Setari Cookie-uri

Tinerii absolventi de facultate - someri de lux

Multi fosti colegi de fac. au ales munca de jos din alte tari. Eu ma incapatanez sa raman in tara, doresc sa imi intemeiez o familie, dar stau si ma intreb cu ce bani as reusi sa imi cumpar o garsoniera... deoarece castig exact salariul mediu pe economie, cu o facultate absolvita. pur si simplu nu imi gasesc ceva serios de munca!!! Va intreb, imi trebuie ceva 'pile', pt. ca oricum nu le am. Ce procent acordati 'pilelor'?
elenabudeanu2007
Postat pe 21 Martie 2008 19:59
pile? da, absolut. si eu am terminat o facultate in 2005 si nu mi-am gasit nimic pe profil, dar m-am reorientat ca nu puteam sa stau sa mor de foame. am lucrat ca si consilier vanzari pt electrocasnice, operator call center, iar acum operator pc. oricum salariile sunt jalnice.

Postat pe 22 Martie 2008 09:17
Multi imi spun sa am rabdare ca o sa vina si timpul meu, da OK, dar mi-am pierdut rabdarea si am inceput sa ma gandesc serios la cateva persoane cu influenta, pt. ca nu stiu unde gresesc... poate nu am noroc, poate nu le place fata mea...
elenabudeanu2007
Postat pe 22 Martie 2008 11:36
din pacate asta e soarta tinerilor din frumoasa noastra tara.pilele=80%, noroc=10%, si restul e sansa reala.tragic, dar adevarat.

Postat pe 24 Martie 2008 14:58
de cele mai multe ori.. asa se intampla.. ma uit in jurul meu si inca mai sper ca poate intr-o buna zi vom scapa de toate astea.. sunt slabe sanse.. dar..si eu am terminat o faculatte.. acum m-am hotarat sa o fac pe a doua.. fara "experienta=pile" nu te prea te vede nimeni..multi dintre fostii mei colegi au plecat in strainatate.. eu insa vreau sa raman in tara mea.. sper ca pe viitor sa-mi pot gasi ceva pe domeniul meu.. si mai bine platit.. m-am incapatanat intotdeauna sa-mi gasesc ceva fara pile si am reusit.. desi nu era un salariu mare.. sper ca va fi mai bine
dia_m2007
Postat pe 25 Martie 2008 10:12
Acum, nu stiu ce sa mai zic...intre timp, de cand am scris eu pe forum, mi-am gasit ceva mai bun de lucru si mai bine platit...si cu posibilitate de promovare. Momentan sunt in preaviz. Dar,...tot s-a intervenit, prin "inima f. mare" a unei colege de munca. Aceasta are un fiu, directoras, care a vbt., etc. Sper sa fie toul OK. Ema si eu gandeam ca tine, poate mai gandesc, dar intr-o masura mai mica. Concluzia: Putintica rabdare si bunavointa. Va pup.

elenabudeanu2007
Postat pe 3 Aprilie 2008 12:59
Sunt la fel ca si voi..ab.fac.si?ce-i cu asta?Am o slujba buna ,muncesc la mine'n firma...Bai fetelor ,nu va mai plangeti, ca nu-i de lucru in tara asta!Pune nene ,mana si deschideti firma ta.Cum? De ce?Asta-i!
Pai cauta in cap'sorul ala frumusel..si gaseste o idee,un clenci...Daca ai facut facultate, doar sa te afli si tu ..pe acolo ,vei ramane asa toata viata.Deci :ori la bal,ori la spital..cale de mijloc nu-i.Sau exista ,asta,sa te plangi:(((
Paul_N
Postat pe 5 Aprilie 2008 23:20
Da, Paul, sa stii ca ai dreptate, mai ales cand ai si ceva bani -(albi pt. zile negre)- pusi la ciorapi de pe perioada facultatii, cand lucrai cu jumate de norma. Multumesc de incurajari si ma bucur pt. tine, dar eu nu intrebam dk mai te poti angaja pe un post bun fara ceva "ajutoare". Si dk tot ai deschis discutia,... tu in firma ta cate persoane sunt angajati pe drept si cate sunt cunostintele tale??
elenabudeanu2007
Postat pe 6 Aprilie 2008 21:11
idei de afaceri toti avem, resursele financiare sa le punem in practica lipsesc.

