisturile ovariene sunt formațiuni care se dezvoltă în timpul procesului de formare a ovulului, iar unul dintre simptomele prezenței acestora este și durerea la contactul intim, pe lângă durerea difuză la nivelul abdomenului inferior, dereglările de ciclu menstrual, greață sau vărsături.

Niveluri mai scăzute de estrogen

Femeile aflate în postmenopauză se confuntă cu o scădere a nivelului de estrogen, ceea ce face ca mucoasa vaginală să fie mai subțire și mai puțin capabilă să se întindă. În acest caz, sexul poate provoca adesea leziuni microscopice, care pot duce la arsuri și iritații.

Afecţiuni dermatologice

Poate fi vorba de lichen plan sau lichen scleros. Această din urmă afecțiune, specifică femeilor aflate în postmenopauză, face ca pielea organelor genitale să devină solzoasă și inflamată, ceea ce provoacă durere în timpul actului sexual.

Citește și:

Dintre cauzele medicale ale acestui tip de disconfort mai pot fi enumerate anomaliile structurale (agenezia vaginală, malformaţiile vaginale, vaginul septat sau malformaţiile clitoridiene), endometrioza, varicocelul pelvin sau modificarea Ph-ului vaginal.

Ce e de făcut

O discuție cu medicul cu privire la istoricul sexual, un consult medical amănunțit și o serie de teste și investigații vor determina cauza durerii. îIn functie de natura acestei cauze, opțiunile comune de tratament pentru sexul dureros includ creme topice, antibiotice, creme sau tablete antifungice.

Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate

Vizionare placuta


Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

...
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.