Setari Cookie-uri

Buna intrebare ..ce inseamna dragostea?

pai sa vedem...duminica floriilor... imi spune ca ma iubeste dar el pleaca cu parintii, sora si cumnatul la gratar cu toate ca suntem impreuna de mai bine de jumatate de an.Poate sunt mica si gandesc gresit, imi poate explica si mie cineva va rog...aveti poate mai multa experienta...dragostea nu inseamna sa-ti doresti sa ai persoana iubita langa tine cat mai des, sa faci multe lucruri impreuna cu ea,sa fii atent la ce-si doreste si sa incerci s-o faci fericita?nu stiu ce sa cred...dar m-am saturat doar ca stiu ca nu trece o zi fara sa vreau sa vb cu el cu toate ca i-am zis sa nu ma mai caute acum 10 minute...sunt curioasa oare o sa faca ce i-am zis sau o sa incerce sa vb cu mine? O data mi-a spus ca ma iubeste si nu vrea sa ne despartim si chiar daca eu asta vreau, el se va lupta sa ma recucereasca...sa vedem...oare a meritat timpul meu sau dragostea mea?
Am trecut peste multe...dar m-am saturat...faptul ca nu ma satisface nici in pat, in momente din astea ma face sa ma simt si mai rau...dar tot il iubesc...culmea
si tot ma doare...ma gandesc sa ma inscriu iar la dansuri ca sa fac ceva ce ma face fericita...sunt furioasa si ma gandesc ca voi intalni pe altcineva...dar nu pot sa mi-l scot din cap si nici sa sparg piatra asta de pe inima..dar ma gandesc ca dupa catva timp o sa-mi treaca...mai ales daca apare altcineva
Dar daca e din cauza mea?poate eu nu fac ceva bine...nu stiu...nu vreau sa repet greseala cu altul
Ce e dragostea?poate l-am sufocat,poate i-am cerut prea mult...nu stiu
8laura9
Postat pe 20 Aprilie 2008 14:55
1.Ai spus ca esti mica,cat de mica?
2.In ce fel de relatie esti cu familia lui?
3.Afirmi ca ti-a spus ca te iubeste si ca va lupta ca sa te recucereasca?Adica?Ce s-a intamplat la momentul respectiv?
Mi-e putin greu sa inteleg,dar incerc sa iti explic lucrurile din perspectiva mea.
Dragostea este si simpla si complicata,fiecare 'poveste de dragoste' isi are proprile ei impliniri sau esecuri.Nu stiu cat ceri tu,dar si eu am cam aceiasi problema,uneori astept cam mult.Nororcul meu este ca muncesc destul de mult,altfel pritenul meu ar innebuni.:)))
Eu in curand implinesc 25 de ani,dar imi place sa cred ca sunt 'mica'.:) Astept un raspuns....
take care:)
alone
Postat pe 22 Aprilie 2008 15:09
si ca sa-ti raspund si la aceasta intrebare, cand mi-a zis ca va lupta sa ma recucereasca era vb de un moment in care el era internat in spital pt o unghie ce-i crescuse in carne si facuse o infectie destul de mare ce-i acoperise tot degetul mare si incepuse sa-i urce pe laba piciorului.Unde sa mai pun ca statea asa de vreo luna si mamicutza lui draga nici nu observase iar eu am stat cu el ca o proasta, sa nu las baiatul singur si mai avea un pic si-mi plangea ca un copil mic pt ca ii era frica...ce sa mai..ma infurii numaicand imi aduc aminte.asa...iar ma pierd in detalii :D.Si in timp ce-l opera ma jucam prn telefonul lui si am gasit mesaje de la o fata de la el de la tara in care-i trimitea pupicuri si apoi inca unul de la aceeasi tipa in care-i zicea ca aobservat ca el nu avea chef de ea si isi dorea altceva..in fine...au multe episoade neplacute si trebuia sa-las de mult..dar mai bine c-am deschis ochii acum cat n-a fost prea tarziu...in fine...in seara aceea dupa ce am descoperit mesajele am plecat plangand si i-am zis ca nu mai vreau sa-l vad si desigur ca si el avea