Postat pe 7 Aprilie 2008 17:21
Corect, vivi_annna, cam acest lucru am incercat si eu sa spun, dar mai pe ocolite!!
elenabudeanu2007
Postat pe 8 Aprilie 2008 01:22
pai nu toti avem tata potent financiar care sa ne finanteze deschiderea unei afaceri. unii traim pe picioarele noastre. si cand ai o rata la banca ca dupa ce ti-ai cumparat apartamentul ai ramas fara bani sa-l amenajezi si.. te-ai legat de manute cativa ani buni indatorandu-te, de unde naibii mai scoti cash-ul pt o afacere? ce faci? alt imprumut la banca?

Postat pe 8 Aprilie 2008 10:27
Stai sa vezi cand o sa fac si eu un credit, nici nu vreau sa ma gandesc...:((
elenabudeanu2007
Postat pe 8 Aprilie 2008 11:20
Cand o sa faci un credit nu o sa-ti vina sa crezi cat va trebui sa dai inapoi.......si o spun din propria experienta.
ruxxy
Postat pe 8 Aprilie 2008 14:11
pai returnezi dublu bancii.

Postat pe 8 Aprilie 2008 15:25
o afacere se face si cu bani putini,depinde cat astepti de la afacerea asta,multi se trezesc patroni peste noapte si uita de unde au plecat.bancile se inghesuie sa dea credite,in romania ,acum,orice merge ,imaginatie si pofta de munca sa ai,eu am asteptat ani de zile cu diploma in cui si apoi mi-am facut curaj si implicit datorii la banci,dar nu ma plang.daca faci credit si nu folosesti banii cum trebuie vei regreta ,asa ca puneti-va capsorul la contributie si apucati-va de treaba ,daca vreti consultanta sunt aici,nu va costa nimic
wdy
Postat pe 8 Aprilie 2008 23:27
Da doamna wdy,dar aici e problema romanilor.Au ideii ,dar le lipseste curajul.Eu nu sunt baiat de bani gata facuti ,dar uite ca ma descurc.Am o mama desteapta ,ce-mi da incredere in mine.Zice mereu "daca vrei poti,daca-ti doresti ceva cu toata inima vei reusi".Si va zic nu sunt doar vorbe-n vant aruncate...:)
Paul_N
Postat pe 9 Aprilie 2008 17:52
NU DOMNE ,ROMANII STAU LA CALDURICA ,MANCARICA BUNA SI SE UITA IN CURTEA VECINULUI,"UITE AL DRACULUI CUM S-A DESCURCAT ASTA"OARE DE UNDE ARE BANI ,A FURAT.EXPRESIA ESTE UNIVERSAL VALABILA PENTRU FRUSTRATI.DE 12 ANI NU AM AVUT DECAT UN CONCEDIU DE 2 SAPTAMANI ,DAR EU COMAND EU EXECUT ,ALTII ASTEAPTA LA USA BIROULUI MEU SALARIUL ,NU EU.
wdy
Postat pe 9 Aprilie 2008 19:46
pai cu diploma de facultate in ziua de azi ramai muritor de foame....daca era sa astept dupa post la minister....ma tinea ma si scum.ce reprofilare...mergi acolo unde gasesti capeti experienta cat ai nevoie sa treci la un job mai bun,pe langa mai faci si cate ceva acasa...ca nu iti cad manutele.. uite-asa am tot tinu-to ceva ani...si pana la urma tot mi-am gasit vocatia si postul la care am visat.... sti ce ..deja am invatat tot ce se poate si vreau mai mult vreau sa evoluez...nu sa ma multumesc cu un birou cald cu ziua de salariu si ci sporurile si privilegiile de sef....-a...cursuri peste cursuri si autoeducatie in domeniu economic legislativ....in toamna ma apuc iar de facultate....ca de slujba o impune si ratiunea mea o cere.asa ca .... bafta multa si voua care inca asteptati....
dandanaua_reloaded
Postat pe 9 Aprilie 2008 21:21
