Setari Cookie-uri

Advertorial Masajul recomandat în tratamentul virozelor de sezon

Virozele de sezon sunt în plină desfășurare. Febrele înalte, secrețiile productive, tusea extrem de puternică, sunt doar o parte dintre simptomele cu care ne confruntăm mulți dintre noi, iar recomandările medicilor sunt clare. Tratamentul alopat administrat doar cu recomandarea medicului, izolare, hidratare și odihnă, cel puțin 7 zile până când episodul se stinge.

În plus, însă, există o serie întreagă de terapii care pot ajuta pacientul diagnosticat cu viroză să treacă mai ușor peste neplăcutul episod, iar masajul pare să fie una dintre ele. Este recunoscut faptul că masajul cu bambus este o soluție eficientă atunci când vine vorba de stimularea imunității, iar acest lucru este susținut și de Dan Bujor, terapeut masajul cu bambus.

„Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. Masajul are un rol extraordinar în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale. Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

Fie că vorbim despre masajul terapeutic, masajul cu bambus, masajul cu pietre calde sau masajul de relaxare, toate aceste forme de masaj au efecte pozitive asupra organismului în patologii precum anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere şi probleme ale sistemului nervos. În plus, îmbunătăţeşte sănătatea pielii, circulaţia sângelui şi funcţionarea sistemelor urinar şi digestiv. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea creşterii, a somnului şi a imunităţii copiilor şi adulţilor.

În plus, fie că vorbim despre masajul terapeutic, masajul cu bambus, masajul cu pietre calde sau masajul de relaxare, toate acestea au efecte pozitive asupra organismului în patologii precum anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere şi probleme ale sistemului nervos. În plus, îmbunătăţeşte sănătatea pielii, circulaţia sângelui şi funcţionarea sistemelor urinar şi digestiv.

„Masajul, punctual, îmbunătățește circulația sângelui și funcționarea sistemelor urinar şi digestiv. Îmbunătățește calitatea somnului şi pune umărul la creșterea imunităţii în cazul copiilor, dar și al adulţilor”, continuă specialistul. Pe de altă parte, „masajul cu pietre calde este o variantă foarte apreciată a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei care permite ca pietrele să alunece uşor de-a lungul muşchilor. Acestea sunt încălzite şi aplicate cu scopul de a masa spatele. La final, tratamentul este continuat cu un masaj obişnuit, ce are la bază tehnica suedeză. După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă. În funcţie de durata ședinței de masaj, procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului. Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi cu scopul de a reduce stresul şi tensiunea.”, conchide Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.