ochii inlacrimati si-mi zicea ca numai pe mine ma iubeste, ca ma roaqga din toata inima sa-l iert...pt a cata oara? ...si am plecat..apoi iar a urmat o perioada de miere n care nu mai putea de atata dragoste...ce sa mai...nu mai are niciun sens..faptul ca a plecat sa se relaxeze, distreze fara mine, inconjurat de familie..si-a luat pana si cainele...spune totul...mi-a aratat cat de mult ma "iubeste"...si eu lucrez mult, poate chiar mai mult decat el...in contabilitate e hartogaraie multa,necesita multa atentie..si in plus am un job full-time si urmez si o facultate cu cursuri la zi iar pt a recupera orele pierdute de la servici lucrez pana tarziu si vin si sambata, uneori si duminica(asta cand sunt urgente cum ar fi bilanturile din aceasta perioada) si m-am saturat
Muncesc prea mult ca sa am langa mine un papagal care sa-mi strice putinul timp liber iar la servici inloc sa fiu cu capul acolo..in actele mele, pt ca alftel ma joc cu banii oamenilor, sa sta sa ma gandesc..vai dar oare ce face de nu-mi raspunde la telefon, sau sa ma gandesc la ma-sa ca in loc sa-mi multumeasca ca am grija de fisu'(asta in sinea ei pt ca totusi e un om mult mai n varsta decat mine si are mandria sa),ea m-a reprosat faptul ca l-am dus la spitalul Floreasca in loc de Colentina, care era cu 10 minte mai aproape de el decat celalalt si in plus cand am fost acoo nu ne-a bagat nimeni in seama...ce sa mai..acum imi bat capul degeaba..terbuie sa ma eliberez complet...inca sunt furioasa dar va trece...sper eu ca in caeva zile voi ca si noua :):D..pai nu ..ca doar ineri plec la munte...binemeritatul meu concediu...n care bineinteles ca tre sa-mi invat ca doar se apropie sesiunea :)
Va urez un Paste fericit, multa liniste , pace,fericire si desigur multa dragoste :)
8laura9
Postat pe 22 Aprilie 2008 23:27
sorry pt greseli..inca nu m-am obisnuit cu noua tastatura :)
8laura9
Postat pe 22 Aprilie 2008 23:32
Vrea sa te felicit prt maturitatea de care dai dovada la varsta ta si vrea sa iti mai spun ca in viata trebuie sa fii un pic egoista cand vine vorba de tine ca stii cum se spune ...daca tu nu stii sa te faci respectata nimeni nu o sa o faca ...Si e pacat ii spun asta din proprie experienta
adri_2
Postat pe 23 Aprilie 2008 10:36
felicitari 8laura9,ai facut ce e bine,si imi place ca esti f matura si hotarata!
lief
Postat pe 23 Aprilie 2008 11:52
Ai dreptate,Lief!
Laura,daca la 19 ani as fi avut gandirea,mi-ar fi fost mult mai bine:))).Trebuie sa recunosc,ca esti,cu mult peste mine.:)))
Am suferit mult,dar tot nu ma invat:) si nici la capitolul incredere in mine,nu stau grozav.La job dau 'randament',in rest.....:)
Sunt sigura ca totul este ok cu tine si chiar nu ai cerut prea mult in relatia asta.Concluzia?Esti un om deosebit!
alone
Postat pe 23 Aprilie 2008 13:25
Laura,daca tot am stabit :)(eu),ca esti ceva mai breaza decat mine,indraznesc sa iti cer un sfat.
Am o relatie de 1 an,ea a inceput cand eu inca eram casatorita,dar separata de sot(mai precis eram separata,dar sotul meu nu accepta divortul).Prietenul meu m-a inselat la inceput,iar eu am aflat.La momentul respectiv,am considerat ca o parte din vina o aveam eu,din cauza faptului ca nu reuseam sa obtin divortul.L-am iertat si am mers mai departe.In octombrie anul trecut,am terminat cu divortul.El insa continua sa tina legatura cu o fosta prietena:(((....his first love..
se cauta...se intalnesc la cafea...povestesc...