si eu sunt de parere ca daca iti doresti ceva foarte mult si lupti pentru asta se indeplineste. eram in facultate cand a venit reprezentantul unei multinationale sa ne povesteasca despre cat de frumos e sa lucrezi int-o firma cu peste 1000 de angajati, destre cat de multe lucruri poti sa inveti si despre cat de mult conteaza experienta asta in momentul in care vrei sa iti gasesti alt job.
si dap la nici 2 luni dupa terminarea facultati am putut sa spun ca sunt angajata intr-o multinationala, ca fac ce mi-am dorit de cand eram copil,ca am un salariu decent si sanse foarte mari de promovare.
asta e un exemplu ca se poate sa te angajezi si fara pile si pe un salariu bun.
multa bafta si luptati pentru ce va doriti pentru ca din cer nu va cade.
ps:si nu va asteptati ca o sa aveti un salariu de 10.000 EUR daca voi nu aveti nici macar o zi experienta.
ralucka85
Postat pe 10 Aprilie 2008 15:11
mi-a luat f mult sa imi dau seama ce vreau sa fac cu adevarat...poate ca tocmai de aceea am schimbat slujbele mai din toate domeniile in care eram pasionata,croitorie,informatica vanzari,relatii cu publicul,gestiune....iti mai zic???? si sti ce am ales pana la urma ??/in ciuda faptului ca am o facultate (mate-fizica) am ales vanzarile si cum spuneam mai sus in toamna ma puc de a 2 facultate vreau sa fac economie politica...si de obicei ce imi pun in cap reusesc sa fac.compania la care lucrez acum ,si de fapt nu compania cat seful meu direct a fost singurul om dispus sa imi dea o sansa de la inceput ,am invatat pe rupte tot ce tine de postul pe care il am acum,cadru legal, proceduri de urmat in orice situatii...etc.desi imi place enorm de mult ce fac...acum...vreau sa urc sa pot spune la un moment dat ca nu am terminat o scoale degeaba cum am facut cu prima facultate ,ca am un salariu bun ,nu decent cum spun majoritatea...etc....ca par sau nu materialista putin imi pasa stiu doar ca ceea ce fac fac din suflet si imi place,in sf am gasit jobul potrivit pt mine,nu spun ideal ci potrivit.va doresc acelasilucru si voua...dar nu dupa atatea cautari ca ale mele...:)
dandanaua_reloaded
Postat pe 10 Aprilie 2008 23:21
buna! :) referitor la aceasta tema.. as vrea sa stiu parerile voastre despre profesiile de viitor, km kre ar fi acestea.. caut site'uri cu facultati care afiseaza ce posibilitati ai dupa absolvire, kre sunt profesiile din domeniul respectiv, insa nu gasesc nimic bun.. pe site'urile facultatilor sunt scrise numele profesorilor universitari, decanilor, lucruri care nu m'ar interesa in mod deosebit.. mai degraba m'ar interesa obiectele kre se studiaza si ce anume poti sa urmezi dupa ce termini.. daca stiti vreun site unde pot gasi sau aveti vreun document, o informatie, m'ati ajuta f mult.. so, pls help me, ma bazez pe voi. >:D<
Dark
Postat pe 19 Aprilie 2008 13:10
Buna,Dark. Eu personal nu pot sa te ajut cu ceva la acest domeniu, chiar nu am cautat asa ceva pe net, ptr. ca sunt convinsa ca mai greu se dau niste raspunsuri multumitoare, adica cred eu. Dar,... ca sa si primesti niste informatii mai bune , scrie ce ai scris tu mai sus pe forum la capitolul 'Cariera' si pune si un nume bun textului. Multa bafta!!
elenabudeanu2007
Postat pe 22 Aprilie 2008 19:20
Tot ce-ti pot spune sin experienta mea e ca se inatmpla sa mai te angajezi si fara pile. Mai ales intr-un oras mare.

