Setari Cookie-uri

Cetateni ecologisti

Din cauza creºterii preþului la energie, o parte din brãileni au decis sã se adapteze la “statul pe întuneric”. Aceºtia au ajuns sã nu mai foloseascã energia electricã, apa ori cãldura, motivul principal constând în reducerea sumelor facturate. Unele persoane, de voie, de nevoie, au devenit ecologiºte, din cauza stagnãrii veniturilor, creºterii preþurilor ºi a lipsei unui loc de muncã.
Astfel, am cerut pãrerea unor persoane vizavi de acest subiect. O pensionarã a spus cã se descurcã destul de greu, fiind nevoitã sã-ºi asigure hrana zilnicã. Pentru a economisi consumul la energie electricã, a ajuns sã folosescã doar un bec. Îl aprinde când are nevoie, în rest stã pe întuneric, pentru cã fiecare kilowatt în plus reprezintã mai mulþi bani la facturã. O altã persoanã a spus cã pe timpul iernii au þinut închise robinetele de la calorifere. A preferat sã îndure frigul ºi sã risipeascã mai puþin agent termic, deoarece erau îngrijoraþi în legãturã cu factura la cãldurã.
Dacã, în ultima perioadã, unii au dezvoltat un spirit ecologist din cauza sãrãciei, cum înþeleg aceºtia sã protejeze mediul? Existã cazuri în care brãilenii nu ºtiu sã recicleze sticla sau plasticul ºi nici modalitãþile de protejare a spaþiilor verzi, care se reduc de la an la an. Ei pretind cã autoritãþile locale ar trebui sã monteze mai multe coºuri stradale pentru toate categoriile de deºeuri. Cu toate cã în oraº existã destule pubele, gunoiul ºi sticlele sunt prezente peste tot, mai puþin unde le este locul.
elena25
Postat pe 6 Iunie 2008 15:37
fãrã supãrare, pãrerea ta care e?
oandree
Postat pe 7 Iunie 2008 20:14
protejeaja mediul?....eu cred ca isi protejeaja buzunarul...si crede-ma ca nu o fac din placere..si problema gunoaielor o gasesti pretutindeni...la noi in cartier dimineata este foarte curat la tomberoane..toata lumea foloseste sacii de gunoi..pana aici nimid neobisnuit..pe la ora 10-11 incep sa apara cumetrele cu fuste...si incepe nebuneala..toti sacii sunt trantiti jos si rupti in cautare de paine sau alte resturi de mancare...la ora 12 este un dezastru...mai apare si o haita de caini...si asta este peisajul de la tomberoane...pacat...nimeni (dintre autoritati) nu le zice nimic....
ginetta
Postat pe 9 Iunie 2008 16:25
padurile au disparut da avem paduri de pet-uri, rauri nu alta.avem o casa la tara undeva la munte, zona e superba da pacat ca cei care vin la gratar in week-end uita sa-si adune si gunoiul.dezolant e cand plecam de acolo duminica si vedem dezastrul care ramane in urma lor.de oras... ce sa mai vb! vad persoane care arunca din masini pachete de tigari goale, sau ambalaje de mancarica. avem cosuri de gunoi din 50 in 50 de metrii da e mai comod sa arunci gunoi la voia intamplarii. de reciclare, sa tragem de urechi primariile ca nu au amplasat containare speciale pt toate tipurile de mat. reciclabile.ca eu cred ca oamenii pot fi educati .de cei care devin "ecologisti" de nevoie nu poate sa-ti fie decat mila, ca marea majoritate sunt batrani care nu-si permit sa plateasca facturi stufoase si iarna stau in frig de teama costurilor mari ale serviciilor.

Postat pe 10 Iunie 2008 14:03
mai avem mult pana o sa fim educati si civilizati la categoria ecologie. la mine la bloc au instalat tomberoane pe care scria hartie , plastic ,etc. dar nimeni nu a tinut cont asa ca, unii vad cosu de gunoi da totusi arunca langa ca de greu in cos. orice ar instala sau ar face pana nu se autoeduca populatia nu prea au ce face.
witcher
Postat pe 29 Iulie 2008 11:53
Eu sunt studenta la protectia mediului si am terminat si liceul tot pe tema asta si vad atatea persoane care nu il protejeaza deloc!Mereu comenteaza ca sunt gunoaie pe strazi si ca nu are nimeni grija sa se ocupe de asta!cati dintre noi acum sincer il protejam si cat dintre noi aruncam pe strada fara sa ne pese in schimb avem pretentia de a avea curat si de a fi frumos locul ala unde mergem!1spunem despre alte tari ca au curat si ca romania e cel mai mizerabila tara dar cati dintre noi sau intrebat dc este asa?

Postat pe 9 Septembrie 2008 11:13
Va anunt ca azi se difuzeaza reportajul cu mine la ACASATV,la ora 17.30, in reluare la ora 24
dragalaspui
Postat pe 10 Septembrie 2008 15:30
De la: , la data 2008-09-09 11:13:54Eu sunt studenta la protectia mediului si am terminat si liceul tot pe tema asta si vad atatea persoane care nu il protejeaza deloc!Mereu comenteaza ca sunt gunoaie pe strazi si ca nu are nimeni grija sa se ocupe de asta!cati dintre noi acum sincer il protejam si cat dintre noi aruncam pe strada fara sa ne pese in schimb avem pretentia de a avea curat si de a fi frumos locul ala unde mergem!1spunem despre alte tari ca au curat si ca romania e cel mai mizerabila tara dar cati dintre noi sau intrebat dc este asa?

in ce oras studiezi draga protectia mediului?
everything_for_you
Postat pe 1 Aprilie 2009 15:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Martorii lui İehova 14 De la: selin32 18 Iunie 2013 16:57
REVOLUTIA ROMANA,IMAGINE INCA VIE ! 10 De la: thadoogback 30 Decembrie 2010 12:08
URGENT ULTIMA ZI DE VOT 1 De la: ingridthebabe 19 Ianuarie 2009 10:16
Cine stie cel mai scurt si amuzant banc? 155 De la: rox_rbz 22 Noiembrie 2015 20:35
pastele 5 De la: Valy90 23 Aprilie 2011 12:39