In ianuarie m-am suparat si am plecat de la el.Dupa cateva zile ne-am impacat,insa fara ca el sa imi promita ceva.Subliniez faptul ca el nu mi-a facut niciodata o declaratie sau mai precis niciodata nu am vb de viitor(acest aspect nu ma derajeaza foarte tare,recunosc).In urma cu 2 saptamani, am avut o discutie si eu l-am intrebat ce ar face, daca eu l-as ruga sa renunte la ea.Raspunsul lui a fost...'nu stiu' si a incercat sa ma asigure, ca intre ei nu mai este nimic....ei???
Mi-a spus ca l-ar deranja enorm ,sa stie ca eu discut cu fostul meu sot,dar a subliniat ca trebuie sa am incredere in el.Este adevarat ca ne intelegem foarte bine si suntem apropiati in gandire,dar...asta este BUBA mea......de ce nu poate sa renunte.....???
De ce este atat de importanta pentru el?

alone
Postat pe 23 Aprilie 2008 15:15
buna seara...stii ce cred ,ca asta mi-a propus si mie fostul...in mod ironic mi-a devenit "fost" exact in ziua in care implineam 9 luni..ma rog.incerc sa trec peste...dupa cum spuneam asta mi-a propus si mie...sa ramanem prieteni, ei bine am refuzat..ce ar fi insemnat sa ma intalnesc cu fostul prieten iar pe viitorul meu iubit sa-l las singur acasa..si sa fac ce cu fostul?n-as suporta sa-l privesc in ochi cand stiu ca-mi stie fiecare bucatica de carne..si m-as simti murdara numai cand ma priveste...si sa ies cu el la cafea...fara actualul iubit..de ce?poate sunt nefericita in actuala relatie si mi-a ramas intiparit in inima fostul..si atunci caut sa-l am prin preajma cu orice ocazie....nu veau sa fiu rautacioasa...dar ce as putea vb cu fostul meu iubit?serios acum.Am ajuns la concluzia ca inr-adevar rebuie sa lupti dar pt o elatie in care te simti iubita si intervin numai certuri prostesti si orgolii mari cat un plop :D dar in rest nu as suporta gandul ca iubitul meu a atins pe alta si dup-aia vne la mine sa-i spal anle...adik cu aia nu e decat sex dar tot pe ne ma iubeste...nu exista asa ceva.Trebie sa stim cand sa punem punct, adik pt ce gen de relatie se merita sa luptam si sa ne calcam mandria
8laura9
Postat pe 23 Aprilie 2008 22:04
nu sunt perfecta, nu ma simt in masura sa iti dau un sfat..asta a fost prima mea relatie, nu am experienta prea multa,dar stiu doar nu mai vreau sa stau langa o persoana imatura si nehotarata.vreau sa stiu ma vrea doar pe mine sau nu?daca nu-i ajung eu inseamna ca nu e cel pe care tre sa-l intalnesc
8laura9
Postat pe 23 Aprilie 2008 22:10
laura,putine fete gandesc ca tine!ma bucur ca esti cu capul pe umeri.important este sa fii hotarata,sa nu iti para rau....esti tanara,frumoasa,desteapta,ai toata viata inainte...si ai de unde alege...si sa stii de la mine,de la oamenii fatarnici sa te astepti la ce este mai rau(iti spun din proprie experienta),deci...curaj fata mea si nu te uita inapoi....
