Setari Cookie-uri

Reguli de igienă în alimentaţia bebeluşilor

Hrănit la sân sau cu formule de lapte praf, alimentat cu piureuri pregătite în casă sau cumpărate gata preparate, regulile de igienă sunt obligatorii.

Fie că este vorba de perioada de început în care nou-născutul este hrănit exclusiv cu lapte, fie că micuţul a crescut şi se bucură de diversificarea alimentară, pentru sănătatea acestuia este esenţială respectarea regulilor de igienă alimentară. Doar astfel bebeluşul se poate bucura în siguranţă de beneficiile pe care hrana le aduce creşterii şi dezvoltării lui. Hrănit la sân sau cu formule de lapte praf, alimentat cu piureuri pregătite în casă sau cumpărate gata preparate, regulile de igienă sunt obligatorii.

Lăpticul, hrana exclusivă a primelor luni

Imediat ce se nasc, bebeluşii se vor bucura de nutrienţii asiguraţi prin intermediul laptelui. Fie că sunt hrăniţi natural, fie că primesc formule de lapte praf, aceştia vor beneficia de tot necesarul nutriţional în vederea susţinerii unei bune dezvoltări fizice şi psihice. Alăptarea reprezintă unul dintre cele mai importante daruri pe care mama îl poate oferi copilului ei.

Citește și:

Prin laptele matern, micuţul primeşte hrana necesară creşterii, îşi întăreşte sistemul inumitar şi îşi pregăteşte organismul pentru a face faţă tuturor noilor schimbări care vor veni. Este foarte important să se producă o alăptare corectă şi sigură, astfel că mama va respecta şi câteva reguli de igienă.

Va folosi bustiere sau sutiene din bumbac special destinate alăptării, va aplica tampoane speciale pentru sâni şi îşi va spăla sânii înainte de fiecare alăptare. Astfel, micuţul va putea suge în siguranţă, bucurându-se de un lăptic gustos şi sănătos. Micuţii hrăniţi cu formule de lapte praf, se vor bucura şi ei de o sursă de hrană adaptată nevoilor lor.

Este important ca întregul proces de hrănire să fie foarte bine organizat, să se respecte orarul de masă şi să se procure tot ceea ce este necesar, biberoane adaptate etapei de vârstă, tetine şi sterilizatoare. Farmacia online vine în întâmpinarea tuturor, oferind produsele necesare unei hrăniri sigure şi sănătoase. Tampoane pentru sâni, biberoane, tetine, sterilizatoare, toate vor fi necesare pentru hranirea în siguranţă a bebeluşilor.

Citește și:

Diversificarea alimentară

În funcţie de cum sunt hrăniţi, bebeluşii se vor bucura foarte curând de gusturile şi texturile noi ale piureurilor şi supiţelor, de aroma fructelor şi de savoarea legumelor. Micuţii hrăniţi natural, pot amâna debutul diversificării, chiar până la vârsta de 6 luni, în timp ce bebeluşii hrăniţi cu formule de lapte praf, pot primi primul piure, începând cu vârsta de 4-5 luni. Prima masă semi-solidă se va constitui dintr-un singur ingredient, un fruct sau o legumă.

Fiecare nou aliment va fi introdus odată la trei zile, pentru a se putea constata eventuale reacţii şi a se putea depista alimentul care le provoacă. Pas cu pas, cu multă răbdare şi poftă de nou, micuţii pătrund veseli în minunata lume a gusturilor şi aromelor, obişnuindu-se cu texturile variate şi stimulându-şi masticaţia. Este foarte important ca cei mici să se poată bucura în siguranţă de toţi nutrienţii furnizaţi de hrana solidă, astfel că mama va avea grijă să respecte orarul de masă şi să asigure toate măsurile de igienă. Cel mic va beneficia de castronele, crăticioare şi linguriţe speciale, folosite doar pentru el.

Citește și:

Toată vesela va fi spălată şi sterilizată periodic şi va fi depozitată într-ul loc sigur şi protejat. Tot pentru siguranţa celui mic, va fi hrănit doar în scaunul de masă, părţile detaşabile permiţând o curăţare sigură şi igienică. Pentru ca masa să devină motiv de mare bucurie şi pentru ca cel mic să se simtă atras de noile texturi şi gusturi, hrana bebelusi oferă o gamă foarte extinsă de produse care vin în întâmpinarea tuturor pofticioşilor, dar şi a mofturoşilor. Fructe, legume, biscuiţei şi gustărele, supiţe sau ciorbiţe, toate vor face parte din meniul micuţilor, susţinându-i într-o creştere echilibrată şi normală.

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.