Postat pe 5 Iunie 2008 12:08
Ema Iordanescu, spune-mi, te rog, Olivia Iordanescu, Rompetrol S A Junior laywer nu e cumva ruda ta?-)

Postat pe 5 Iunie 2008 15:04
Dragilor....e foarte adevarat ca oriunde in lume ca sa obtii un post bun trebuie sa ai parinti sus pusi sau sa ,,stai(faci) frumos'' in fata sefului......dar in proportie de 0,1% exista si oameni care-si fac viitorul prin forte proprii....sfatul meu(din propria experienta) este sa nu asteptati sa terminati facultatea si apoi sa va cautati ceva de munca....pentru ca pentru cei mai multi angajatori nu conteaza facultatea terminata,licenta,atestatul,masteratul,doctoratul ci EXPERIENTA!!!!!!!!!!.......Sunt una din putinele fete din sectia si anul facultatii ce am terminat-o ce a muncit in timpul facultatii....bine ce-i drept mi-am vazut interesul....nu am avut pe nimeni ,,sponsor'' sau care sa ma ,,intretina'' si astfel a trebuit sa muncesc pentru a face facultatea....dupa ce am terminat liceul,nu am avut posibilitati financiare sa incep facultatea,asa ca am amanat-o cu un an,m-am angajat intai ca ospatar...dupa 8 luni am ajuns supervizor...iar la inceputul anul 2 de facultate...eram deja manager intr-un restaurant de renume international...acum...dupa aproape 7 ani sunt directorul acestui restaurant la una din cele 3 sucursale din Constanta....Colegele mele care nu au lucrat nici macar o zi in timpul facultatii,dupa ce am terminat aveau pretentia sa fie angajate direct psihologi sau ,,pui de sef''.....Nu au inteles ca trebuie sa pornesti de jos(de foarte jos-am inceput sa lucrez pe 200 ron salariu) ca sa ajungi sus cinstit....ele inca mai cauta un post de ,,sef''....DECI revin,cu riscul de a ma repeta, MUNCITI IN TIMPUL FACULTATII!...pentru a avea experienta in cadrul muncii pe care o cer marea majoritate a angajatorilor....
MON_AMOUR
Postat pe 13 Iunie 2008 09:16
Astazi sunt foarte multi absolventi de facultate .Daca in tara noastre invatamintul este atit de bun de ce atunci conducerea acestei tai si oamenii care au posibilitati nu le ofer tinerilor locuri de munca ?De ce in alte tari cei care reusesc sa termine o facultate au imediat cautare in posturi cheie?Chiar nimeni nu se gindeste ca si romanii pot ajunge la un nivel ridicat si pot dezvilta tara asta a noastra ?Romanii sunt oameni destepti si muncitori de ce nu i ajuta nimeni? Aceasta poate fi o tema pt noi toti: ce facem cu tinerii care reprezinta viitorul tarii ?ii lasam sa plece sau ii pastram la noi?
marinela_diana
Postat pe 17 Iunie 2008 12:30
sunt total d acord ca tinerii din Romania sunt platiti destul de prost..majoritatea nu-si pot gasi un loc de munca pe specializarea facultatii terminate(ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu prea mai ai face astazi doar cu diploma de liceu).nu stiu care e adevarul,eram mult prea mica atunci cand a avut loc Revolutia,dar cel putin parintii mei ziceau ca era mult mai bine in vremea regimului comunist.oki..azi putem sa ne exprimam liber,dar din pacate in bine doar asta s-a schimbat.atunci,de ex,cine termina un liceu cu renume,ajungea intr-o functie inalta.acum toata lumea are o diploma de facultate..singura solutie daca nu ai 'pile' e cea p care a propus-o MON AMOUR..sa lucrezi in timpul facultatii si..daca iti si gasesti domeniul care ti s potriveste..poti sa ai succes..e greu..eu una asta incerc sa fac mai nou..si