ginetta
Postat pe 23 Aprilie 2008 23:14
Buna.Hai sa fac si pe misoginul desi nu chiar sunt.De ce sunt femeile atat de oarbe si nu ii vad pe cei care merita sa ii iubiti eu nu stiu...Poate ca,de fapt sunt sigur ca la multe dintre voi care picati in capcana asta cu barbatii egoisti,va mai trebuie intr-atat de multa suferinta incat sa puteti vedea si dincolo de aparente.Cand veti realiza,sau veti fi constiente de faptul ca voi singure aveti sansa de la Dumnezeu sa alegeti,o faceti in functie de fizic si cand nu veti mai gandi cu "ce aveti in pantaloni"(nu e cu nimic mai prejos cu ce au barbatii in chiloti)atunci veti incepe sa cunoasteti si alta latura pe care voi o descoperiti prea tarziu din pacate...Stiu cum gandesc femeile si asta este adevarul!Eu vi-l spun indiferent ce o sa credeti despre mine,nu imi pasa,nu am nici un interes (de altfel nu vi se spune adevarul pt ca barbatii interesati de voi nu au nici un interes sa va piarda…"Sa mor io" daca voi ganditi,voi nu ganditi!Si exista destui barbati care merita dragostea voastra.Ei sunt baietii buni si singuri,nebagati in seama,si ei sunt barbatii nearatosi(sa nu zic urati pt ca asa ii vedeti voi-bineinteles fizic)fara multi bani,fara masini ultimul racnet!Acolo sunt cei care v-ar respecta si v-ar respecta asa cum merita o femeie respectul!NU,voi vreti senzatii tari,sa simtiti ca iubiti,indiferent daca EL va iubeste,voi va duceti singure in prapastie si nu stiti!Va treziti ca nu va respecta,k va inseala,k va minte?Pai de ce?Pai de ce ii tolerati cand va greseste?De ce?Pai nu vreti altceva intr-adevar!Complaceti-va si plangeti-va de mila ca sa fiu al drak daca mi-e mila de vreuna!Va intereseaza pe unele dintre voi dak acel barbat mai e si insurat,daca are si copii?Daca mai este angajat in alta relatie?NU va intereseaza,unele dintre voi doar vreti SEX ca doar "nu il luati de sot",nu?Voi vreti "barbati puternici" care va "da nana" cand ii vine lui la betie/gelozie,ala e barbatul puternic pt voi?Care se crede mare "macho" doar pt ca e lins la p--a de femei?Nu vedeti ce se intampla in jurul vostru?Aaa,vreti concurenta voi,competitie,care o are p-aia mai groasa,si pe cel mai tare...Cum spunea tot o femeie "patita",baietii buni sunt "roata de rezerva" de la masina.Ei va primesc cand aveti voi probleme cu "masina"!Interesanta comparatie,zau mi-a placut!Hai ca oricum voi credeti acum ca mai sunt si misogin.Sunt misogin cu cine nu stie sa aleaga ce trebuie si se mai si plang...De alfel nu toate femeile sunt la fel,dar nu e o problema..Eu mi-am spus punctul de vedere,este personal si cred ca si cam rarisim aici pe net...NU citesc multe mesaje dar sunt interesat de psihologie si sociologie,DECI nu am absolut nimic cu femeile,ci doar este punctul meu de vedere,poate din experienta,din ce am citit,vazut,studiat.SA fiti fericite cu cine trebuie! ID ul meu este linxwood@yahoo.com
lynx
Postat pe 7 Iulie 2008 00:58
Pentru mine dragoste este atunci cand dupa o zi incarcata cand ploua si este frig , eu sunt obosita timpul trece prea lenes nu am nevoie decat de un mesaj un telefon sau sa ii vad ochii iubitului ca sa ma scoata din starea aceea atat de gri.
Dragoste este atunci cand nu-mi pot stapani fluturii din stomac si ma trece un fior prin toata fiinta mea atunci cand imi aduc aminte cat de ravasitor este sarutul lui.
Dragostea pentru mine are parfumul primului trandafir alb primit de la el intr`o zi tarzie de octombrie , dragostea mi se furiseaza sub piele ca un vis despre luna mai , dragostea e atunci cand ai nevoie sa te ciupeasca cineva in fiecare dimineatza ca sa iti aduci aminte ca este real.
Dragostea nu este perfectiune si nici echilibru ci este nebunia unei clipe , ea sfideaza timpul , distanta zidurile interioare si mai ales toate dezamagirile de dinainte.
