Cetateni ecologisti

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent Cetateni ecologisti: (5 din 2 voturi)
 
Fosta membra Kudika.ro
Din cauza creșterii prețului la energie, o parte din brăileni au decis să se adapteze la “statul pe întuneric”. Aceștia au ajuns să nu mai folosească energia electrică, apa ori căldura, motivul principal constând în reducerea sumelor facturate. Unele persoane, de voie, de nevoie, au devenit ecologiște, din cauza stagnării veniturilor, creșterii prețurilor și a lipsei unui loc de muncă.
Astfel, am cerut părerea unor persoane vizavi de acest subiect. O pensionară a spus că se descurcă destul de greu, fiind nevoită să-și asigure hrana zilnică. Pentru a economisi consumul la energie electrică, a ajuns să folosescă doar un bec. Îl aprinde când are nevoie, în rest stă pe întuneric, pentru că fiecare kilowatt în plus reprezintă mai mulți bani la factură. O altă persoană a spus că pe timpul iernii au ținut închise robinetele de la calorifere. A preferat să îndure frigul și să risipească mai puțin agent termic, deoarece erau îngrijorați în legătură cu factura la căldură.
Dacă, în ultima perioadă, unii au dezvoltat un spirit ecologist din cauza sărăciei, cum înțeleg aceștia să protejeze mediul? Există cazuri în care brăilenii nu știu să recicleze sticla sau plasticul și nici modalitățile de protejare a spațiilor verzi, care se reduc de la an la an. Ei pretind că autoritățile locale ar trebui să monteze mai multe coșuri stradale pentru toate categoriile de deșeuri. Cu toate că în oraș există destule pubele, gunoiul și sticlele sunt prezente peste tot, mai puțin unde le este locul.
Raporteaza abuz de limbaj
oandree Avatarul lui oandree

55 mesaje
Membru din: 7/11/2007

fără supărare, părerea ta care e?
Raporteaza abuz de limbaj
ginetta Avatarul lui ginetta

266 mesaje
Membru din: 5/03/2008

protejeaja mediul?....eu cred ca isi protejeaja buzunarul...si crede-ma ca nu o fac din placere..si problema gunoaielor o gasesti pretutindeni...la noi in cartier dimineata este foarte curat la tomberoane..toata lumea foloseste sacii de gunoi..pana aici nimid neobisnuit..pe la ora 10-11 incep sa apara cumetrele cu fuste...si incepe nebuneala..toti sacii sunt trantiti jos si rupti in cautare de paine sau alte resturi de mancare...la ora 12 este un dezastru...mai apare si o haita de caini...si asta este peisajul de la tomberoane...pacat...nimeni (dintre autoritati) nu le zice nimic....
Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

padurile au disparut da avem paduri de pet-uri, rauri nu alta.avem o casa la tara undeva la munte, zona e superba da pacat ca cei care vin la gratar in week-end uita sa-si adune si gunoiul.dezolant e cand plecam de acolo duminica si vedem dezastrul care ramane in urma lor.de oras... ce sa mai vb! vad persoane care arunca din masini pachete de tigari goale, sau ambalaje de mancarica. avem cosuri de gunoi din 50 in 50 de metrii da e mai comod sa arunci gunoi la voia intamplarii. de reciclare, sa tragem de urechi primariile ca nu au amplasat containare speciale pt toate tipurile de mat. reciclabile.ca eu cred ca oamenii pot fi educati .de cei care devin "ecologisti" de nevoie nu poate sa-ti fie decat mila, ca marea majoritate sunt batrani care nu-si permit sa plateasca facturi stufoase si iarna stau in frig de teama costurilor mari ale serviciilor.
Raporteaza abuz de limbaj
witcher Avatarul lui witcher

193 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: cluj

mai avem mult pana o sa fim educati si civilizati la categoria ecologie. la mine la bloc au instalat tomberoane pe care scria hartie , plastic ,etc. dar nimeni nu a tinut cont asa ca, unii vad cosu de gunoi da totusi arunca langa ca de greu in cos. orice ar instala sau ar face pana nu se autoeduca populatia nu prea au ce face.
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

Eu sunt studenta la protectia mediului si am terminat si liceul tot pe tema asta si vad atatea persoane care nu il protejeaza deloc!Mereu comenteaza ca sunt gunoaie pe strazi si ca nu are nimeni grija sa se ocupe de asta!cati dintre noi acum sincer il protejam si cat dintre noi aruncam pe strada fara sa ne pese in schimb avem pretentia de a avea curat si de a fi frumos locul ala unde mergem!1spunem despre alte tari ca au curat si ca romania e cel mai mizerabila tara dar cati dintre noi sau intrebat dc este asa?
Raporteaza abuz de limbaj
dragalaspui Avatarul lui dragalaspui

167 mesaje
Membru din: 7/11/2007

Va anunt ca azi se difuzeaza reportajul cu mine la ACASATV,la ora 17.30, in reluare la ora 24
Raporteaza abuz de limbaj
dragalaspui
everything_for_you Avatarul lui everything_for_you

214 mesaje
Membru din: 10/03/2009

De la: , la data 2008-09-09 11:13:54Eu sunt studenta la protectia mediului si am terminat si liceul tot pe tema asta si vad atatea persoane care nu il protejeaza deloc!Mereu comenteaza ca sunt gunoaie pe strazi si ca nu are nimeni grija sa se ocupe de asta!cati dintre noi acum sincer il protejam si cat dintre noi aruncam pe strada fara sa ne pese in schimb avem pretentia de a avea curat si de a fi frumos locul ala unde mergem!1spunem despre alte tari ca au curat si ca romania e cel mai mizerabila tara dar cati dintre noi sau intrebat dc este asa?

in ce oras studiezi draga protectia mediului?
Raporteaza abuz de limbaj