facultate si servici..serviciul..mi s pare ingrozitor..nu ca ar fi deosebit d greu ceea ce trebuie sa fac..nu-mi place deloc mediul in care lucrez..deocamdata sunt la inceput poate ca o sa ma acomodez..daca nu, caut altceva..putem sa facem multe forumuri dintr-astea in care sa ne sustinem cauza,sa strigam noi sus si tare,sa facem greva,miting'uri..nu o sa se schimbe prea mult..pentru ca maj intreprinderilor sunt privatizate si managerului trebuie sa-i demonstrezi ca stii..nu sa-i arati nijte hartii pe care sunt trecute nijte note.,poate unele bune..pe el nu-l intereseaza asta...il intereseaza concret ce stii sa faci..pentru ca se gandeste la binele firmei sale nu sa te ajute pe tine..trebuie sa te ajuti singur:)
dalia1988
Postat pe 20 Iunie 2008 18:15
pai asta e si ideea ce te tine sa muncesti in timpul facultatii??? hai ca ii inteleg pe cei care fac o facultate la zi dar exista posturi sezoniere unde poti capata expderienta ,exista posturi cu juma' de norma unde poti capata experienta,chiar daca lucrezi in alt domeniu .....important e sa vrei sa faci ceva pt ca altfel te trezesti la sfarsitul facultatii a desi ai o diploma si nu sti sa impungi un caine in...dos ,cum spunea bunica mea.
dandanaua_reloaded
Postat pe 23 Iunie 2008 15:51
Pentru a gasi un job bun, nu trebuie sa ai facultate ci VOINTA! eu sunt din persoanele care nu a fost de acord sa faca o facultate, pur si simplu nu am vrut sa arunc cu bani! am demonstrat de la varsta de 18 ani ca pot lucra in 3 schimburi si chiar si sa castig bine, am avut si am o tarie pe care singura o invidez, spun asta pentru ca lucrand un anumit timp 3 schimburi, ba chiar cate 14 ore de noapte acum am ajuns sa lucrez la birou. Nu este usor intr`adevar sa ajungi putin mai sus .. dar singura ma incurajez spunandu`mi ca pot avansa! am trait si dincolo timp de un an si sincer nu m`am putut adapta ... si ptr asta am dovedit ca si aici in tara se poate castiga bine daca se doreste cu ADEVARAT! Fruntea sus celor care sunteti descurajate . . .
andreea_m84
Postat pe 30 Iunie 2008 22:38
In timpul studentiei pot spune ca am acumulat ceva experienta in urma unor activitati promotionale in timpul vacantelor, insa, cand a trebuit sa-mi gasesc un loc de munca am intampinat primele esecuri. Ce experienta poate avea un absolvent care a studiat la zi, care pe timpul facultatii trebuia sa se duca la seminarii si laboratoare obligatorii ? Cel putin la mine la facultate nici nu se punea problema sa muncesti … ori erai student la zi si veneai la ore…ori erai la IDD si puteai munci.
Dupa ce am terminat si a doua facultate am intrat in panica cand am vazut ca tre sa ai pile ca sa prinzi un post bun.
Acum muncesc la o firma…dar nu e ceva tocmai multumitor.
Dupa ce m-am luat la tranta cu viata, “am incasat” niste lectii dure de la ea dar eu nu renunt, si stiu ca cel mai indraznet vis poate deveni realitate.
Iar referitor la pile... sunt intotdeauna in primele randuri in lupta pentru dreptate…
missa22
Postat pe 11 August 2008 21:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
asigurari de viata 1 De la: pretziossa 25 Septembrie 2008 16:05
Este ceea ce de mult cautai! 5 De la: wdy 30 Aprilie 2008 18:49
divort 19 De la: ddsv97 27 Iulie 2009 07:22
Contractele de dansatoare externe-urgent.. 8 De la: kudika666 13 Iunie 2009 16:39
my blog 1 De la: hurt_xxx 26 Ianuarie 2009 16:52