Dragostea este speranta iluzie vis dorinta realitate dar si lacrimi durere suferinta .
Dragostea e bine si rau ...dar cel mai important este ca se gaseste in sufletul fiecaruia dintre noi.Poate schimba total si radical viata unui om de la o clipa la alta.
Dragostea las-o libera ...daca e a ta , sta langa tine ; daca a plecat inseamna ca nu a fost niciodata a ta .
Dragostea este mereu acceasi , doar oamenii se schimba
seiyra
Postat pe 7 Iulie 2008 05:02
sincer mie imi place comentariul lui lynx cu toate ca am vazut ca unele persoane ii critica parerile....eu am fost la prima experienta..am doar 18 ani si am fost un copil orb si prostut.Acum am realizat ca mi-am pierdut timpul si am o alta relatie si abia acum vad ce inseamna dragostea, respectul...Eu mi-am gasit linistea acum si nu am niciun regret pentru ceea ce am facut si nici nu urasc pe nimeni..singura greseala a fost ca am vrut sa transform intr-o relatie serioasa ceva ce de la inceput scartaia.Oricum eu sunt impacata cu mine pentru ca stiu ca niciodata n-am tocat de bani pe nimeni, din contra eu am serviciul meu si am proprii mei bani...nu ies cu cineva ca sa mananc ceva gratis...nici sa ma plimbe prin dicoteci, pe care de altfel nu le frecventez si nici sa-mi plimbe funduletul in nu stiu ce masina cumparata de mamica si taticu.Sunt un om simplu si urmaresc alte lucruri la persoana iubita.Fiti iubite si deschideti ochii...cand un barbat vrea ceva serios de la voi va cauta el primul, "alearga" el dupa voi, va avea grija sa va faca sa va simtiti bine tot timpul,lui i se face dor de voi mai intai, nu va va umili nicidata...ceilalti vor spune e uite-o si p-asta e-n limba dupa mine..da-o-n p*** mea ca acum n-am chef , sunt ocupat, beau o bere cu prietenii si maine daca mi se face chef o sun si sa vezi cum vine la p*** mea.Imi cer scuze pt limbaj dar asta e adevarul...cand apar probleme reale se rezolva prin comunicare dar tampeniile de genul...vai m-ai sufocat, nu mai pot...am nevoie de timp, de spatiu asta inseamna ceva de genul da' du-te si lasa-ma ca am alta si nu pot sa stau cu ea ca te tii tu dupa curu' meu si voi deveniti rezerve.Sper ca fiecare sa gaseasca ceea ce cauta si ceea ce isi doreste.O seara buna va doresc si deschideti ochii, nu va lasati calacte in picoare de toate putzele blege care habar n-au ce vor, sau pardon au..azi una, maine alta..poimaine..cine stie.Cei al vostru e pus deoparte.
8laura9
Postat pe 8 Iulie 2008 20:50
BRAVO 8laura9!!Tot respectul din partea multor barbati!Bravo tie!Ai coloana vertebrala inca de la varsta ta!Nota 10 pt principiile tale care nu le au 95% din femei!Bravo!
lynx
Postat pe 10 Iulie 2008 18:47
Dk nu stiti ce sa alegeti...asha se intampla...suferiti ;) ....
deea_butterfly
Postat pe 14 Iulie 2008 19:02
seiyra:"Pentru mine dragoste este atunci cand ... Dragostea este mereu acceasi , doar oamenii se schimba."

draga seiyra, ceea ce ai descris este faza de trecere intre indragostire si iubire ... dar pina la iubire autentica, mai sint inca ceva etape de parcurs, caci iubirea inseamna mult mai mult. cunosc si eu acest fenomen, pt. ca am iubit o femeie cu cerul si pamintul, am iubit-o disperat, innaripat, drogat, innobilat, pirjolind si arzind la mii de volti sufletesti. am iubit-o ca un adolescent, ca un patimas, ca un amant, ca un nebun, am ris cu ea, am plins in fata ei, am calatorit amindoi prin tara piticilor si a aricilor, si am dansat si cintat acolo cu Marry Poppins. pt. ea am aprins focuri bengale si am decorat cerul cu artificii pt. ea, i-am daruit toti trandafirii cu care oachese florarese ne promiteau iubire eterna, si infigindu-i un trandafir rubiniu in pletele-i blonde o invitam pe carari de curcubeu ... dar cite alte si alte intimplari minunate nu am trait in iubirea mea nebuna ... a fost minunat, a fost sublim, dar nu a fost etern. intr-o buna zi, universul transfigurat in care traisem si-a recapatat realitatea fluida, trecatoare si imanenta, care ne este substanta si decor a existentelor noastre cotidiene. si dupa un timp am sublimat toata aceasta experienta a iubirii coplesitoare intr-o intelegere profunda, lucida si matura a ceea ce mi s-a intimplat. asa am ajuns sa inteleg iubirea nu din invataturile lui Don Juan sau Casanova, nu din carti de psihologie a relatiei de cuplu sau din cele de spiritualitate, ci din experienta pe care am trait-o, si care a fost una din piesele importante ale puzzle-ului acestui aspect al existentei mele. nu a fost si singurul, dar a fost unul care mi-a deslusit multe secrete ale fenomenului iubirii...

la tinerete multi facem greseala sa ne inchipuim ca daca daruim iubire, automat vom primi inapoi tot iubire, si ne daruim sufletul cuiva care, din pacate, nu are nevoie de el... deh, tineretea este un timp al imaturitatii si al grabei, si timpul in care, experimentind povesti de dragoste neimplinite, cistigam experienta de viata necesara ca sa stim mai apoi, cu cine putem avea o adevarat poveste de iubire, si nu doar pt. o vara!

dar, nu tot ce zboara se maninca si nu tot ce presupune sentimente daruite se concretizeaza automat intr-o iubire adevarat. pt. a avea asa ceva, mai sint necesare citeva amanunte, de exemplu, ca profilul emotional ("sufletul") al celor 2 parteneri sa aiba aceeasi arhitectura, sau ca natura celor doi sa provina din acelasi filon.
cit despre asertiunea "Dragostea este mereu acceasi , doar oamenii se schimba", eu nu sint de aceeasi parere. pt. ca daca oamenii sint altii, atunci si ceea ce se infiripa intre ei este de fiecare data altceva.

Postat pe 14 Iulie 2008 20:32
oricum ai da-o, persoana perfecta NU EXISTA.iar intr-o rel de lunga durata, uneori mai apare si rutina, plictiseala....da tre sa alegi pe cineva pe care te poti baza, o pers de incredere, cu care sa ai multe in comun....dak vezi ca nu ii pasa de tine, rupe relatia, fara probleme.ce rost are?cum adik sa se intalneasca mereu cu fosta prietena la cafea?da ce treaba are cu ea, frate, dak e fosta?mai bine singurica decat cu cineva care nu merita.mai dai sanse omului, dar....dar dak nu te iubeste, nu merita.
mkdisk
Postat pe 10 Septembrie 2008 12:42
ceea ce scrie in biblie e dragostea...Nu e rautacioasa, nu se bucura de nelagiuiri,nu e invidioasa, e curata, pura, iubeste adevarul, sufera totul, crede totul.Dragostea nu va pieri niciodata

Postat pe 3 Iunie 2009 14:55
..in lumea facturilor...nu inseamna nimic!!
andreea_n_x
Postat pe 18 Ianuarie 2010 03:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
KUDIKA-S.O.S- nemultumiri,sugestii si colaborare .... 92 De la: Adela12 5 Ianuarie 2009 22:43
Mutatul impreuna 25 De la: kassandry 7 Iulie 2009 14:36
Am nevoie de ajutor!Va rog! 20 De la: kudika027825 29 Mai 2010 22:17
Cum poti sa-i mai tai din nas unei scorpioance super rele 9 De la: piper 26 Septembrie 2009 00:46
este posibil sa am vraji facute 57 De la: hera2009 23 Ianuarie 2014 16:56